Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde kulak ağrısı ile şikâyeti ile Elbistan Devlet Hastanesi’ne giden 82 yaşındaki Fatma Kaya’nın kulağından kene çıktı.

Keneyi, kızgın metal parçasını kullanarak çıkaran Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Zafer Eren, kenenin kulağın içine girmesi olayı ile ilk defa karşılaştığını belirtirken, kulağın içine kene girmesinin ise tıp tarihinde nadir görülen bir olay olduğunu söyledi.

Elbistan İlçesi’ne bağlı Akarca Köyü’nde ikamet eden 82 yaşındaki Fatma Kaya, bugün sabah saatlerinde kulak ağrıması ve kulaktan kan gelmesi şikayetiyle Elbistan Devlet Hastanesi’ne giderek Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Zafer Eren’e muayene oldu.

Kaya’yı muayene eden Dr. Zafer Eren, kulağın içerisinde kene olduğunu görünce keneyi kendisinin geliştirdiği yöntem olan kızgın demiri keneye değdirip kenenin ayaklarını bırakmasını sağlayarak çıkardı.

Dr. Eren şunları söyledi: “Hastada 3 gündür kulak kanaması ve ağrı varmış. Bize geldiğinde de kulağında kan gördük ve kulak deliğinde 1 santim olmasa da yarım santimden büyük mor bir şişlik vardı. Önce bunu almaya çalıştık ama gelmedi ve gelmeyince de kene olmasından şüphelendik. Yine zorladık fakat çok zorlamakta doğru olmadığı için kızgın metali değdirerek kenenin ayaklarını boşlamasını sağlayarak çıkardık. Hastamızın kulak zarında da delik var ve şimdi ilaç tedavisi yapacağız. Daha önce Elbistan’da kulak kepçesi dışında kene gördük ama kulağın içine girmişi ilk defa görüyoruz. Tam bilemeyeceğim ama bunun tıp tarihinde çok nadir görülen bir vaka olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kulağında kene olduğu hastanede öğrenciğini söyleyen Fatma Kaya ise; “Beni öldürüyordu, kan geliyordu. Doktor beyden Allah Razı olsun. Ağrı çekiyordum ve kan geliyordu. Bana ‘kulağını kurcaladığın için ağrıyor’ dediler ama ben kulağımı kurcalamadım. Yemeden kesildim, beni bu hallere düşürdü. Sağlım şu an iyi” dedi.

Fatma Kaya’nın eşi 84 yaşındaki Hacı Hüseyin Kaya ise Dr. Zafer Eren’e teşekkür ederek; “2-3 gün önce ‘ben hastayım, kulağım ağrıyor’ dedi. Bende komşu ile birlikte alıp hastaneye getirdik. Doktor Bey muayene etti ‘içinde böcek var’ dedi, keneyi çıkardı” dedi.

Hasan GÖÇER / ELBİSTAN (Kahramanmaraş) , (DHA)


YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...