Türkiye bugünden itibaren yağışlı havanın etkisi altına girerken, hava sıcaklığı da tüm yurtta 2 ile 4 derece artacak. Kahramanmaraş kent merkezine ise mevsimin ikinci karı, Cumartesi günü akşamı başlayarak pazar günü de devam etti. Yüksek yerlerde halen kar yağışı devam ederken, kent merkezinde ise zaman zaman karla karışık yağmur yağmaya devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'de (Samsun, Ordu, Amasya, Tokat ve Çorum) kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yurdun doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Hava sıcaklığı ise tüm yurtta 2 ile 4 derece artacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, yurdun kuzeybatı kesimleri ile Doğu Akdeniz'in doğusunda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, Trakya ile Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde Trakya'da hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

Ege: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Afyon ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş çevreleri ile gece saatlerinden itibaren iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; Batı Akdeniz kıyılarında (Antalya, Alanya, Kumluca, Finike ve Kaş) kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, kuzeyi (Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Sivas) ile öğleden sonra bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, kuzeydoğusu ile akşam saatlerinden sonra bölge geneli karla karışık yağmur ve zamanla kar yağışlı geçecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, zamanla iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'de (Samsun, Ordu, Amasya, Tokat ve Çorum) kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı (Erzurum, Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ ve Bingöl) ile akşam saatlerinde sonra Kars, Ardahan, Ağrı, Muş ve Bitlis çevreleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şalıurfa ve Diyarbakır çevreleri aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu geçecek. (Ajanslar)