Türk Tabipler Birliği (TTB) Kahramanmaraş Tabip Odası’nın seçimli genel kurulu 3 Mayıs Cumartesi günü toplandı. 4 Mayıs Pazar günü ise seçimlerin yapılmasının ardından yeni yönetim kurulu belli oldu. Seçilen yeni yönetim kurulu da kendi arasında toplanarak görev bölümü yapacak. Seçim geride kaldı ama yankıları bitmeyecek gibi görünüyor.

Seçim sürecinde kamu görevlisi bazı isimlerin aday olarak çıkmayı planladığı ancak gelen baskılar ve telkinler nedeni ile geri çekilmek zorunda bırakılmasından dolayı seçime katılım ve ilginin düşük olduğu öne sürüldü.

Sürece müdahale edildiğini iddia ederek bu duruma tepki gösteren Dr. İrfan Karatutlu (43) ise, protesto amacı ile seçimde tek başına aday olması ile dikkatleri üzerinde toplamayı başardı.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdür Vekili Dr. M. Reha Hüdayioğlu’nun da kazanmasını istediği öne sürülen Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Pratisyen Dr. M. Ali Düzkale’nin hazırladığı liste göreve gelirken, protesto amacı ile seçime katılan ve Vatan Tıp Merkezi’nde çalışan Fizik – Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İrfan Karadutlu’nun da seçim sürecinde yaşandığı iddia edilen müdahaleler ile ilgili olarak Ajans 46’nın sorularını cevaplandırdı.

İlginç ve çarpıcı açıklamalarda bulunan Karatutlu; “Oluşan yeni yönetim bu hali ile bir sivil toplum örgütü yerine maalesef ne yazık ki; bir kamu kuruluşu haline getirilmiştir. Ben seçim sürecinde yaşanan müdahalelere kamuoyunun dikkatini çekebilmek için aday oldum ve vicdanen çok rahatım. Tüm bu olanların yorumunu ve değerlendirmesini kamuoyunu bırakıyorum” diye konuştu.

İŞTE KARATUTLU’NUN ÇARPICI AÇIKLAMASI

“Kahramanmaraş Tabip Odası seçimli genel kurulu 3- 4 Mayıs 2008 tarihlerinde yapılmıştır. Seçim sürecinin demokratik bir yarış şeklinde devam etmesi gerekir iken; seçime girecek bir grubun üyelerine ilimiz sağlık yöneticilerince yapılan telkin ve baskılar neticesinde bazı kamu görevlisi olan hekimler seçimden çekilmek zorunda bırakılmıştır. Böylece 700 üyeli bir odanın seçimine yaklaşık 170- 180 kişi katılmış, hekimler bir yanı ile baskı gruplarına karşı tepkisini göstermiştir.

Şahsım olarak bu süreçte yaşanan söz konusu üzücü duruma tepki amaçlı olarak tek isimden oluşan bir liste ile seçime katıldım. Amacım; seçim sürecinde yaşanan üzücü ve hiç te demokratik olmayan müdahale ve telkin ile yönlendirmelere kamuoyunun dikkatini çekebilmekti. Oluşan yeni yönetim bu hali ile bir sivil toplum örgütü yerine; maalesef ne yazık ki bir kamu kuruluşu getirilmiştir.

Halbuki günümüzde sivil toplum örgütlerinin yeri ve önemi her geçen gün artmaktadır. Ülkemiz sağlık sistemi ve mesleğimizin sorunlarının çözümleri ışığında güçlü ve mücadeleci bir tabip odası oluşturmak için önümüzdeki yıllarda daha çok hekim dayanışmasına ihtiyaç olacaktır.

Bu bağlamda; karşısındaki insanı alçaltarak değil de, kendini yücelterek yükselebileceğimizi hatırlatarak, yeni oluşan yönetimdeki hekim arkadaşlara bu zorlu süreçte başarılar diliyorum.”

KAHRAMANMARAŞ TABİP ODASI SEÇİM SONUÇLARI

YÖNETİM KURULU VE ALDIKLARI OYLAR


1.DR MEHMET ALİ DÜZKALE- 166
2.DR AHMET METİN BAŞKAN- 159
3.DR MEHMET AĞAN- 153
4.DR FATİH KOÇTÜRK- 161
5.DR MEHMET ALİ BELPINAR- 143
6.DR EMRULLAH KİRİŞÇİ- 152
7.DR TUNCAY GİTMİŞOĞLU- 141

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ VE ALDIKLARI OYLAR

1. DR YAKUP GÜMÜŞALAN- 146
2. DR MUSTAFA GÜL- 147
3. DR İLYAS KABALCI- 161
4. DR İSMAİL KAHRAMAN- 150
5. DR ÖKKEŞ YALÇINKAYA- 125
6. DR ÖMER BİLGİNER- 146
7. DR M.MURAT KÜÇÜK- 125

DENETLEME KURULU VE ALDIKLARI OYLAR

1. DR ALİ ÇELİK- 154
2. DR SÜLEYMAN ÇINAR- 159
3. DR AHMET DEDEOĞLU- 144

ONUR KURULU VE ALDIKLARI OYLAR

1. DR İLHAMİ TANER KALE- 144
2. DR RAFET ARSLANOĞLU- 158
3. DR NURETTİN ARIKAN- 146
4. DR M.NEDİM ŞEREFOĞLU- 138
5. DR AHMET KARSLIOĞLU- 123 (Ajans 46 - www.kanal46.tv)