TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Hüseyin Alp Aslan, Şardağı’nı ağaçlandırma projesinin bölgenin geleceği adına atılacak en önemli adımlardan biri olduğunu söyledi.


Şardağı’nın Taşburun Mahallesi ile Karaelbistan Mahallesi girişi arasında kalan yaklaşık 30 bin dönümlük alanın Orman Bölge Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi ve ağaçlandırma çalışmalarının başlayacak olması üzerine bir açıklama yapan TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Hüseyin Alp Aslan, emeği geçenlere teşekkür ederek bu projenin destekçisi olduklarını kaydetti.
Elbistan’ın gelecekte daha temiz bir havaya ve daha yeşil bir çehreye kavuşturulması adına bu tür projeleri önemsediklerini belirten Aslan, “Bizler yeterince zehir soluduk. Doğacak bebeklerimize daha yaşanılabilir bir Elbistan bırakmamızın zamanı geldi de geçiyor” diye konuştu.
Bölgede yaklaşık 30 bin dönüm alana 800 bin fidan dikileceğini ifade eden Aslan, “Orman Bölge Müdürlüğü’nün bu projeyi hayata geçirmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Biz bu çalışmayı Elbistan’ın geleceği için atılacak en büyük adımlardan biri olarak görüyoruz. Bizler yeterince zehir soluduk. Doğan her bebek de bu zehri ciğerlerine çekiyor. Bunun değişmesi gerekiyor. Bölgede yaşayan 140 bin insan Şardağı’nın şehir tarafındaki yamaçlarına bakmak dahi istemiyor çünkü gördüğü kupkuru bir dağ. Türkiye’de Şardağı’ndan daha zorlu masraflı dağlara ödenek ayrılmış ve ağaçlandırılmış bunun çok sayıda örneği var” görüşlerini aktardı.
Elbistan halkının Taşoluk ve Kızılcaoba Mahallerinin dağ eteklerine ve zirvelerine dikilen fidanlara sahip çıktığını belirten TEMA Vakfı Elbistan Temsilcisi Hüseyin Alp Aslan, TEMA olarak bu projeye ellerinden gelen desteği vereceklerini anlatarak, “TEMA Vakfı, ülkemizde yaşanan ‘Erozyon’ ve ‘Çölleşme’ tehlikesine dikkat çekmek, çare aramak, ulusal duyarlılığı arttırmak, ‘Erozyon ve Çölleşme’ ile mücadelenin bir devlet politikası haline gelmesini sağlamak için 22 yıldır çalışmaktadır. İnsanlığın, tüm canlıların hayatlarını sürdürebilmeleri için dayandığı temel varlıklar vardır. Birbirine bağlı bu varlıklar, toprak, orman, su ve temiz havadır. Özellikle, toprak, orman ve su varlıklarından biri yoksa diğerleri de yok olmaya mahkumdur. Doğal ormanlar, fundalık, makilik ve çalılıklar, çayır ve meralar, sazlıklar, sulak alanlar canlıların üreme alanlarıdır. Bu alanlar ekosistemin sürdürebilirliği için korunması, genişletilmesi gereken alanlardır. TEMA, hayatımızı borçlu olduğumuz varlıkların bilincinde olarak toprak, mera ve ormanların korunmasını, doğru yönetilmesini sağlamak için yasaların yapılmasına öncülük etmiş, destek vermiştir” dedi.