Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden (ADSM) Yeşil Kartlı hastalara müjdeli haber geldi.

Yeşil kartlı hastaların daha önce sadece diş çekimi ve protezlerini yaptıklarını belirten ADSM Dt. Sıtkı Güvenç, yeni çıkarılan yönetmelikle artık diş kaybını önleyici diş dolgusu ve kanal tedavisi gibi tedavileri de yapabileceklerini söyledi.

Dt. Güvenç konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Ödeme güçlüğü çeken Yeşil kartlı hastalara müjde vermek istiyorum. Yeşil kartlılara daha önce sadece diş çekimi ve protez yapılabiliyordu. Çıkarılan bir yönetmenlikle Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde yapılan işlemler artık genişletildi. 13 Ekim 2010 tarihi itibari ile yeşil kartlı hastalara Merkezimizde öncelikle diş kaybını önleyici diş dolgusu ve kanal tedavisi gibi tedaviler de yapılabilecektir. Bu yöntemlerle diş tedavisinin mümkün olmaması halinde ise diş çekimi ve diş protezi de yapılacaktır. Röntgenleri de ücretsiz olarak çekilebilecektir.”

Başhekim Güvenç, ayrıca yeni hizmet binalarının tam donanımla tüm Kahramanmaraş ve bölge halkına hizmet verdiğini böylece bölgesel nitelikte bir merkezlerinin olduğunu da sözlerine ekledi. (www.kanal46.com)