ŞİMDİ bakın şunun altını özellikle çiziyorum. Bu sütunların yazarı da dahil olmak üzere herhalde bir şekilde bir yerlere ekonomik anlamda borcu olmayan kimse yoktur. Hele hele ticaret yapılıyorsa herkesin çek, senet vs. gibi alacak ya da vereceği mutlaka olur.

Tanıdığımız bir çok Kahramanmaraşlı işadamı var ki, dün iyi günlerinde hayır hasanet işlerinin içindeyken, altında en son model arabalar varken, bugün dolmuşla çarşıya gidip geliyor.

Allah kimseyi şaşırtmasın, tekerine çomak sokturmasın. İşin bir kez ters gitmeye görsün, her şey, her iş de zincirleme ters gitmeye başlar. Yarınımızın ne olacağını hiç kimse bilemez. Belki ben, belki siz, yarınımızın bugünümüzden daha kötü olmayacağı konusunda bir garantimiz yok.

İyi niyetlisinizdir, dürüstsünüzdür, kazancınızın kanuni vergisini de ödüyorsunuzdur, manevi ve dini yönü olan fitre-zekâtınızı da veriyorsunuzdur ama buna rağmen yapacağınız bir kalem yanlış ticaret, adamın 10 saniye içinde hayatını allak bullak edebilir, hayatını zindana çevirebilir.

Ancak…

Ancak kendi yaptığınız bir hata kent adına bir mağduriyet yaratırsa, bunun altından kalkması da çok çok zor olur.

Asıl konumuza gelecek olursak…

Bizim haberci sincaplarımız Türkiye sınırlarının ötesine, hatta denizaşırı gidip gelerek çok enteresan haberler getirdiler.

Hatta o ülkedeki bazı yayın organları da, “Türkiye’nin Kahramanmaraş ilinde ticari faaliyet gösteren kumarbaz işadamı…” diyerek kentin de çok kötü bir şekilde reklamını yaptılar.

(Aslında bu işadamı köken olarak Kahramanmaraşlı’da değil!)

O yayın organlarının iddiasına göre Kahramanmaraş’ın bu tanınmış işadamı, KKTC’de yerleşik bulunan ünlü Kaya Artemis Oteli kumarhanesinin müdavimlerindenmiş.

Bu işadamımız aşkta kazanıyor mudur bilinmez ama kumarda epey bir süreden beri hep kaybeden taraf olmuş ve hem bu kumarhane sahibine hem de Kıbrıs’taki bir başka birine çok büyük rakamlarda borçlanmış.

Elin adamı acımaz tabi. Hemen çek senet ne varsa bu işadamını alıyorlar ve imzaları bastırarak altından kalkılmayacak borçlara imza attırıyorlar.

Şimdi KKTC bu işadamının ve dolayısıyla Kahramanmaraş adıyla çalkalanıyor.

Temennimiz inşallah bu işadamımız bu borcun altından bir şekilde kalkar ve bu işi temizler.

Peki elalemin derdi bizi mi gerdi de biz bunları kaleme aldık?

Elbette elalemin derdi bizi geremez ama iş benimde içinde bulunduğum, doğduğum, havasını teneffüs edip ekmeğini yediğim kentin adı olunca bu bizi de gerer, “Ben Kahramanmaraşlıyım” diyen başkalarını da gerer!

Bu çok sevgili işadamımız kendini biliyor!

Biz istiyoruz ki, çıkıp bir basın toplantısı düzenlesin ya da direkt bize konu hakkında bir açıklama yollasın, bu işi bir an önce temizleyerek Kahramanmaraş adının da kötü anlamda reklamının yapılmasını engellesin.

SON DAKİKA NOTU

BU yazının kaleme alındığı dakikalarda söz konusu bu işadamı hakkında Türkiye’de de savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş.

Bu bilgide yine KKTC’de gazetecilik yapan arkadaşlarımız, meslektaşlarımızdan geldi.

YENER ATLI

(KAYNAK: Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi'nin 06.05.2011 tarihli nüshasından alınmıştır.)