Sevgili Belediye Başkanım; siz iyisiniz güzelsiniz ve gayretle Allah rızası için çalışıyorsunuz ama bu iş ekip işi, sizin gayretinizle ancak buraya kadar olur daha fazlası zor biraz.

Şöyle bir ekibinize bakın lütfen; içerisinde kaç tane proje üretecek ve size katkı sağlıyacak yardımcı ve müdürünüz var. Hepsi de ne söylerseniz (baş üstüne tamam). Bunları yapmak için okul falan önemli değil ki. Sizin yönetim kadronuzdaki insanlar memur olmasınlar, Allah için piyasada asgari ücretle dahi zor bir iş bulurlar. Diyeceksiniz ki (belediyede yetişmiş eleman yok mevcutlarla iş yapmaya çalışıyorum) haklısınız ama olmaz, gitmez, böyle basiretsiz yalaka yöneticilerinizle siz bir yere gelemezsiniz.

Şapkanızı önünüze alıp düşünme zamanı gelmedi mi? Tahminime göre garajdan gelen para bitmiştir. Belediye'nin gelirleri ile 2,5 trilyon hizmet alımı ile yaptığınız personel ve araç kiralamalrına mı yetecek yoksa, 1 trilyonun üzerindeki işçi memur maaşlarına mı yetecek.

Bunun planlamasını siz değil yöneticilerinizin yapması size sunması lazımdı. Orta ölçekli bir fabrikada bile kalifiye vasıflı yöneticiler vardır ve bunlar haftalık aylık gelir-gider planlamasını yapar Firma sahiplerine yol gösterirler ama sizde böyle insanlar yok yada bulmak istemiyorsunuz.

Napacaksınız seçimler yaklaşıyor paralar suyunu çekti, yarım kalan yatırıları hızla tamamlamanız lazım. Kredi ile borçlanma ile nereye kadar gidebiliriz ki. Belediyemizin müdürleri dünyalık derdinde, kardeşlerine çocuklarına akrabalarına hizmet alımı adı altında almışlar birde vasıflı kadrosundan maaş oh be ne ala, Poyraz çabalasın dursun para ceplerinden çıkmıyor ki..

İsraf diz boyu hepsinin altında son model araçlar kiralanmış, akşamları hafta sonları kendilerinde kalıyor hepsi arabalarını satmış nasıl olsa belediye vermiş benzin su niyetine resmen çiftlik gibi kullanıyorlar. Siz de farkında değildiniz nasıl olsa para çoktu.

Satacak yer kalmadı sanırım bundan sonra para da bitti kuruşun hesabını yapsanız bile çok zor başkanım, böyle gitmez. Lütfen bu israfa 'dur' diyelim. Yakında Halk ekmeği de satarsınız ne kalıyor geriye.

Nereye kadar; bu israfla saltanat sürmez böyle. Lütfen ama lütfen sizin yöneticilerinize memurluk bile 1 gömlek fazla gelir. Bir dost olarak nasıl bulacaksanız siz düşünüz iyi bir ekip kurun aklı başında sizin gibi dürüst Allah rızası için çalışan insanlar bulun ama işi bilecek ufku açık, doğruları çekinmeden sizle tartışacak mert insanlar bulun.

Siz farkında değilsiniz ama çevrenizde faal gözüken müdürleriniz toplumun içinde sizlerin yanında namaz kılarlar kendilerine dürüstlük pozları verirler ama akşamları beraberce bir ekip var (size çok yakın bunlar siz bulun bunların isimlerini de) kadeh kaldırıp çapkınlık yaparlar. Her halt var, isterseniz isimlerini de açıklarım ilerde size.

Lütfen bunların kredi kartı harcamalarını ve tapudan mal varlıklarını araştırın bakalım karşınıza ne çıkacak. Sayın başkanım; dost acı söyler, bunların hepsi halkın arasında duyulan ama sizin duymadığınız şeyler; (En son namus sahibi duyar derler..) siz tilkiye tavuk emanet ediyorsunuz ama yanlış bunlar çözüm var; yeter ki araştırın ve cesur olun.

Gerçeklerden kaçmayın; üzerine gidin, vebali boynunuza siz de biliyorsunuz.

Allah Yar ve yardımcınız olsun.

YAZAN: HAKAN ERK


(EDİTÖRÜN NOTU: BU YAZI SİTE ÜYESİ OKUYUCU TARAFINDAN GÖNDERİLMİŞ OLUP, HUKUKİ SORUMLULUĞU GÖNDERENE AİT BULUNMAKLA BİRLİKTE HABER MERKEZİMİZ İLE HİÇ BİR İLGİSİ BULUNMAMAKTADIR. OKUYUCULARI BİLGİLENDİRME AÇISINDAN DUYURULUR...)