Kahramanmaraş Merkez Altınova Köyü Şehit Bayram Demirci İlköğretim Okulu’nun ‘altın kızlar’ lakaplı öğrencileri, hentboldan sonra kendilerini atletizmde de göstermeye başladılar.


Okul Sporları Federasyonu’nun 2011-2012 Yılı Faaliyet Programı’nda yer alan Kahramanmaraş İlköğretim Okulları Arası Atletizm Kır Koşusu (Kros Yarışmaları), hafta sonunda gerçekleştirilirken; yarışmalara ‘altın kızlar’ damga vurdu. Yıldız kızlarda 2 kilometrelik mesafede tüm rakiplerini geride bırakarak birincilik kürsüsüne çıkan Şehit Bayram Demirci İlköğretim Okulu’nun altın kızları, bin 200 metrelik küçük kızlar yarışında ise ikinci olmayı başardılar.


TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA KATILACAKLAR


Kahramanmaraş batı köyleri kapsamında yer alan ve Merkez İlçe Fatih Kasabası yolu üzerindeki Altınova Köyü’ndeki Şehit Bayram Demirci İlköğretim Okulu’nda okuyan ve son dönemlerde spordaki başarıları ile kendilerine ‘altın kızlar’ dedirten Altınova’nın küçük kızları, yıldız kızlar kros yarışması il birincisi olarak Kahramanmaraş’ı Türkiye Yıldız Kızlar Kros Yarışmalarında temsil etme hakkını da kazandılar.


Şehit Bayram Demirci İlköğretim Okulu Yıldız Kızlar Kros Takımı oyuncularından Sultan Bolat,Hacer Aktop, Zeliha Bolat, Elif Bolat ve Emine Kazcı, yaptıkları açıklamada; bu şampiyonluğu kazanmak için tam bir yıldır düzenli olarak spor yaptıklarını ve tüm Türkiye’deki öğrenciler yaz tatili yaparken beden eğitimi öğretmeni Ejder Nacaroğlu’nun kendilerine yaz tatilinde bile antrenman yaptırdığını ve şampiyonluğun tesadüf olmadığını söylediler. Şehit Bayram Demirci İlköğretim Okulu’nun “altın kızlar”ı, “Türkiye Şampiyonası yolunda herkesten çok çalışarak Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil edeceğimize söz veriyoruz” dediler.


SPOR SAYESİNDE DERSLERİNDE DE BAŞARILI


Bu arada Merkez Altınova Köyü Şehit Bayram Demirci İlköğretim Okulu’nun beden eğitimi öğretmeni Ejder Nacaroğlu da, öğrencilerin spor sayesinde kendilerini geliştirdiklerini belirterek, “Spor faaliyetleri, öğrencilerimizin derslerindeki başarıları artıyo. Ürüstlük, cesaret, kendine güven, arkadaşlık ve fair play duyguları gelişiyor” dedi.


Nacaroğlu, öğrencilerine olan güveninin tam olduğunu ve onların her şeyi başaracak cesareti ve altın gibi yürekleri olduğunu da ifade etti. (www.kanal46.com)