ÜNİAK, AK Parti Kadın Kolları'nın organizasyonu ile Üniversiteleri gençler, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir kahvaltı programında buluştu. Burada üniversite öğrencileriyle sohbet eden Özdemir,  ülkenin gençlerinin 15 Temmuz’da neler yaptığına bizzat şahit olduğunu belirtti.
Gençlerin sorularını yanıtlayan Özdemir, şunları kaydetti: “  
İDEALİSTLİK ADAMI MEZARINDA BİLE DURDURMAZ
Ama bunun farkında olmak gerek. Bun hissetmeniz ve yaşamınız lazım. Sizde bu var. Ben hep şunu söylüyorum; ‘Bu ülkenin insanlarının genetik kodlarında bir ahlak var’. Ne zaman ortaya çıkıyor ama? Ne zaman ortaya çıkacağını kendi karar veriyor. Biz karar vermiyoruz. 15 Temmuz’da çıktı ortaya. 
O GENÇLER BENLE NÖBET TUTTU
15 Temmuz’da ben AK Parti Kahramanmaraş il başkanıydım. İşi olmayan, sağa sola laf atan çocuklar vardı. Yırtık pantolonlu, saçlarının bir yanı diğerinden uzundu. Çocukların hepsi 15 Temmuz’da gelip benimle 29 gün nöbet tuttular. Baktım ki, o genetik kodlar ne zaman harekete geçeceğine kendi karar veriyor. O zaman bir sorumluluğunuz var. Siz o genetik kodlarınızın ne zaman harekete geçeceğine size karar vereceksiniz. O sizde zaten var. Onu harekete geçirmeye karar verdiğiniz dakika, yapamayacağınız hiç birşey yoktur.
25 YAŞINDA OLSAM AMA 50 YAŞINDAKİ GİBİ İMKANIM OLSA ÇOK İYİ İŞLER YAPARIM
Size söyleyeceğim şu; dürüst olmak her insanın görevidir. Her insan dürüst olmak zorundadır. Dürüst olmak bir gence çok yakışır. Gencin dürüst olması, toplumda ve ailesi nazarında gıpta edilen bir durum olur. Ama toplumda da, delikanlı çocuk derler ya, birinin delikanlı olması yani ondan kasıt, doğru söyleyen doğru yaşayandır. Bir gencin doğru söyleyip, doğru yaşaması çok şık olur. Ama zor olur. Hayata yeni başlamışsınız, birçok mücadelenin içinde gidiyorsunuz ama zorluk ile karışılacaksınız. 
HAKSIZLIĞI SÖYLEMENİN İKİ YOLU VAR
Size yapılan bir haksızlığı yapana söylemenin iki yolu var. Bir, onu rencide ederek söyleme. İki, yaptığının farkında olduğunu ona nazikçe söylemek. Bunu söylediğiniz zaman o topluluğun hepsi senden bahsetmeye başlar. Bütün toplumda çok yetenekli gençlerimiz var. Ama bir tane Recep Tayyip Erdoğan var. Bir tane Necmettin Erbakan var. Ama onların hepsini aşağı yukarı aynı kültürde yetişmiş insanlar. 
HAYATIN KRİTİK VE DÖNÜM NOKTALARI VARDIR
O dönüm noktalarında doğru hareketler yapmanız lazım. Herkesten beklenen şeyi herkes yapamaz. Çok az kişi yapar. Bun almak büyük bir sorumluluktur ama. Bu sorumluluğu alan yolunu hızlı kat eder. Allah’ta onun işini daha çok rast getirir. Şuna inanın, Allah’u teala ben çalışana karşılığını vereceğim diyor. Dünyanın en zengin adamı Yahudi bir iş adamı. Ama onlar Müslüman değil? Bu kadar zengin ve başarılı olmaması lazım? Çünkü mal mülk vermek çalışana nasip olan bir şey. Müslüman olana nasip olan bir şey değil. Ama bunu bir Müslüman yapıyorsa, bu fevkaladenin fevkinde”
Programa AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Betül Karabudak, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur ve üniversite öğrencileri katıldı
Haber: Mustafa Kılınç