Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine giren yurt genelinde sıcaklıklar 4 ila 6 derece düşecek. İç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenirken, yağışlar diğer bölgelerde de kuvvetli olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, yurdun büyük bölümünde aralıklarla görülecek olan yağışların; Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Orta Karadeniz ile Kastamonu, Sinop, Giresun, Sivas, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı yurdun kuzeybatı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun kuzeydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

-BÖLGELERDE HAVA-

Marmara Bölgesi: Çok bulutlu, bölgenin doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Yalova) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, Bursa, Balıkesir ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak.

Ege Bölgesi: Çok bulutlu, iç kesimleri (Afyon, Kütahya, Uşak ve Denizli) yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, Afyon ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak.

Akdeniz Bölgesi: Çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, Göller yöresinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; Batı Akdeniz kıyıları (Antalya) ile Doğu Akdeniz'de (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş) kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; bölge genelinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak. Yağışların; Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak. Yağışların; Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; Samsun, Ordu, Tokat, Amasya ile Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin batısında (Erzincan, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl) kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, gece saatlerinde doğusunun yükseklerinde (Diyarbakır, Siirt, Batman) karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yağışların; bölgenin batısında (Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman ve Diyarbakır) kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların; Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Orta Karadeniz ile Kastamonu, Sinop, Giresun, Sivas, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olması ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması istendi. (ANKA)