19. Kahramanmaraş Karakucak Güreş Festivali çekişmeli ve heyecanlı güreşlere sahne oldu.

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 19. Karakucak Güreş Festivali sona erdi. Katılımın yüksek olduğu güreşlerde, başpehlivan kura ile belirlendi. Başpehlivanlığı ise İstanbul bölgesinden Fatih Alabacak kazandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Batıpark Karakucak çim sahasında yapılan güneşler genelde büyük mücadeleye sahne olurken, Başpehlivanlık güreşlerinde finale kalan iki sporcunun 13 dakikalık müsabakası 0–0 sona erince kura çekildi. Bu arada bazı seyircilerin iki güreşçinin pasif güreştiği ve ihraç edilmeleri gerektiği şeklinde protestoları nedeniyle bir anda sahada gerginlik yaşandı. Bunun üzere müsabakaları izleyen Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili TBMM Başkan vekili Nevzat Pakdil, mikrofonu eline alarak öfkeli seyircileri yatıştırmaya çalıştı. Pakdil, kurayı çekti ve Başpehlivanın İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımından Fatih Alabacak olduğunu açıkladı . İkinciliği ise Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Spor Kulübü güreşçisi Halil İbrahim Erdine elde etti.

Çeşitli bölgelerden 719 güreşçinin katıldığı ve iki gün süren müsabakalar da dereceye giren güreşçilere 40 bin YTL para ödülü ile madalyalar takıldı. TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Vali yardımcısı Abdullah Şahin, Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, diğer bazı ilgililer ve çok sayıda seyircinin takip ettiği güreşlere 24 sıklette 719 sporcunun katılması, rekor sayı olarak nitelendirildi. Müsabakaları Mehmet Esenceli ve Harun Doğan gibi eski Avrupa ve dünya şampiyonu güreşçiler de izledi.

Kilolarında birinci olan sporcular ise şunlar:

Minikler: 25- Hamza Alaca ( Tarsus), 30- Abdurahman Yiğit ( Afşin) 35- H. Hüseyin Sağlam ( Antalya ) , 40- Bayram Kızıltaş ( Osmaniye) ,45- C. Ali Tatar ( K.Maraş) , 52- Mustafa Ekici (Göksun) , 57- Emre Cüceler ( İzmir).

Yıldız-Gençler: 40- Mücahit Zorba (Osmaniye), 45- Mehmet Söyler ( Göksun), 50- Gökhan Zorlu ( Ankara), 55- Alpaslan Özdil ( Ankara),60- Halil Küpeli (Dörtyol),65- Ömer Uzun (Manisa), 70- Erhan Aytaç ( Afşin), 75- Barış Güngör( İstanbul) 85- Mikail Keser ( Sivas).

Büyükler: 54 Emre Arık ( Dörtyol), 58- Şenol Çalık ( İstanbul), 63-Mücahit Küpeli (Niğde),69- Mustafa Kuyucu ( K. Maraş) 85- Serdar Büke (Ankara) ve Başpehlivan: Fatih Alabacak (İstanbul). (Ajans 46 - www.kanal46.com)


(BASIN-YAYIN ORGANLARININ DİKKATİNE: BU HABER İLE FOTOĞRAFLARIN İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR..BU YASAĞA UYMAYANLAR HUKUKİ SORUMLULUKLARI PEŞİNEN KABUL EDİLMİŞ SAYILIR VE KANAL 46 BU KONUDAKİ HAKLARINI SAKLI TUTAR..ÖNEMLE DUYURULUR...)