31 Mart’ta yapılan yerel seçim çalışmaları çerçevesinde Kahramanmaraş’ın ilçelerinde adım atmadık yer bırakmayan MHP MDK Üyesi Sermet Yıldız Siirt’te yaptıkları çalışmaları anlattı. Yıldız; “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in talimatları doğrultusunda Teşkilat İşleri Başkanlığımızın görevlendirmesiyle Kahramanmaraş ve Siirt’te seçim çalışmalarına katıldık. Kahramanmaraş’ta Sayın Milletvekilimiz Sefer Aycan’la birlikte Kahramanmaraş’ta çalışma yaptıktan sonra Siirt İl Başkanımızla görüşüp Siirt’e hareket ettim. Siirt’te İl Teşkilatımız, İlçe Teşkilatlarımızla birlikte Siirt İl Merkezi ve ilçelerini kapsayan yaklaşık 1 hafta program yaptık. Siirt çalışmalarımızda şunu gördük, atanan kayyum belediye başkanlarının vatandaşın refahını yükselten hizmetler yaptığını ve bu hizmetlerin de vatandaşlar tarafından olumlu karşılandığını gözlemledik. Yani Siirtli kardeşlerimiz şer odaklarının yönetimi ile kayyum yönetiminin arasında büyük farklar olduğunu görerek memnuniyetlerini dile getirdiler. Siirt yolculuğumuz sırasında Malatya, Diyarbakır ve Elazığ İl Teşkilatlarımızı da ziyaret ederek seçimlerle ilgili fikir alışverişinde bulunmuştuk. Bu illerimizi ziyaretlerimizde de vatandaşların atanan kayyum beledilerinden memnun olduklarına şahit olduk.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA HAVA DEĞİŞMİŞ

MHP olarak Siirt İl Teşkilatımızla Siirt İl merkezinde yaptığımız çalışmalarda önce Genel Başkanımızın selamlarını ilettik. Doğu ve Güneydoğu’da huzurun bozulmaması için Cumhur ittifakı adaylarına destek verilmesini istedik. Bu birlikteliğin devam etmesini temenni ettik. Siirt Valisi, Garnizon Komutanımızı, Kayyum Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü’nü de ziyaret ettik. Bu arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaların Siirt’teki havayı yüzde yüz değiştirdiğini gördük. Partim adına da, Cumhur İttifakı adına da Siirt’ten moralli ayrıldık” Dedi.

SİİRT’DE OYUMUZ YÜZDE 700’LERE VARAN ARTIŞ SAĞLADI

Yıldız açıklamasına şöyle devam etti; “Seçimden sonra Siirt il Başkanımız ve İlçe Başkanlarımızla görüştüm. Siirt merkez ve ilçelerine baktığımızda da oylarımızda yüzde 100, yüzde 500 ve yüzde 700’lere varan bir artış olduğunu gözlemledik. Bazı basın yayın organları, ülke genelinde de bir hava yaratmaya çalıştılar, MHP’nin Ak Parti’ye verdiği destekle Ak Parti’nin Doğu ve Güneydoğu’da oy kaybedeceğini öne sürmüşlerdi. Seçim sonuçları oluşturulmak istenen algının tam tersini gösterdi. Sayın Genel Başkanımızın; ‘Camiler neyse Cem evleri de bizim için aynıdır, Kürt kardeşlerimiz ne kadar Kürt’se biz de o kadar Kürt’üz. Biz Türkler ne kadar Türk’sek Kürt kardeşlerimizde o kadar Türk. Bin yıllık bir kardeşliğimiz var, et ve tırnak gibiyiz ve bunu kimsenin bozmaya gücü yetmeyecek.’ İfadesini Siirt’e vatandaş ziyaretlerimizde deklare ettik.

SİİRT’TE GENEL BAŞKANIMIZA OLAN TEVECCÜH BİZLERİ MUTLU ETTİ

Siirt’teki aşiret reislerini, kanaat önderlerini ziyaret ettik. Genel Başkanımızın özellikle 15 Temmuz’dan sonra izlediği temelinde Türk Devleti ve Türk Milleti olan politikalar, siyaset adımları bu kesimler tarafında da çok ciddi takdir ve ciddi teveccüh görmüştür. Bunu destekleyeceklerini de ifade etmişlerdi ve sözlerinde durduklarını da seçim sonuçları gösterdi. Eski oy oranımıza göre oylarımızın yüzde 700’lere varan artış olduğun gördük.

İLK SİLAHIN PATLADIĞI İLÇEDE CUMHURİTTİFAKI ADAYI SEÇİLDİ

Siirt’te bulunan vatandaşlarımız HDP’nin yönettiği belediye ile Kayyum belediye arasındaki farkı gördü ve desteğini vermişti. Şuan arada bin küsür bir fark var ama seçim sonuçlarına itiraz edildi. Türkiye’nin bazı noktalarında da biz Fetö’nün bir organizasyonu olduğunu düşünüyoruz. İstanbul’da da bunun bariz bir örneği var. İnşallah Siirt’te de itiraz söz konusu var ve ittifak adayımızın alma ihtimali var. Örneğin bundan 36 yıl önce ilk silahların patladığı Siirt’in Eruh ilçesinde ortak adayımız açık farkla seçimi kazanmıştır. Terör açısından önemli bir yer olan Pervari’de de ortak adayımız seçimleri kazanmıştır. Sadece Kurtalan ilçesinde HDP aldı, diğer ilçelerde ittifak ve MHP adayları aldı.”

CUMHURİTTİFAKINDAN HALKIMIZ MEMNUN

Türkiye genelinde gerçekleşen yerel seçimleri de değerlendiren MHP MDK Üyesi Sermet Yıldız, 2015’te başlayan Cumhur ittifakı birlikteliğinin tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Cumhur ittifakının Gönüller ittifakına dönüştüğünü ve vatandaş nezdinde de bu ittifakın benimsendiğini dile getiren Yıldız; “ Seçimlerden önce Sayın Genel Başkanımız yüzde 52 olarak bir çıta koymuştu, çok şükür bu oranı yakaladık sayılır. Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız ifade ettiler, cumhurittifakı kararlılıkla devam edecek. Çünkü ülkemizin tercihi ve beklentisi de bu yöndedir. Seçim sonuçlara bakıldığı zaman 51 ilde ayrı girdiğimiz belediye meclis üyeliği seçimlerinde partimizin oy oranının yüzde 18-19’larda olduğu görülüyor. Bu da sayın Genel Başkanımızın engin bilgisi ve tecrübesi sayesinde oldu ve Genel Başkanımızın sözleri kimseyi yanıltmadı. Genel Başkanımızla onur duyuyoruz bundan sonra da emir ve talimatları doğrultusunda görevimize devam ediyoruz.”

BELEDİYE SAYIMIZ YÜZDE 100 ARTTI

Genel Başkanları Dr. Devlet Bahçeli’nin tecrübeleri ve siyasette izlediği politika ile 120’nin üzerinde olan belediye sayılarını 236’ya yükselttiklerini, itirazlarla belki bu sayının bir aşağı bir yukarı çıkabileceğini fakat sonuçta belediye sayılarında yüzde 100’e varan artış olduğunu vurguladı. Bu seçimlerde MHP açısından bir başarı olduğunu ve bu başarının da özellikle 15 Temmuz’dan sonra Genel Başkanları Bahçeli’nin izlediği politikaya bağlı olduğunu ifade etti.

TEŞKİLATLAR MÜKEMMEL BİR UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞTI

Seçim çalışmalarında MHP ve Ak Parti kadrolarının birlikte çalışma ortamıyla ilgili soruya da cevap veren MHP MDK Üyesi Sermet Yıldız şöyle konuştu; “Sayın Genel Başkanımızın ortaya koyduğu iradeye Cumhur ittifakına oyumuzu rahatlıkla verdik, hiç de tereddüt etmedik. Hatırlarsanız 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde de Milletvekili adayı idik. O süreçteki seçim çalışmalarında da gittiğimiz tüm bölgelerde ilk önce Cumhurbaşkanımıza oy istemiştik sonra kendimize oy istemiştik. Dolayısıyla biz Sayın Genel Başkanımızın takdirlerine tam teslimiyet içerisindeyiz, zerre tereddüdümüz olmamıştır. Bunun da memleketimiz ve milletimiz açısından ne kadar faydalı olduğunu görmüş ve yaşadık. Teşkilatlar arasında ise harika bir uyum içerisinde bir çalışma gerçekleşti. Bu uyumu da kimse beklemiyordu ve biz tek yürek, tek bilek olarak bir çalışma içerisinde bulunduk. Elbistan’da Afşin’de aldığımız oy oranı da bellidir. Süreçte Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’la da bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduk, Sayın Ünal’ın da sürece büyük katkıları oldu.

TAHMİNLERİMİZ DOĞRU ÇIKTI

Bazı basın mensuplarına yerel seçimlerden önce özellikle Elbistan’da ve Afşin’de alınacak oylarla ilgili tahmin yaptığını ve seçim sonuçlarının ardından bu tahminlerinin tuttuğunu ifade eden Yıldız konuşmasını şöyle tamamladı, “Aşağı yukarı ömrümüzün büyük bir çoğunluğunu siyasetin içerisinde geçirdik. Vatandaşlarımızın içerisinden hiç çıkmadık ve her zaman hemhal olduk. Vatandaşlarımızla oturduğumuzda deklare ediyorlardı, cumhurittifakının birlikteliğinden memnun olduklarını belirtiyorlardı. Bu memnuniyet te sandığa yansıdı ve tahminlerimizin üzerinde de oy oranını yakaladık.

GÜRBÜZ’Ü HEMŞERİLERİMİZ TANIDIKÇA DAHA ÇOK SEVDİ

Her iki siyasi partinin de tek yürek, tek bilek olarak hareket etmesi, vatandaşların ayağına giderek çalışması, bunun yanında Cumhurittifakı Elbistan Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz’ün de belediyecilik anlamında eğitimini almış, tecrübesini almış ve Türkiye’deki sayılı kişilerden biri olması, vatandaşlarımızın önce mesafeli yaklaşması ve tanıdıkça benimsemesi Elbistan’da büyük oy farkıyla seçimin kazanılmasını sağladı.

TEŞKİLATIMIZ SÜRECE ÇOK CİDDİ DESTEK VERDİ

Tabi burada Ak Parti teşkilatının yanı sıra MYK Üyemiz MHP Milletvekilimiz Sefer Aycan, MHP İl Başkanımız Ertuğrul Doğan, İlçe Başkanlarımız, Kadın Kolları Başkanlarımız, Ülkü Ocakları başkanımızın ve üyelerinin gece gündüz demeden yaptığı çalışmalarda sürece çok büyük katkı vermiştir. Biz bu dönemden çok umutluyuz, az önce saydığımız teşkilat üyelerimizle birlikte gece gündüz demeden çok ciddi çalışmalar içerisinde bulunarak destek verdik. Meclis üyelerimizin neredeyse yarıya yakını partimizin temsilcilerinden oluşuyor. Takipçisi olacağız. Elbistan talihsiz bir dönem geçirdi, bugün ülke genelinde her yönüyle ne ortaya koyuyorsanız Elbistan’da mevcut ve Türkiye’deki illerin neredeyse yarısına yakınından daha önde.

ELBİSTANIMIZ İNŞALLAH İL OLACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da Elbistan ziyaretinde de dile getirdi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı memleketimizin insanı Mahir Ünal’ın da söz verdiği Elbistan’ın il olma süreciyle ilgili çalışmalar var. Bu sözün Elbistan’a müjdelenmesini bekliyoruz ve Elbistan’ın havasını teneffüs eden, suyunu içen herkesin de bu yönde beklentisi var. Bu müjdenin de şahsım adına hem gündemde tutacağım hem de takipçisi olacağız. Sayın Bakan Mahir Ünal’ı hem memleket açısından hem de Elbistan açısından bir şans olarak görüyorum, bunu da Elbistan’a yapılan yatırımlar gösterdi. Bu süreçten sonra Elbistan’ın hizmet anlamında uçacağına inanıyorum.”