8 ton 880 kilo kokuşmuş ciğeri insanlara yedireceklerdi!

Gaziantep'te akıllara durgunluk verecek bir gıda skandalı son anda önlendi. İnsanlara yedirilmek üzere hazırlanan kokuşmuş yaklaşık 9 ton ciğer yetkililerce tespit edildi.

8 ton 880 kilo kokuşmuş ciğer

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri İsmetpaşa Mahallesi'nde bulunan et halinde yaptıkları denetimlerde üç ayrı işyerindeki kokuşmuş paf ciğer ele geçirdi. 8 ton 880 kilo olduğu belirtilen kokmuş ciğere zabıta ekipleri el koydu. Ciğerler veteriner hekimin vermiş olduğu rapor sonrasında katı atık çöp depolama tesislerinde toprağa gömülerek imha edildi.

"Bu büyük bir vicdansızlıktır"

Et halinde incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu bunun vicdansızlık olduğunu ve bu tür olaylara asla müsaade edilmeyeceğini söyledi. Zabıta ekiplerinin gece gündüz demeden denetim ve kontrollerini sürdürdüğünü ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "Ekiplerimiz et halinde yaptıkları denetimlerde üç ayrı işyerinde toplam 8 ton 880 kilo kokmuş paf ciğer ele geçirdi. Bu ciğerlerin incelendiği zaman hayvanat bahçesindeki hayvanların dahi yiyemeyeceği kokmuş bir durumda olduğu görüldü. Bu yüzden ciğerler alınarak çöp imha tesislerinde imha edildi. İlgili kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu." dedi.

Vatandaşa önemli uyarı!

Üç kuruş para kazanmak için insanların sağlığıyla oynayanlara asla müsaade etmeyeceklerini belirten Tahmazoğlu, "Ben burada bunları yapanlara seslenmek istiyorum. İnsan sağlığı her şeyin önünde. Üç kuruş para kazanmak için insanların sağlığıyla oynanmasına asla tahammülümüz yoktur. Vatandaşların da dikkatli olmasını istiyoruz. Asla hazır kıyma almasınlar. Bizler zaten bunun yapılmaması için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca vatandaşlar aldığı gıda ürünlerinde de son kullanma tarihine dikkat etmelidir." açıklamasını yaptı. (Mynet)