Türk siyasetinin etkin isimlerinden ve memleketi Kahramanmaraş’a gelerek açtığı irtibat bürosu ile yeniden siyasete dönme sinyalleri veren eski milletvekili Ökkeş Şendiller’in çevre duyarlılığı sürüyor.

Merkeze bağlı Kürtül beldesine yapılması planlanan yeni çöp dökme alanına karşı kamuoyu oluşturma başarısı gösteren Şendiller, bu kez de fabrikaların atıkları boşaltmaları nedeni ile bir çevre felaketinin yaşandığı akarsuların içler acısı haline dikkat çekecek.

Kahramanmaraş’taki barajlarda yaşanan kirlilikleri de gündemine alan Ökkeş Şendiller, 24 Temmuz cumartesi günü saat 9.30’da cezaevi arkasında yer alan akarsu üzerindeki köprüde “Çevre felaketi” isimli bir basın açıklaması yapacak. Şendiller; “Hani klasik bir söz vardır. Dünya bize dedelerimizden miras kalmadı. Torunlarımızın emanetidir diye. İşte bu nedenle çevre kirliliğine karşı sesimizi biraz daha yükselterek kamuoyunun dikkatini bu önemli konuya çekebilme adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kahramanmaraş’ta ise ne yazık ki büyük oranda bir çevre felaketi yaşanıyor” diye konuştu.

Ökkeş Şendiller; Kahramanmaraş'ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Özgürlüğü ve Geleneksel Gazeteciler Günü'nü de kutlayarak tüm basın emekçilerine başarılar diledi. (www.kanal46.com)