Kahramanmaraş siyaseti bugünlerde MHP’den istifa edipte AK Parti’ye geçen Zekeriya Daşçı’yı konuşuyor.

Daşçı, ağabeyinin 2 defa üst üste MHP’den Belediye Başkan adayı olmasının dışında MHP ile hiçbir gönül bağlantısının olmadığını bu şekilde göstermiş oldu. Bu elbette ki kendi tercihidir, bize saygı duymak düşer.

Ama Ak Parti’ye girişi öyle bir hale getirildi ki sanki AK Parti için Daşçı ‘bulunmaz bursa kumaşı’ muamelesi gördü.

Bugünlerde güncel gelişmelerden biraz uzağım. Bu nedenle Fatih Nalbantbaşı’nın sitesinde gördüm haberi. “Ak Parti’de yılın transferi” başlığı ile verilen haberin alt kısımlarındaki yazılanlar doğru ise (ki; mutlaka doğrudur) vay Ak Parti’nin haline..

Kısa cümlelerle bir göz atacak olursak işin vahameti gerçekten ortaya çıkıyor.

AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; “Ülkenin gelişmesi ve istikrarın artması için Daşçı’nın partimize geçme kararı alması bizi memnun etti” demiş.

Sevgili vekilimiz Cafer Tatlıbal her zamanki gibi nüktedan konuşmalarından birine imza atarak “yitiğimiz geri bulduk” ifadesini kullanmış.

Merkez İlçe başkanı Necati Okay ise; “siyasi istikrarın olmadığı yerde ticari istikrarın olmayacağını” belirterek aslında Daşçı’nın tercihinin gerçek yüzünü bir anlamda ortaya koymuş.

Aabeyinin MHP adaylığı nedeniyle bir takım sıkıntılar yaşayan Zekeriya Daşçı, ticari istikrarı yakalamak için siyasi tercihini yapmış gibi görünüyor. Bize hayırlı olsun demek düşer ama AK Parti’de o kadar değerler varken, bunu yılın transferi olarak lanse etmek, “AK partide düşüş mü var?” diye düşünmekten alıkoyamıyor insanı.

Burada aslında hiç görünmeyen bir gerçek daha var. MHP’nin Mustafa Daşçı seçimi ile “bile bile lades” demesi.

“Bunun suçlusu MHP de kim?” demenin şu anda bir esprisi yok. Ama gerçek olan bir şey var ki, Kahramanmaraş MHP teşkilatı aday seçimini yapamıyor.

Seçim gezilerinde MHP vekili Sayın Paksoy’un “kazanamayacağımız belli ama napalım mecbur dolaşıyoruz” dediğini duyan çok sayıda insan tanıyorum. Başkan adayı bir tarafa, belediye meclisinin seçilmişlerine bir göz atarsanız fazlaca düşünmeye gerek yok.

Belediye meclis üyesi grup sözcüsü Kamil Dedeoğlu, Ak Parti’nin önde gelen isimlerinden biri olan ve adı vekillik için dolaşan Mahmut Arıkan’ın sağ kolu. Kamil Dedeoğlu’mu kalkacak mecliste muhalefet yapıp kararlara itiraz edecek. Ya da eski Milli görüşçü Şekkeli’mi kalkıp mecliste MHP’nin gür sesi olacak.

Bu durumda Zekeriya Daşçı Ak Parti’ye geçmekte geç bile kaldı….

ABİD VANLI
(Havadis Maraş)