Kahramanmaraş'ta Pazarcık, Narlı ve Evri belediyeleri, bölgelerine yapılacak katı atık depolama tesisine karşı çıkarak, geçtiğimiz günlerde oluşturulan Kahramanmaraş ve Çevre Belediyeleri Katı Atık Bertaraf Birliği'nden ayrılma kararı aldı.

Konuyla ilgili ortak basın açıklaması yapan Pazarcık Belediye Başkanı Memiş Özdal, Narlı Belediye Başkanı Metin Ergücen ve Evri Belediye Başkanı Memik Görgülü, bölgelerine yapılması düşünülen katı atık depolama alanına karşı çıktıkları için birlikten ayrıldıklarını belirttiler.

3 belediye adına açıklama yapan Narlı Belediye Başkanı Metin Ergücen, Narlı beldesi sınırları içerisinde bulunan Maksutuşağı köyüne yapılacak olan katı atık depolama tesisine dava açıldığını hatırlattı. Ergücen, "Daha önce Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye istinaden oluşturulan birliğe üye olduklarını dile getirerek, "Biz baştan beri tesisin yerinin yanlış olduğunu söyledik. Ancak, Kahramanmaraş Belediyesi bu kararında ısrarcı oldu. Hatta önümüzdeki günlerde bu işle ilgili ihale yapılacağını duyurdu. Yaşanacak olumsuzlukları düşünerek 3 belediye olarak bu birlikten ayrılma kararı aldık" dedi. (www.kanal46.tv)