Evet, sizlere söylüyorum, "O tabela oradan inmeli" diyen Can Ataklı. "Kahramanmaraş’ta bir vahşet yaşanmıştır" diyen Ahmet Hakan, Kahramanmaraş’lıyı ellerini kollarını sallayarak gezen katil, birer cani ve şu anki gençleri olaylar zamanında yaşayanların katillerin çocukları gibi gösteren Sabah Gazetesi Yazarı Sevilay Yükselir.

Ve de Maraş olayları ile ilgili aslı astarı olmayan tek taraflı şahit denilenlerin söylediklerine izin veren Haber Türk gazetesinin yetkilileri..

Hakikaten sizler kimsiniz..

32 sene evvel yaşanan bu hadiselerin neresindeydiniz..

Görgü şahidi misiniz..

Dünya değiştirmiş bir gazetecinin bu zamana kadar ortaya çıkarmadığı ve öldükten sonra eşi tarafından ortaya çıkartılan resimlere sığınarak ahkam kesersiniz..

Siz o günleri bizimle birlikte yaşadınız mı..

32 sene evvel olan ve hâlâ Kahramanmaraşlıları derinden üzen o olayları neden kaşıma ihtiyacı duyuyorsunuz.

Alevi-sünni ortak yaşamının en güzel örneklerini yaşandığı bu kentteki huzur sizi niye bu kadar rahatsız eder..

Can Ataklı, "Ökkeş Şendiler levhası oradan inmeli" derken, hangi yasaya dayanarak bunu söyleyebiliyorsun…

O leyhavı oradan indirirlerse, sen nerende muhafaza edeceksin…

Hangi birinize ne söyliyeyim sizin. Sözüm ona yaygın basının anlı şanlı kelli felli yazarlarısınız.

Yahu bir araştırın yazarken..

Haber Türk’teki yazı dizisine konuşan görgü şahitleri niye gördüklerini o zaman ki mahkemelere gidip anlatmamışlar.

Gerek otopsi raporlarında, gerek mahkeme kayıtlarında gözü oyulan ihtiyarlarla ilgili, ne de karnı deşilen hamile kadınlarla ilgili hiç bir kayıt mevcut değil. Sadece zamanın Devlet hastanesi başhekiminin görgü şahidi olduğu, olayların en hengameli zamanında sorunlu hamile olarak hastaneye gelen ve çocuğunu dünyaya getirirken kendisi hayata veda eden bir kadının çocuğunu hemşirenin elinde görüp, resmini çekerek; işte karnı yarılarak öldürülen hamile kadınların çocukları diyen bir ş......z muhabirin yalan haberi var.

Hamile kadını öldüren gözü dönmüş biri varsa ortada, çocuğa mı acıyacak ey oturduğu yerden yazı yazmayı marifet sayan sefiller..

Olaylar zamanında üsteğmen olduğunu iddia ederek görgü şahidi gibi gazetelere konuşan dengesiz adam. Neden askerdin, rütbeliydin de gidip sıkıyönetim mahkemesinde konuşmadın, gördüklerin anlatmadın.

Köşe başında 3-5 komşuyu konuşurken görünce, 'sizi a….. k……. ökkeşleri' diyerek suçlu gibi alıp götüren, masum insanların 6 ay hapislerde çürümesine sebep olan art niyetli ş......lerden olmasan, gider bildiklerini o zaman anlatırdın.

Bir tarafınızdan uydurup da insanların huzurunu kaçırmayın.

Şimdi konuşunca bir tarafına madalya mı takacaklar…

Bizim evimizin 2. katını Allah Rahmet etsin babamın Galov dediği bizim Ali amca dediğimiz bir alevi aile dostumuz yaptı. Hem de briketleri tek tek yukarı taşıyarak. Babam da mesleğinin gereği hemen her hafta sonu alevi köylerine gider şehre gelemeyecek durumda olan hayvanların ayaklarını nallardı.

Böyle kadim dostluklar yaşandı tarihten bu yana Kahramanmaraş’ta.

Maraş olaylarını çıkaranların dış mihraklar olduğunu hepiniz adınız gibi bilmenize rağmen neden bu kadar abuk subuk yazarak, kime hangi zihniyete hizmet edersiniz…

Eğer olayların hesabını soracaksanız, O zamanın Genel Kurmay Başkanı olan Kenan Evren’e soralım hep birlikte. Çünkü bu olaylarda mağdur tek taraflı değil, öncelikle ölenler sizinde dediğiniz gibi hem sizlerden hem bizlerden. İki taraftan yani..

Kenan Evren daha sonra Milliyet gazetesinde yayınlanan hatıralarında, Darbeye zemin hazırlamak için Maraş olaylarına özellikle müdahale etmedik demedi mi…

Sıkıysa Marmaris’e gidin hesap sormaya. Bizde gelelim peşinizden.

Oturduğunuz yerden ahkam kesip bizi dellendirmeyin….

ABİD VANLI
(Kaynak: havadismaras)