Muhsin Yazıcıoğlu mesire alanında, "Türkiye'yi 1 günde temizliyelim" çalışması yapıldı.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - "Let’s Do It!" (Haydi Yapalım) sloganıyla düzenlenen Dünya Temizliği organizasyonu, öğrenci ve askerlerin katılımıyla Kahramanmaraş'ta çevre temizliği yaptı.


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencisi Hemran Emirli'nin organizesiyle bir araya gelen öğrenci, öğretmen ve askerler, Muhsin Yazıcıoğlu Mesire alanında çevre temizliği yaptı.


Organizasyon sorumlusu Emirli, AA muhabirine, amaçlarının gönüllü olarak her kesimden insanın katılımıyla çevre temizliğine dikkat çekmek istediklerini söyledi.


"Haydi Yapalım" adı altında toplanan gönüllüler sayesinde ülkenin dört bir yanında çevre temizliğinin yapıldığını dile getiren Emirli, şunları söyledi: ""Let’s Do It!" projesinin ilgi alanı sadece sokaklardaki çöp ve atıklar değil, aynı zamanda fabrikalardan su sistemlerine karışan sıvı atıklardan, uygunsuz şekilde atılan tıbbi ve her türlü ayrıştırılmadan atılmış geri dönüştürülebilir çöpleri de kapsayan atık şekilleridir."


Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Ünal Kalaycı, okul öğrencileri olarak temizlik hareketine destek verdiklerini söyledi.


Özelliklerde öğrencilerde çevre temizliğinin önemsenmesi  için gayret gösterdiklerini dile getiren Kalaycı, Muhsin Yazıcıoğlu mesire alanı çevresinde izciler, askerler ve öğrencilerle toplu temizli çalışması yapıldığını kaydetti.


 (AA)