Kumluca'da devam eden 15. Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali'nin finalinde gerçekleştirilecek yağlı güreşlerde başpehlivana verilecek altın kemer, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya teslim edildi.


ANTALYA (AA) - 15. Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında yapılacak yağlı güreşlerde, başpehlivana verilecek altın kemer, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya teslim edildi.


Kumluca Belediyesi adına güreşen ve 2002 yılında Kırkpınar başpehlivanı olan Hasan Tuna, yine Kumluca Belediyesi başpehlivanları Orhan Okulu ve Ramazan Bircan, Kumluca güreşlerinde başpehlivana verilecek altın kemeri Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya getirdi.


Başkan Çetinkaya, yağlı güreşlerin yarın başlayacağını söyledi. İki gün sürecek güreşlerin bir marka haline geldiğini belirten Çetinkaya, kendilerinin de bu değere yakışır şekilde güreşlerde birinci olacak başpehlivana altın kemer verdiklerini kaydetti.


Kumluca güreşlerinde derece yapan güreşçilerin Kırkpınar'da da derece yaptıklarına değinen Çetinkaya, bunun bir tesadüf olmadığını, güreşlerin kıran kırana geçtiğini kaydetti.


Çetinkaya, "Güreşçiler, Kırkpınar öncesi olması dolayısıyla kendilerini görme imkanı buluyorlar. Biz de güreşlerimize ilgiyi artırmak, güreşçilerimizi motive etmek anlamında her yıl başpehlivan olan pehlivanımıza altın kemer veriyoruz" dedi.


Üç yıl üst üste ağalık alanlara altın kemer verdiklerini hatırlatan Çetinkaya, ayrıca güreş ağalarının büstlerini Ağalar Parkı'na diktiklerini anlattı.


(AA)