Avrupa medyası, Avrupa Kupası'nın (Euro-2008) yarı final maçında Almanya’ya 3-2 yenilmesine rağmen, Milli Takımımıza övgüler yağdırdı. BBC “Türkler, bu takımla gurur duymalı” derken, AP “Turnuvanın en etkili takımı elendi” yorumunu yaptı. BİLD “Bunalımdan final çıkardık” dedi...

UEFA.com:Turnuvada daha önce oynadığı üç maçta da son dakika golleriyle kazanan Türkiye, Semih’in golüyle aynısını yapacak gibiydi. Ancak Almanlar için kazanacak zaman vardı ve Lahm’ın golü Türkiye’nin olağanüstü çıkışına son verdi. Marcel Desailly, ‘En iyi takım kazanamadığı için üzgün’ olduğunu söyledi. Türkiye, eksiklerine ve sakatlarına rağmen rakibinden daha iyi bir oyun sergiledi.

BBC: Almanya karşısında son derece şanssız olan Türkiye, oynadığı muhteşem futbolla yarı finalden fazlasını hak etti. Maçta en azından uzatmaları hak eden Türkiye, kalp kıran bir son dakika golüyle battı. Almanlar zaferlerini kutlayabilir, ama alkışları Türkiye hak etti. Türkler bu milli takımla gurur duymalı.

The Times: Türkiye’yi yenmek için özel bir şeyler yapmanız gerekir. İşte Lahm o özel golü, bitime bir dakika kala attı. Turnuvaya başlayan on birden sadece beşinin yer aldığı Türkiye, özellikle ilk yarıda Almanya’dan daha iyi bir oyun ortaya koydu.

AFP: Almanya, yaralı Türkiye’yi dramatik bir sonla yıktı. İlk yarıda hak ettiği şekilde öne geçen ancak iki gol yiyen Türkler, yine Semih ile daha önce turnuvada yapmaya alıştığı şeyi denedi. Ne var ki, Lahm’ın golü, Almanlar’ı cennete taşıdı.

AP: Türkiye’nin mucizeleri sonunda tükendi. Bu kez son dakikada golü bulan taraf Türkiye değil Almanya oldu. Türkler’in Euro 2008’deki dramatik iniş çıkışları Basel’de noktalanırken, Fatih Terim’in takımı finale kalamamasına rağmen zafer kazanan taraf oldu. İmkansız diye bir şey yoktur felsefesiyle üç ekibi safdışı bırakan Türkler, bu turnuvanın en tutkulu, istekli ve etkileyici takımı olarak evlerine dönüyorlar.

Bild: Çılgınlık! Sinir harbi ve biraz da şansın yardımıyla 4. Avrupa şampiyonluğuna doğru koşuyoruz. Fantastik bir maç sonunda geriye düştüğümüz karşılaşmayı kazandık. Portekiz karşısında oynadığımız oyundan çok uzaktık. Sakat ve cezalı Türkler’i hafife mi alıyorduk, yoksa gerginlik nedeniyle mi böyle oynuyorduk, bilinmez. Fakat bu katastroftan finali çıkarmayı başardık. (Milliyet)