Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kahramanmaraş İl Futbol Tertip Komitesi (İFTK), yeni sezonun ilk toplantısını dün Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

GÖREV BÖLÜMÜ YAPILDI

TFF Kahramanmaraş İl Futbol Temsilcisi ve Tertip Komiteleri Başkanı A. Baki Kale’nin il dışında olması nedeniyle dün yapılan ilk İFTK Toplantısına, TFF Amatör Kurul Üyesi ve ASKF Genel Başkanı Mehmet Bağrıaçık başkanlık etti. Toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Temsilcisi Hüseyin Eralp, ASKF Temsilci Akif Arslan, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kahramanmaraş Şubesi Temsilcisi Salih Fidan, Kulüpler Temsilcisi Metin Köse ve Bayram Kazıcı katılırken; İl Temsilcisi A. Baki Kale’nin yanı sıra Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kahramanmaraş Şubesi Temsilcisi Mustafa Ceren ve Kulüpler Temsilcisi Hacı Ömer Özsan da katılmadılar.

İFTK’nın ilk toplantısında önce görev bölümü yapıldı. TFF Amatör Kurul Üyesi Mehmet Bağrıaçık’ın deneyimi ve çalışmaları nedeniyle Akif Arslan’ı İFTK başkan yardımcılığına ve Hüseyin Eralp’i de sekreterliğe önerdi ve bu öneri oy birliği ile kabul edildi. Bu arada İFTK Toplantılarının haftanın pazartesi günleri saat 17:30’da ASKF Toplantı Salonunda olağan, gerektiğinde ise çağrı üzerine olağanüstü toplanması da İFTK üyeleri tarafından kabul gördü. Daha sonra lige katılım bedellerini yatırarak vize referanslarını alan kulüpler belirlendi ve hangi kulübün hangi liglere katılacağı tespit edildi. Bu tespitin ardından ise statünün hazırlanması için liglerin terfi tenzili ile ilgili olarak prensip kararları alındı. Buna göre, tespit edilen prensip kararları göz önüne alınarak Kahramanmaraş Amatör Ligleri’nin statüsü hazırlanacak ve pazartesi günü yapılacak toplantıya getirilmesi kararlaştırıldı.

LİGLERE KATILACAK TAKIMLAR

Kahramanmaraş’ta kulüplerin lige katılım bedellerini ödemesi ve vize referans işlemlerini yaptırması ile liglere katılacak takımlar belli oldu. Buna göre, Kahramanmaraş’ta 2010-2011 Sezonunda Elbistan Belediyespor ile Kahramanmaraş Belediyespor, Bölgesel Amatör Lige (BAL) katılacaklarından amatör büyükler ligine katılmayacaklar. Büyükler Ligi Birinci Küme’ye 14 ve İkinci Küme’ye 11 olmak üze toplam 25 takım katılacak. Büyükler Ligi’ne katılma hakkı olan Birinci Küme’de Karamanlıspor ve Ilıca Belediyespor takımları lige katılım bedellerini yatırmayarak vize referanslarını yaptırmayarak taahhütte bulunmadıkları için liglere katılmayacaklar. Bu arada Birinci Küme’de bulunan DSİSpor’un ise vize referansını yaptırmasına rağmen büyükler ligi taahhüdünde bulunmadığı için yeni sezonda bu kategoride yer almayacak.

Buna göre 2010-2011 Sezonunda Büyükler Ligi Birinci Küme’de AELSpor, Afşin Belediyespor, Afşin TEK Işıkspor, Arsan Sümerspor, Beyoğluspor, Çağlayanceritspor, Ferhuş Karacasu Belediyespor, Fidanspor, Karamanlıspor Kümbetspor, Narlıspor, Pazarcıkspor, Şekeroba Belediyespor ve Türkoğlu Belediyespor; Büyükler Ligi İkinci Küme’de ise Andırın Yeşildağspor, Bertizspor, Büyüksırspor, Fatih Gençlikspor, İl Özel İdaresispor, Kahramanmaraşspor, Önsenspor, Pazarcık Aksuspor, Pınarbaşı Kısıkkayaspor, Polisgücüspor ve Sakaryaspor yer alacak. Dereboğazıspor, DSİSpor, Göksun Belediyespor, Ilıca Belediyespor, Sağlıkspor, Kahramanmaraş Gençlikspor, Kılılıspor ve Sütçü İmam Yolspor ise yeni sezon için taahhütte bulunmadıklarından, lige katılım bedelini yatırmayarak vize referanslarını yaptırmadıklarından veya cezalarından dolayı liglere katılmayacaklar.

2010-2011 Sezonunda U 19 Ligi Birinci Küme’de AELSpor, Arsan Sümerspor, Büyüksırspor, Fatih Gençlikspor, Fidanspor, İl Özel İdaresispor, Kahramanmaraş Belediyespor, Kümbetspor, Önsenspor ve Pazarcıkspor; İkinci Küme’de ise Bertizspor, Beyoğluspor, Çağlayanceritspor, Göksun Belediyespor, Karamanlıspor, Pınarbaşı Kısıkkayaspor, Sağlıkspor, Sakaryaspor ve Şekeroba Belediyespor takımları katılacak. Liglere katılma hakkı olan diğer 16 kulüp ise bu kategoride lige katılma taahhüdünde bulunmadığı için yeni sezonda liglere alınmayacaklar.

U 17 Ligi’nde Arsan Sümerspor, Büyüksırspor, Elbistan Belediyespor Fatih Gençlikspor, Fidanspor, İl Özel İdarespor, Kahramanmaraş Belediyespor, Kahramanmaraş Gençlikspor, Kümbetspor, Önsenspor ve Pazarcıkspor olmak üzere 11, U 16 Ligi’nde Arsan Sümerspor, Bertizspor, Büyüksırspor, Elbistan Belediyespor, Kahramanmaraş Gençlikspor Kümbetspor ve Önsenspor olmak üzere 7; U 15 Ligi’nde Arsan Sümerspor, Bertizspor, Fatih Gençlikspor, Kahramanmaraş Belediyespor, Kahramanmaraş Gençlikspor ve Önsenspor olmak üzere 6; U 14 Ligi’nde Arsan Sümerspor, Büyüksırspor, Çağlayanceritspor, Fidanspor, Kahramanmaraş Gençlikspor ve Önsenspor olmak üzere 6; U 13 Ligi’ne ise Arsan Sümerspor, Büyüksırspor, Elbistan Belediyespor, Fatih Gençlikspor, Fidanspor, Göksun Belediyespor, Kahramanmaraş Belediyespor, Kahramanmaraş Gençlikspor, Önsenspor ve Pınarbaşı Kısıkkayaspor olmak üzere 10 takım katılacak.

MAÇLAR 16 EKİM’DE BAŞLAYACAK

Böylece yeni sezonda Kahramanmaraş’ta büyükler ve alt yapı liglerine katılacak takım sayısı 82 olarak belirlendi. Liglere 16 Ekim 2010 Cumartesi günü start verilmesi beklenirken; ilk olarak Büyükler Ligi Birinci Küme; U 19 Ligi Birinci ve İkinci Küme; U 17 Ligi ve U 15 Liginde maçların oynatılması planlanıyor. Bu sezon Büyükler Ligi Birinci Küme 13 takımla tek grup halinde oynatılacak ve ligden bir takım düşürülecek, ikinci kümeden ise 4 takım üst kümeye terfi ettirilecek. U 19 Ligi Birinci Küme’den bir takım düşecek, yerine de U 19 Ligi İkinci Küme’den bir takım yükselecek.

Bu arada bu sezon Türkiye Şampiyonasına Kahramanmaraş’tan katılacak takım sayıları da belirlendi. Büyükler Ligi’nden Bölgesel Amatör Lige kaç takımın, hangi statü ile çıkacağını TFF daha sonra belirleyecek. U 19 Ligi’nden 2 takım; U 17, U 16, U 15, U 14 ve U 13 Liglerinden ise 1’er takım Türkiye Şampiyonasına katılacaklar. Geçen sezon U 19 Ligi’nde Arsan Sümerspor ile Kahramanmaraş Belediyespor; U 17 Liginde Kahramanmaraşspor, U 16 Liginde Kahramanmaraş Belediyespor, U 15 Liginde Kahramanmaraş Belediyespor, U 14 Liginde Kahramanmaraşspor, U 13 Liginde ise Kahramanmaraş Gençlikspor takımları Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde etmişlerdi. Ancak tüm takımlarımız ilk tur maçlarında elenerek dönmüşlerdi.

MAÇLAR HANGİ SAHALARDA

Kahramanmaraş’taki amatör maçların bu sezon Merkez’de Batıpark, Vali Saim Çotur, Belediye ve Hanefi Mahçiçek ya da 12 Şubat Stadyumunda oynanacak. Bu arada Büyükler Ligi Birinci Küme’de takımı bulunan ilçe veya beldelerden Elbistan, Afşin Pazarcık, Narlı ve Beyoğlu’nda maçlar oynanacak. Türkoğlu ile Şekeroba’nın da sahaları hazır olursa buralarda da maçların oynanacağı bildirildi. (Kaynak: AKŞAM POSTASI)