Zaman zaman kendimizi içerisinden çıkamayacağımız durumda bulabiliriz. İş stresi, okul stresi, gelecek kaygısı gibi durumlarda kimi zaman küçük bunalımlara girebildiğimiz gibi, bazen sorunlar sandığımızdan daha büyüktür. Psikolojik destek almak kendi ruh ve beden sağlığımız açısından çok önemli bir konudur.  Yaş gözetmeksizin psikolojik destek almak herkesin ihtiyacıdır. Psikolojik destek sadece ruhsal bunalımda ya da travma sonrası değil, her zaman ihtiyacımız olan bir durumdur. İzmir psikolog ile her zaman destek alabilirsiniz.

   Ani sinirlenmeler, uyku ve yemek bozuklukları, panik atak, ani baş ağrıları vücudumuzda ve ruhen olarak birtakım sorunların olacağının belirtileridir.  Sağlığımız açısından psikolojik destek almaktan çekinilmemelidir. Uzman yardımı ile sorununuzu daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz. Gelişen bilim ile her soruna, bunalıma ya da sorun olarak adlandırılan olaylara çözüm mümkündür. 

İzmir Çocuk Psikoloğu

Çocuklar neşeli, hareketli ve her gün yeniden doğan mutlu insanlardır. Her güne ayrı bir neşe ile başlasalar da bazen yardıma ihtiyaç duyabilirler. Çocukların destek gereksinimleri olmasının birçok nedeni olabilir. Bu olayın nedenleri çözüm sürecinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Bazen gözle görülür sorunlar olmayabilir. Bazen çocuğunu neden mutsuz olduğunu ya da değişim yaşadığını fark edebilirsiniz. Bir uzman tarafından yardım almak en iyisidir. Bu durumda uzman bir çocuk psikoloğundan yardım almak gerekir.

 Çocukların yardıma ihtiyaç duyduğu durumlar:

  • Hiperaktivite
  • Ebeyken kaybı ya da ayrılması
  • Sosyal ortamının değişmesi
  • Kardeşi olması
  • Sınav stresi
  • Yakın birini kaybetmesi
  • Akademik sorunlar
  • Sosyal sorunlar gibi sorunlarla karşılaşmış çocuklarda destek almaya ihtiyaç duyarlar.

Çocuklar dünyayı farklı yorumlarlar. Sorunları ya da olayları yorumlarken bazen farklı anlarlar bu durum çocukların travma yaşamaya daha meyilli olduğunun göstergesidir. İleriki yaşamında iyi bir birey ve mutlu bir insan olması için çocukların bir uzman tarafından desteklenmesi gerektiği durumlarda İzmir çocuk psikoloğu olarak en yakın psikologdan yardım alabilirsiniz.

Çocuk Psikoloğu Nasıl Olmalı

 Çocuklar hassas ve narin duygusal duruma sahiptirler. Çocuğun psikoloğa gitmesi bile başlı başına bir travma sebebi olabilir böyle durumlarda psikoloğun çocuğu anlaması ve durumu açıklaması gerekir. İzmir çocuk psikoloğu sayesinde çocuğunuzu güvenle destek alabilirsiniz.

Çocuklarda terapi sırasında hemen ilaca başvurulmamalı özenle dinlenmeli ve gözlemlenmelidir. Sorun çözümü ilaçsız mümkün ise ilaçsız çözülmelidir. Alanında uzman kişiler tarafından terapi uygulanması gerekmektedir. Çocuklar ile büyüklerin psikolojik yapıları birbirinden farklı oldukları için uzman bir terapist tarafından terapi uygulanmalıdır.