Birkaç gün önce, kentimizin en etkin internet sitelerinden Kanal 46’da çıkan haber, doğrusu kanımı dondurdu.

Nasıl olurdu da, Kahramanmaraş kent merkezindeki Yenişehir Devlet Hastanesi’nin tomografi cihazının tüpü bittiği gerekçesi ile yaklaşık 10 gündür arızalı olmasının basın-yayın organlarında haber olarak kamuoyunu duyurulmasının ardından geçen iki günlük sürede hastane yetkililerinden herhangi bir cevap niteliğinde bir açıklamada bulunulmazdı.

Sessizlik, suskunluk ikrardan gelecekti. Verecek cevabı olmayan başhekim de sessizliğini koruyarak, haklı ve mükemmel haber için çıkıp ne diyecekti?

Kanal 46’yı kutlarım önce. Bir sağlık skandalını ortaya koyduğu için. O gün yaptığı haberde, Kahramanmaraş gündeminde büyük yankı yapan söz konusu sağlık skandalı ile ilgili haberde aynen şöyle denilmişti:

“İsmi kendisinde mahfuz (saklı) olan bir vatandaşın başından geçen olayı, sağlık skandalını şiir gibi haberleştirmişti: Vatandaş anlatıyor; “Bir yakınımın 7 yaşındaki çocuğunun üzerine evde arkadaşı ile oynarken dün akşam saat 22 sıralarında kaza sonucu televizyon düşmüş.

Kafasında şişlik bulunan ve belinin ağrıdığını söyleyen çocuğu hemen ne olur ne olmaz diyerek Yenişehir Devlet Hastanesi’ne götürdük. Acil servisteki görevlilere durumu anlatınca; (Bizim bilgisayarlı tomografi cihazımız bozuk, 10 günden beri çalışmıyor. Devlet Hastanesi’ne götürün) şeklindeki sözleri ile adeta şoke olduk. Yaptığımız kısa araştırmada koskoca hastanenin tomografi cihazının tüpünün bitmesi nedeni ile yaklaşık 10 gündür hizmet sunmadığı korkunç gerçeğini öğrendik. (Bizim altımızda otomobil var, ya olmayanlar ne yapacak?) diyerek sinirli ve tepkili bir şekilde hastayı hemen Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne götürdük. Sağ olsunlar orada yakinen ilgilendiler. Filmler çekildi ve Allah’a şükür önemli bir şey yokmuş. İçimiz rahat etti. Sağlık alanından sorumlu olan iktidar partisi milletvekilimiz Sayın Dr. Cafer Tatlıbal’ı arayarak başımıza geçenleri anlattım. Sağ olsun yakından ilgilendi ve mesajın alındığını söyledi. Bununla birlikte Sağlık Müdürlüğü ve Valilik’ten çalışmayan tomografi cihazı ile ilgili olarak sorumlular hakkında soruşturma açmalarını istiyor ve bekliyoruz.”

Evet, vatandaşın başına gece gelenler aynen böyle…..

Şimdi; Başbakan Erdoğan’a yakınlığı ile her fırsatta öğünen ve 2011 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmayı hesapladığı öne sürülen Yenişehir Devlet Hastanesi’nin başhekimi Dr. M. Nedim Şerefoğlu’na kamuoyu adına soruyoruz: Aslında soruyu ben değil, kanal 46 soruyor.

Ben de aracıyım;


• Tomografi cihazı neden çalışmıyor ve 10 gündür hizmet sunulamadığı bilgisi doğru mu?

• Acil bir vakada üzücü durumlar meydana gelirse vicdanınız sızlamayacak mı?

• Hastane büyüklüğündeki bir idari binada oturuyorken, yanı başınızda sorumluluğunuzda bulunan hastanedeki eksikliklerden haberiniz var mı, yok mu?

• Geçen yılki mahalli seçimlerde iktidar partisinden belediye başkan aday adayı olan yakınınızın adaylığını açıkladığı basın toplantısına hem de mesai saatinde giderek katılma duyarlılığını göstermiş birisi olarak, neden aynı duyarlılığı sorumluluğunuzdaki hastanenin eksikliklerinin giderilmesinde göstermiyorsunuz?

• Doktorlar için getirilen zorunlu sorumluluk sigortası için iddiaya göre; komşumuz Gaziantep’ten bir sigorta acentesini Kahramanmaraş’a çağırarak emrinizdeki doktorlara sigorta yaptırmaları yönünde telkinde bulunma duyarlılığı gösteriyorsunuz da; tüpü bittiği öne sürülen tomografi cihazının çalışır durumda olması için neden duyarlılık göstermiyorsunuz? (Sanırsınız ki Kahramanmaraş'ta bu sigortayı yapan sigorta acentesi sanki hiç yok...)

• Yenişehir acilde böyle bir durum yaşanırken, inşaatının seneye bitirilmesi öngörülen Bölge Hastanesi’nin başhekimliğini yürütmede kendinizi yeterli görüyor musunuz?

• Bilgisayarlı tomografi cihazını özel bir şirket çalıştırıyor. Bu şirketle sözleşme yapılırken böylesi durumlar için neler öngörülüyor? Sağlık hizmetinin kesilmemesi için neden bir önlem almadınız?

Evet Sayın Şerefoğlu, sorularla ilgili olarak göndereceğiniz cevaplara sütunlarımız açıktır.”

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İNCELİYOR

Öte yandan; haberin yayımlanmasının ardından ulaştığımız İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, konunun incelendiğini ve bu kapsamda hastane yetkililerinden bilgi istendiğini söylediler. Bu arada AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Cafer Tatlıbal da konu ile yakından ilgilenirken, milletvekilleri Nevzat Pakdil ile Veysi Kaynak’a da söz konu haber ve olayla ilgili olarak basın tarafından bilgi verildi.

Aslında bugün işin kolayına kaçtım, haberi köşe yazısına çevirerek, (kanal 46 kusura bakmasın) okurların ve siyasilerin dikkatini çekmeye çalıştım.

Nedim Şerefoğlu ile ilgili bugüne kadar yerel basında çok haber çıktı. İddialar ortaya atıldı, rakamlar ve belgeler konuştu, herkes her şeyi söyledi, ancak nedense, önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde milletvekili olmayı düşünen Şerefoğlu’ndan ses seda çıkmadı.

Geçtiğimiz yılda birkaç müfettiş geldi, ne yazdılar, ne çizdiler, meçhul.

Basın ile arası bir türlü düzene girmeyen, basına sırtını dönen Şerefoğlu, bakalım (siyasetçilerin de üzerinde durduğu skandal için) bu habere, yazıya, iddialara ve sorulara bir açıklama gönderir, ya da basın toplantısı düzenler mi?

Sağlık Müdürü Reha Hüdayioğlu’nun da herhalde bu çirkin sağlık skandalı için söyleyecek birkaç cümlesi vardır ve olmalıdır.

Bu vesile ile Mübarek Ramazan ayınızı tebrik eder, hayırlar getirmesini niyaz ederim.

GÖLGE ADAM
(Maraş Gündem sitesinden alınmıştır.)