Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; İstikbalimizin teminatı sevgili gençler sizleri en kalbi duygularımla saygıyla selamlıyorum. Bugün çok çok mutluyum, sizlerle hasret gidermekten özellikle memnuniyet duyuyorum. Sizlerin vasıtasıyla tüm Erzurum'a sevgilerimi gönderiyorum. Cağ kebaplarıyla önümü kestiler, sizi daha fazla bekletmeyelim diye dönüşte yeriz dedik. Sevgili gençler Erzurum'a en son 31 Mart seçimlerinden 1 ay önce 28 Şubat'ta gelmiştim. O gün soğuğa ve kara rağmen meydanı dolduran Erzurumlu kardeşlerimizden iradelerine sahip çıkma sözü almıştık.

Biz o meydanda aramızdaki dayanışmayı daha da perçinlemiştik. Bizi yarı yolda bırakmayan Erzurum, 31 Mart'ta da adeta sandıkları patlatmıştı. Rabbim bu sevdanızı eksik kılmasın. Erzurum hep olduğu gibi AK Parti'nin kardeşlik siyasetini destekledi. Yüzde 63 gibi Türkiye ortalamasının çok üstünde rekor bir oyla Dadaşlar bize verdikleri sözü yerine getirdi. Erzurum'la olan muhabbetimize montaj diyerek çamur atanlar seçimlerde bir kez daha hezimete uğradı. İşte Erzurum'un anaları dağ taş demedi neticeyi aldı.

Bizim Erzurum'da ülkesi için gerektiğinde baş verecek ama asla baş eğmeyecek yoldaşlarımız var.

KKTC ZİYARETİ

Pazartesi günü KKTC'ye giderek Kurban Bayramı'nı Kıbrıs halkıyla birlikte idrak edeceğiz. KKTC'de başbaşa ve heyetler arasındaki görüşmelerin yanı sıra pek çok eser ve projeyi ele alacağız. 

Nasıl diğer illerimize giderken müjdeyle gidiyorsak, Erzurum'a da elimiz boş gelmedik. Toplu açılış töreni ile toplam değeri 9.5 milyarı bulan hizmet ve projeyi Erzurum'a sunacağız.

Biz üyesi il, ilçe, mahalle teşkilatı, belediyesi, genel merkeziyle hepimizin bir vücudun azaları gibiyiz. Biz 13 milyon 500 bini aşan üye sayısıyla Türkiye'nin en büyük ailesiyiz. Görevimiz, ünvanımız farklı olsa da hepimiz aynı davanın unsurlarıyız. Bu harekette genel başkanın sorumluluğu ne kadar büyükse il başkanının, milletvekilinin sorumluluğu da o kadar büyüktür. 2023'e giden süreçte yine sizlerin katkılarını almak istiyorum. AK Parti kendini sürekli yenilemiş, güncellemiştir. AK Parti'nin hızını kesmek için medya kammpanyalarıyla kurulan pek çok parti şimdiden unutulmaya yüz tutmuşken biz mücadelemizi sürdürüyoruz. AK Parti kendini güncellemeyi başarabilmiş yegenae siyasi partidir. 

Önce kendi aramızdaki dayanışmayı, kardeşliği tahkim etmemiz gerekiyor. Vatandaşla arasına aşılmaz duvarlar örme bize asla yakışmaz.

Özünde tevazu, samimiyet ve gayretin olduğpu bir siyaset tasavvuru en tepeden en ücraya kadar hakim kılmamız şarttır.Kar-kış demeden yürüdük.  Davamızda, umutsuzluğa, ümitsizliği yer olmadığı gibi rehavete de yer yoktur. Bize düşen çalışmak, çabalamaktır.