Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs ile mücadele kapsamında Çin’den getirilen CoronaVac aşıları, Kahramanmaraş'ta 1. aşamada bulunan sağlık çalışanlarının aşı vurulmasıyla başladı. İlk etapta İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz, Destek Hizmetler Başkanı İbrahim Palabıyık ve Necip Fazıl Şehir  Hastanesi Başhekimi Vehbi Şirikçi ile başlayan aşı süreci, Kahrmanmaraş'ta bulunan bütün hastanelerdeki sağlık personeli ile devam ediyor.
Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde 6 sorumlu doktor ve 35 sağlık personeli ile devam edecek olan aşı süreci, sabah 08.30’dan gece 00.00’a kadar devam edecek. 1 aşamada bulunan sağlık çalışanlarının aşı süreci bittikten sonra riskli gruplar aşı olacak.

1600 personel şuana kadar aşılandı!

Öksüz yaptığı açıklamada: ''Bildiğiniz gibi Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ilk aşıyı oldu. Daha öncede açıkladığı gibi ilk etapta tüm sağlık personelleri aşısını olacak. Bizde bugün burada sağlık personellerimizle beraber aşımızı olduk. Tüm sağlık personellerimiz hızlıca aşılarını olacak. Kahramanmaraş’ta yaklaşık 14 bin 600 sağlık personelimiz var. Aşılamaya bugün sabah itibariyle başlamış bulunmaktayız. Şu ana kadar yaklaşık bin 500- bin 600 sağlık personeli aşısını oldu. Daha sonraki adımlarda da inşallah vatandaşlarımız kategorilere göre aşılarını olacak. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığımız çalışıyor. Biz tüm vatandaşlarımızın aşı olmasını tavsiye ediyoruz. Biliyorsunuz ki salgın hastalıklardan kurtulmada en etkili yöntem aşılanmak. İnsan hayatında hem yaptıklarından sorumlu hem de yapmadıklarından sorumlu. Aşılanarak bu virüsün önüne geçebiliriz ve diğer insanları da koruyabiliriz.''