Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Türkiye'de üçüncü yüz nakli yapılan Hatice Nergis, hastanedeki tedevisinin ardından memleketi Kahramanmaraş'a döndü.


Evine geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Nergis, tedavisinin tamamlanmasının ardından yarım kalan eğitimini tamamlayacağını ardından da iş hayatına atılacağını söyledi.


Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Türkiye'nin üçüncü yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Hatice Nergis, Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Ayaklıcaoluk köyünde yaşayan ailesinin yanına döndü. 3 ayın ardından evine geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Nergis, kendini çok iyi hissettiğini ve moralinin de çok yüksek olduğunu kaydetti. Her şeyin yolunda gittiğini ve daha da iyi olacağını belirten Nergis, ''Şu anda yüzümde bir miktar daha ödem var. İnşallah onlar da giderse daha da iyi olacağım'' diye konuştu.


Köye geldiğinde evin balkonuna çıkarak etrafı seyrettiğini anlatan Nergis şöyle konuştu: ''Ailemi çok özlemiştim. Onlara kavuştum. Çok güzel duygular yaşadım. Eve döndüğünde balkona çıkıp etrafı seyredince içim açıldı, insanın evi gibisi yok. Ağaçlara, doğaya baktım. Huzur buldum.''


Halen tedavisinin devam ettiğini kaydeden Nergis, ''Tedavim bitince önce yarım kalan eğitimimi tamamlayacağım ardından iş hayatına atılmak istiyorum'' şeklinde konuştu.


Gazetecilerin ''yeni yüzünü beğendin mi? sorusu üzerine Nergis, ''Kendimi beğendim. Öncelikle ameliyatı gerçekleştiren ekibe çok teşekkür ediyorum. Ancak böylesi bir ameliyat büyük bir cesaret istiyor. Çok mutluyum ve önceki hayatımdan kat kat daha iyiyim'' ifadelerini kullandı.


Nergis, imkan bulduğu takdirde organ bağışında bulunan aileyi de ziyaret etmek istediğini belirtti.


Nergis, eğitim ve iş hayatına atıldıktan sonra yaşadıklarını anlatan bir kitap yazmayı planladığını sözlerine ekledi. (www.kanal46.com)