Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayımlanmakta olan Akşam Postası gazetesi yazarı Akif Arslan, son köşe yazısında 3. lige çıkamayan ve Kulüp Başkanlığını Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Müdür Vekili Mustafa Semerci'nin yaptığı Kahramanmaraş Belediyespor için harcanan milyon TL’nin hesabını kimin vereceğini sormuştu.

Söz konusu gazetede bugün yer alan haberde ise; bu işe iyi niyetli olarak soyunan ancak yanlış yönlendirilen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a cevaplaması istemi ile 13 soru yöneltildi.

Söz konusu günlük gazetenin haberi aynen şöyle:

“Kahramanmaraş Belediyespor’un hamisi konumundaki Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’dan 13 soruya cevap bekliyoruz:

1. Amatör bir kulüp olan Belediyespor BAL Futbol Takımı için kaç futbolcu transfer ettiniz?

2) Bir yıl önce Türkiye Üçüncü Lige Yükselme Müsabakası Malatya Gurubunda final oynayan takımdan kaç futbolcu takımda kaldı?

3) Transfer ettiğiniz sporcuları antrenörler mi transfer etti; yoksa spor ile uzaktan yakından ilgisi, bilgisi ve tecrübesi olmayan Yönetim Kurulu üyeleri mi belirledi?

4) Yıllardır Belediyespor’da büyük bir özveri ile kulüp antrenörü olarak çalışan kişinin neden görevine son verildi?

5) Transfer edilen sporcular profesyonelden döndükleri yani ekmeğini bu işten kazanan futbolcular olduğu için bunlara ne kadar transfer parası verildi?

6) Başka takımlardan Belediyespor’a transfer edilen futbolculara ödenen transfer bedelleri hangi bütçeden ödendi?

7) Transfer edilen futbolcuların kaç tanensin sezon devam ederken; kalan alacakları verilerek gönderildi?

8) Belediyespor, ‘profesyonel manada’ hareket eden ve ekmeğini bu işten yiyen kaç futbolcu ile lig tamamlandı?

9) Transfer edilen futbolcuların maaşları, maç primleri hangi bütçeden karşılandı ve ne kadar para ödendi?

10) Belediyespor Yönetimi’nde yer alan isimler, bu harcamalara ne kadar katkı sağladılar, Belediyespor’a ne kadar para harcadılar?

11) Transfer edilen sporcular şirket işçisi olarak gösterilmişse, o şirket deplasmana giden ve hafta içi her gün antrenman yapan sporcular yerine sözleşmede belirtilen personel kadar personel çalıştırdı mı?

12) TFF Yönetim Kurulu kararına Tahkim Kurulu nezdinde yapılacak itiraz için sadece bir dilekçe vermek yeterli iken neden avukat tutuldu?

13) Avukatlık Bürosu olan bu avukatlara ne kadar avukatlık ücreti verildi ve hangi bütçeden ödeme yapıldı? (KAYNAK: AKŞAM POSTASI GAZETESİ)