Siyasetin ve iş dünyasının renkli ve farklı siması Akif Ercan, geçen yıl AK Parti Merkez İlçedeki görevinden istifa edip, soluğu İstanbul’da alınca, herkes onun İstanbul’da ne yapacağını, hangi siyasi güzergâhı takip edeceğini merak etmiş, bizler de “AKİF ERCAN NEREYE KOŞUYOR?” diye yazılar döşenmiştik.

Baktık ki bu düzeyli dost, Maraş sevdalısı insan, artık koşmayı bırakmış, uçuşa geçmiş. Çünkü Maraş’taki kuyumcu malzemeleri satan işyerini bırakmış, İstanbul’da rızkını aramaya çıkmıştı.

Kırmızıçizgileri olan, kendine göre dünya kuran, siyasetin sivri ve net ismi Akif Ercan, Maraş’ta Dişçi Yılmaz’ın oğlu olarak, anılırken, bugün İstanbul’a Maraş damak tadını, lezzetini tattıran, tanıtan adam olarak anılıyor.

Ve de İstanbul’un tanınmış müteahhitlik firması Hisar İnşaat’ın da genel koordinatörü sıfatıyla, inşaat işleriyle de ilgileniyor.

Şimdi onun dünyasında iki şey var; dondurma ve inşaat…

ICEMAR, YEPYENİ BİR TAT

Icemar, dört kuşaktır dondurmacılıkla uğraşan Maraşlı Yaşar ailesinin, atadan kalma geleneksel imalathaneleri çağın gereklerine cevap verecek modern tesislere dönüştürme atılımının yarattığı yeni bir ürün. Dondurma severlerinin yeni tutkusu olacak ICEMAR, gelişmiş üretim teknolojileri kullanılarak üretiliyor.

Akif Ercan, şimdi bu yepyeni lezzeti İstanbul halkı ile buluşturuyor.

HİSAR İNŞAAT’IN GENEL KOORDİNATÖRÜ

Öte yandan da, genel koordinatörü bulunduğu, İstanbul’un tanınmış müteahhitlik firmalarından Hisar İnşaat’ın üstlendiği inşaatları denetliyor, üzerine aldığı sorumluluğun altından başarı ile kalkmak için zaman mefhumu tanımıyor, mesai ona vız geliyor, zaman yetmiyor, 20 saat çalışıyor.

MİLLETVEKİLİ OLACAK MI?

Biliyorsunuz, bu niyet ve düşünceyle AK Parti Kahramanmaraş merkez ilçe teşkilatındaki görevinden ayrılarak soluğu İstanbul’da almıştı. “Siyasetin etkin ve güçlü isimlerindensin. AK Parti’nin kurulma aşamasında katkın büyük, üstelik de Başbakan sayın Erdoğan’a yakın isimsin. Milletvekili olacak mısın?” dedik, lafı eğip bükmeyi sevmeyen, dik duran ama dik konuşan, sivri dilli Akif Ercan şunu söyledi; “Tabi her gönülde bir aslan yatar. Doğrudur, noter kanalıyla partideki görevimden istifa ettim, niyetimi de belirterek. Vakti saati geldiğinde kısmette ne varsa, kaşığımıza o çıkar.”

Dedi ve ser verdi, sır vermedi. Gelin binmiş deveye, gör kısmeti nereye misali, bakalım zaman ne gösterir, hep birlikte göreceğiz!

Merak edenler, siz merak etmeye devam edin!

---KAYNAK: Kimlik Gazetesi'nden alınmıştır.---