Hava sıcaklığının 42 dereceye kadar yüksediği Antalya'da, hayvanat bahçesindeki hayvanlar soğutulmuş meyve, çamur banyosu, havuz ve fıskiyelerle serinletilmeye çalışılıyor.


Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'nda sıcak hava nedeniyle hayvanlara soğutulmuş meyve yediriliyor, fıskiyelerle su sıkılıyor.


Hava sıcaklığının 42 dereceye kadar çıktığı Antalya'da sıcaktan bunalan insanlar serinlemek için sahil ve kent merkezindeki su parklarını tercih ediyor. 124 tür ve binin üzerinde hayvanın barındığı Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı'nda ise hayvanlar çamur banyosu, havuzlar, fıskiyeler ve soğutulmuş meyvelerle serinletiliyor. 


Veteriner hekim Aygül Arsun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcak hava nedeniyle hayvanların konforunu düşünerek hayvanat bahçesinde düzenlemeler yapıldığını belirtti. Özellikle sıcağa hassas hayvanlar için özel önlemler alındığını anlatan Arsun, hayvanat bahçesinde sulama sistemlerini yenilediklerini, otomatik sulama sistemi yaptıklarını, bu sayede hayvanların her zaman temiz ve taze su bulabildiklerini kaydetti. 


Hayvanat bahçesinde doğal su akıntıları, şelaleler oluşturduklarını dile getiren Arsun, şunları söyledi:


"Hayvan gruplarına göre yapay havuzlar yapıldı, ayılar ve lamalar günün sıcak saatlerinde havuzlarına girip serinliyor. Kaplanlar banyo yapmayı, yüzmeyi çok sever. Bunlar için de soğuk ve bol su bulunduruluyor. Hayvanlar her ihtiyaç duyduklarında havuzlara gidebiliyor. Gerek çamur banyosu yaparak gerekse suda yüzerek serinliyorlar."


Aşırı sıcaklar nedeniyle hayvanların beslenmelerine de özen gösterdiklerine dikkati çeken Arsun, özellikle soğutulmuş ve bol sulu meyveler yedirdiklerini kaydetti. Aygül Arsun, mevsimine göre su oranı yüksek karpuz, kavun, kiraz, elma, üzüm gibi meyveleri tercih ettiklerini söyledi. 


"Sokak hayvanlarını unutmayın" çağrısı


Arsun, hayvanat bahçesindeki hayvanların konforlu yaşam sürdürdüklerini ancak sokak hayvanlarının çok fazla şanslı olamadıklarına da işaret etti.


Sıcak havalar nedeniyle birçok hayvanın susuz kalabildiğine işaret eden Arsun, "Tüm vatandaşlarımızın sokakta yaşayan hayvanlar için de duyarlı olmalarını, en azından evlerinin önüne bir kap su bırakmalarını öneriyoruz" dedi.


(AA)