Bahane edilen Kahramanmaraş Olayları ve GERÇEKLER…

2009 yılı Aralık ayında yapılan 6. Alevi Çalıştayı’na Ökkeş ŞENDİLLER de Bakanlık tarafından davet edilmişti.

Bu davete tepki gösteren bir kısım siyasi ve malum zihniyetin temsilcisi sözde dernekler, Ökkeş Şendiller’i hedef almış ve çirkin ifadelerle saldırmışlardı.

Bunun üzerine Şendiller: “Yeni bir kaosa sebebiyet vermemek, istismarcıların ekmeğine yağ sürmemek için davete teşekkür ediyorum. Bizim maksadımız, üzüm yemek. Bekçi dövmek değil. Bu yüzden çalıştaya katılmıyorum. Bu işten nemalanan rantçı zihniyet gerçeklerin ortaya çıkmasından korkuyor. “ diyerek, ortalığı yatıştırmış ve aklıselimi tercih etmişti.

Ancak: tartışma ve eleştirileri sınırlarını aşan şartlanmış çevreler, Şendiller’e “Hitler benzetmesi, katil ve sanık” gibi ifadelerle saldırmışlardır. Bunun üzerine, Şendiller yargıya gitmiş ve hukuk mücadelesi başlatmıştı. Açılan davalardan bazıları sonuçlanmıştır.

Buna göre:

• Taraf Gazetesi ve haberi yapan Melih Altınok 4 bin TL.

• BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis 5 bin TL.

• Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Bülbül 2 bin TL.
Manevi tazminata mahkûm olmuşlardır.

Açılan birçok dava ise devam etmektedir.

Bundan sonra da gerçekleri ters düz eden şartlanmış ve hukuk tanımaz zihniyete karşı mücadelemiz devam edecektir.

KAHRAMANMARAŞ OLAYLARI VE GİZLENEN GERÇEKLER

Bilindiği gibi Kahramanmaraş’ta tertiplenen hain plan 19-25 Aralık 1978 tarihinde uygulamaya konulmuştur. Ecevit’in Başbakanlığındaki Hükümet Kahramanmaraş’a uygulamalarıyla adeta bir işgal kuvvetini hatırlatmıştır. Kahramanmaraş’ta ki mahalli yönetim ve kurumlar adeta Marksist ve bölücülerin emrine girmiş…Bir yıl içinde uyguladığı baskı ve zulümle hain planın zeminini hazırlamıştır.

Lübnan’ın savaş günlerine dönen şehirde, olaylara müdahale edilmediği gibi adeta seyirci kalınmıştır. Olaylar devam ederken Kahramanmaraş’a gelen devrin İçişleri Bakanı İrfan Özaydınlı “Olayları sol örgütler tertiplemiş ve başlatmıştır.” açıklamasını yapmış ve Ecevit tarafından anında görevden alınarak yerine Hasan Fehmi Güneş getirilmiştir. Hasan Fehmi Güneş’in Bakanlığa getirilmesinin tek sebebi ise İrfan Özaydınlı’nın bu ifadelerini çürüterek gerçekleri ters-düz etmek olmuştur.

İşte bu sebeple Ökkeş Şendiller’in ismini öne çıkaran özel bir kampanya başlatılmıştır. Bu kampanya neticesi dünyanın en vahşi işkencelerine tabi tutulmuştur. Devrin Pol-Der Genel Başkanı (Marksist Polislerin Derneği) Kazım Ulusoy Başkanlığında özel bir işkenceci ekip oluşturularak aylarca süren bir vahşet uygulanmıştır.

İşte bu kahpe tertip sonucu Şendiller Kahramanmaraş Olayları davasında Adana’da oluşturulan eşgüdümlü Sıkıyönetim Mahkemesinde 1 no’lu sanık yapılmıştır.

Bu özel mahkemede 2 yıla yakın yargılanan Şendiller, 8 Ağustos 1980 tarihinde 1 no’lu Sıkıyönetim Mahkemesi’nde 520 Sayılı Gerekçeli Kararla beraat etmiş ve bu karar 1983 tarihinde Askeri Yargıtay tarafından onanmıştır.

Daha sonra olayların tertipçisi, İrfan Özaydınlı’nın ifade ettiği 6 sol örgüt hakkında çeşitli davalar açılmış başta Ermeni Garbis Altınoğlu’nun DHB (Devrimci Halkın Birliği) ve iki sol görüşlü öğretmeni fraksiyon çatışmasından dolayı katlederek olayları başlatan Dev Savaş Örgütü olmak üzere 6 sol örgüt hakkında davalar açılmış ve kararlar verilmiştir.

Bu kararlarda başta Ermeni Garbis Altınyan olmak üzere yüzlerce militan idam ve çeşitli mahkûmiyetlere çarptırılmıştır. Bu militanlar 1991 yılında çıkarılan İnfaz Yasasından faydalanarak tahliye edilmişti. Tüm bunları ve olaylarda çatışmalara katılıp ölen 7 sünnetsiz militanı görmeyen bu şartlanmış ve karanlık zihniyet Şendiller’e 32 yıldır sanık ve katil ifadeleriyle her fırsatta saldırmaktadır. Ancak bu malum zihniyet bu saldırılarından dolayı hukuk önünde defalarca cezalandırılmış olmasına rağmen bu adi saldırılardan bir türlü vazgeçmemektedir.

Bu kanlı planın 32.yılında bir kez daha ifade edelim ki: Kahramanmaraş’ta oynan bu oyunun perdesini indirmek için bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada mücadelemize devam edeceğimizden Yüce Milletimiz ve Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz emin olmalıdır.

Bu kanlı planı “Alevi-Sünni çatışması” diye yutturmaya çalışan karanlık zihniyetin oyununu bozmak için her türlü engeli aşmak hepimiz için tarihi bir vazifedir. Oysa bu güne kadar yapılan çalışmalar göstermiştir ki bu hain planın arkasında başta ABD olmak üzere uluslararası güçler ve yerli iş birlikçileri vardır. Kahramanmaraş, Malatya, Çorum, Sivas ve benzeri karanlık olaylar 12 Eylül Darbesi’ne giden yolun kilometre taşlarıdır. Özellikle Kahramanmaraş Olaylarının akabinde ilan edilen Sıkıyönetim Darbe’nin son virajı olmuştur.

12 EYLÜL DARBESİNİN ESAS SEBEBİ:
YUNANİSTA’NIN YENİDEN NATO’YA ALINMASI HESABIDIR.


1974 Kıbrıs Barış Harekâtından sonra NATO’dan ayrılan Yunanistan’ın yeniden NATO’ya alınması sivil hükümetlere kabul ettirilemediği için askeri darbe yaptırılmıştır. ABD Pasok Partisi’nin Varşova Paktına yanaşma tehdidinden çekindiğinden Türkiye de darbe için düğmeye basmıştır. Bu sebeple Türkiye de her gün onlarca kişinin teröre kurban verilmesi yetmemiştir.

Toplumda cinnete sebep olacak olaylar planlanmıştır. Öyle ki vatandaşlar “Bu askerler ne bekliyor.” diye feryat eder hale gelmiştir.

Netice olarak: 12 Eylül darbecilerini ABD “Bizim çocuklar başardı.” diye alkışlamıştır. Darbeciler ise devrin 2. Ordu Komutanı Bedrettin Demirel’in ağzından “İhtilal’in olgulaşmasını bekledik ama çok kan döküldü.” diye itirafta bulunmaktan çekinmemişlerdir.

Ne yazık ki bu iki yılda yaklaşık 3 bin vatan evladı darbe hazırlıklarına kurban edilmiştir.

Darbeciler ABD’ye verdikleri sözü tutmuş ve darbeden kısa bir süre sonra Yunanistan NATO’ya sessiz sedasız alınmıştır. Bu yüzden diyoruz ki; kimse deve kuşu misali kafasını kuma gömerek gerçekleri saptırmasın. Gelin bu hain planın önündeki perdeyi indirelim. Ökkeş Şendiller bu konuda 32 yıldır bir mücadele vermektedir.

Şimdi şartlanmış ve karanlık oyunun piyonluğuna soyunmuş olanlara tavsiyemiz şudur: hiç olmazsa Şendiller’in yıllarca emek vererek hazırladığı “ Kanlı Oyun – Kahramanmaraş Olayları’nın Perde Arkası” kitabını okuma yürekliliğini gösteriniz. Kitap tamamen belgelere dayalı emek ve araştırma ürünüdür.

Ve kitaptan bir bölüm:

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

1978 yılı 19-25 Aralık tarihleri arasında meydana gelen 111 kişinin öldüğü Kahramanmaraş olaylarında...

1. 1972 yılında meydana gelen Sandık cinayeti faillerinden, Devrimci Halkın Birliği Örgütü Lideri Ermeni asıllı Garbis Altınoğlu (Altınyan)'nun Kahramanmaraş olaylarının tertipçilerinden olduğunu ve bu davadan idam cezası ile cezalandırıldığını (Adana Sıkıyönetim komutanlığı (2) Nolu As. Mahkeme 12.04.1984 Tarih ve 1984/109 Sayılı Kararı)... 1991 yılında çıkarılan infaz yasasından faydalanarak tahliye olduğunu ve bu olaylarda çatışmalara katılıp kimliği tespit edilemeyen 7 sünnetsiz militanın öldüğünü ve ayrıca bu örgütün olayların tertipçilerinden olduğunu ve birçok militanın cezalandırıldığını…

2. Olayların çıkmasına sebep olan iki sol görüşlü öğretmenin fraksiyon çatışması sebebi ile DEVRİM SAVAŞÇILARI (DHKP/C DEV-ŞAVAŞ) örgütü tarafından öldürüldüğünü... Birçok örgüt militanının Adana 1 Nolu Askeri Mahkemesi tarafından idam cezasına mahkûm edildiğini (1 Nolu As. Mah. 27.09.1984 Tarih ve 1984/208 Gerekçeli Karar) ve bu militanların 1991 yılında çıkarılan infaz yasasından faydalanarak tahliye edildiğini…

3. Türkiye Devrimci Komünist Partisi / Halkın Kurtuluşu (TDKP/HK) Kahramanmaraş olaylarında, cenaze töreni ve diğer çatışmalara katıldığı ve etkin rol üstlendiğini (Adana 1 Nolu As. Mah. 21.06.1984 Tarih ve 1984/150 Sayılı Karar), birçok militanın bu yüzden ceza aldığını…

4. PKK-Apocular... Örgütün Kahramanmaraş olaylarında etkin rol üstlenerek birçok militanın ilk defa burada çatışmalara girdiklerini ve örgüt militanlarının bu yüzden idam cezası aldığını (Adana Sıkıyönetim As. Mah. 1986/104 Sayılı Gerekçeli Karar)…

5.Marksist-Ermeni ve uluslararası istihbarat örgütlerinin tertibi olan, Kahramanmaraş olayları sonrası idam talebi ile iki yıla yakın yargılanan Ökkeş Şendiller'in, Adana Sıkıyönetim komutanlığı (1) Nolu As. Mahkemesinin 08.08.1980/520 Sayılı Kararı ile beraat ettiğini ve bu kararın 1983 yılında Askeri Yargıtay tarafından onandığını…

6. Ökkeş Şendiler’in haksız yere tutuklandığı için Ankara 7.Ağır ceza mahkemesinde Devlet Hazinesi aleyhine açtığı davayı kazanarak, 250 milyon Türk lirası tazminata mahkûm ettirdiğini (16.19.1996/129 Sayılı Karar)…

7. Ökkeş Şendiller'in, Adana Sıkıyönetim (1) Nolu As. Mahkemesinin 08.08.1980/520 Sayılı Kararı ile beraat ettiğini görmezden gelerek, aleyhte kasıtlı yayın yapan başta dünyaca ünlü "Meydan Laorusse" ansiklopedisi olmak üzere birçok basın kuruluşunu ve şahsı, maddi ve manevi tazminat cezasına mahkûm ettirdiğini biliyor muydunuz?

HAZIRLAYAN:
Ökkeş ŞENDİLLER İrtibat Bürosu
Telefon: 0.344 225 06 46