Kahramanmaraş Belediyespor'un dün yaptığı basın toplantısında yöneticilerin gazeteci Abid Vanlı ile tartışmaları ve bunun kamuoyuna yansıması üzerine sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.


Bilindiği gibi; Kahramanmaraş Belediyespor hakkında kamuoyunda dolaşan iddia ve söylentileri sitesine taşıyan ve bazı sorular yönelten Vanlı'nın haberleri üzerine Belediyespor yöneticileri bir basın toplantısı yapmak zorunda kaldılar.


31 AĞUSTOS'TA YAPILAN TOPLANTININ HABERİ ŞÖYLEYDİ:


Geçen futbol sezonunda, başarılı bir performans sergileyip, BAL liginden 3. lige 'merhaba' diyen, bu sezon için de büyük hedefler koyan Kahramanmaraş Belediyespor yönetimi, basın ile olan birlikteliğinde önemli açıklamalar yaptılar.


Haftanın son resmi günü olan 31 Ağustos Cuma günü, Belediye Misafirhanesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Belediyespor Başkanı Mustafa Semerci ile, ünlü hakemlerimizden ve Belediyespor Genel Koordinatörü Bünyamin Gezer Bolu kampında iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve şampiyonluğa oynayacak iyi bir takım kurduklarını (7’si kiralık olmak üzere 24 futbolcu transfer edildiğini) belirterek, deplasmanda oynayacakları ilk maç olan Yozgatspor galibiyeti ile lige iyi bir başlangıç yaparak gireceklerini söylediler.


Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı ve Belediye Basın Müdürü Mustafa Semerci, takımı ve yönetimi yıpratmaya yönelik, mesnetsiz iftira ve dedikoduların gerçek olmadığını, bu tür çirkin hareketlerin hem belediyeyi, hem de belediye başkanı Mustafa Poyraz’ı yıpratmaya yönelik bir kampanya olduğunu belirterek, şunları kaydetti:


“Bu tür çirkin iddialar, dedikodular, kurumu yıpratıyor, takıma ve şehre zarar veriyor. Kahramanmaraş Belediyesi kurumsal olarak saygınlığı olan bir kurum. Takımın onursal başkanı aslında Mustafa Poyraz’dır. Altı astarı olmayan iddialar, aslında başkanımız sayın Mustafa Poyraz’ı hedef almaktadır. Bizim fabrikalarımız, tesislerimiz, işletmelerimiz yok, kulüp olarak kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz. Bakın, ligde bir de Kahramanmaraşspor A.Ş. var. Onlara da başarılar diliyoruz. Neticede şehrimizin takımı. Belediyemiz, sadece teknik ve sosyal belediyecilikte değil, sporda da atılım gerçekleştirdi. Sadece futbolda değil, 12 spor dalında başarılı bir sezon geçirdik. Biliyoruz ki, spor, bir kentin tanıtımında en büyük etken, en güçlü araç.”


Semerci sonra da kendisine yönelik bireysel iddialara cevap verme gereği duymuş olmalı ki, “Ben zengin bir aile çocuğu değilim. Eşimin cipi olduğu söyleniyor, yazılıyor. Ama meydanda cip yok. Eşim de belediyede memur. Benim maaşım belli, özel hayatımda kimse bir gram leke bulamaz. Sigaram yok, içkim yok, gece hayatım yok. ama çıkan bu asılsız iddialar, ortaya dökülen mesnetsiz dedikodular bizi üzüyor, yıpratıyor” diye konuştu.


3 MİLYON DEĞİL, 1,5 MİLYON TL HARCANDI


Semerci’nin açıklamaları ardından bir basın mensubunun, transferlere ve diğer harcamalarla birlikte 3 milyon lira harcandığı şeklindeki sorusuna cevap veren Genel Koordinatör Bünyamin Gezer ise, bu tür söylemlerin gerçekle ilgisi bulunmadığını, sadece 1,5 milyon liraya takım kurulduğunu kaydetti, sporun içinden gelen biri olarak, başarmak için burada olduğunu, başaramayacağına inandığı takdirde, ceketini alıp gidebileceğini söyledi.


“Takımı 3. lige taşıyan, düne kadar takımınızın altyapı sorumlusu olan Fethi Çokkeser ile yolları ayırdınız? Gidiş bireysel karar mıydı, yoksa yönetimce alınan biri karar mıydı? Şeklindeki soru üzerine de, “Fethi hocamız değerli bir teknik adam. Bu kentin evladı. Gidişi tamamen kendi tasarrufudur” şeklinde cevap veren Gezer, “Beni herkes bilir, tanır, kariyeri de ortada. Bu işi iyi biliyorum, başaramayacağım işin başına geçmem. Benim spor camiasında 30 yıllık birikim var. Bu bilgi ve birikimimi, tecrübemi Belediyespora vermek için buradayım. İnançlı, kararlı bir yönetim var. Üzüldüğüm şu, bu takımda bugüne kadar bir Şifo Mehmet (Mehmet Özdilek) çıktı. O da Kahramanmaraşlı değil, Samsunlu. Ama burada şöhret oldu. Neden daha başka şifo Mehmetler çıkmasın, yetişmesin. Bakın, ben yorumcuyum, ben de eleştiriyorum ve altyapıya her zaman büyük önem verilmesi gerektiğini savunuyorum. İstiyorum ki Kahramanmaraş’tan da bırakın Bank Asya Ligini, Süper Ligde top koşturan futbolcular olsun. Ama yok… Oysa Kahramanmaraş’ta her şey var, tesisler harika. Altyapıya önem verildiğinde, bu kentin çocukları da süper ligde top oynama imkânı bulacaklar. Biz, olmayanı, yokları var etmek için geldik, anlaştık. Artık bu memleketten birileri çıksın. Ben, risk almayı seven biriyim. Zaten risk almazsanız, başarıyı yakalama şansınız yok!” diye konuştu.


"DEDİKODU, MESNETSİZ İDDİALAR MESLEK EDİNİLMİŞ!"


Muhatap Bünyamin Gezer gibi ünlü bir yorumcu, hakem olunca, sorular da ard arda gelmeye başladı. Gezer sorulara karşılık şunları söyledi:


“Takımda bilmem ne kadar para harcandı deniliyor, benim maaşım konuşuluyor. Daha takımdaki sporcu arkadaşlarım para alamamışken, benim kalkıp para almam yakışır alır mı. bu çocukların parası ödenmeden bir tek kuruş almadım, alamam. Arkadaşlar, artık bu memlekette bir şeyler değişecek, değişmeli. Bu şehirde, dedikodu, çalışana çelme takma, başarıya gölge düşürme meslek olarak edinilmiş. Bir arkadaşımız internet sitesinde benim için köstebek ifadesini kullanmış. Hak etmediğim yakışıksız bir iftira. Kendisini tanımıyorum, (Abid Vanlı’yı kast etti. Abid Vanlı da toplantıda olunca kendini tanıttı) ancak bu tür söylemler bizi yıpratıyor, takıma ve şehre zarar verirken, insan biraz eleştirirken insaflı olacak. Telefon açıp sorun, benim telefonum herkeste var, açın sorun, cevap veririm. Kaldı ki, Bünyamin Gezer olarak, takıma zarar verdiğimi hissettiğim anda arkama bile bakmadan çeker giderim. Arkadaşımız Seyfullah Üçgün burada. Onun için de çirkin yazılar yazıldı. Ben Seyfullah ile çalışmayı düşünürken, ona iftira atan, çamura bulamaya çalışanlarla konuştum, yüzleştirdim. Sonra idari menejer Seyfullah kardeşimiz ile çalışma kararı aldım. Kendisine inanıyoruz, güveniyoruz.”


Bu sözler üzerine Bünyamin Gezer ile Abid Vanlı arasında bir söz düellosu yaşandı. Abid Vanlı yazdıklarının arkasında olduğunu, sorarak, araştırarak, futbolcularla konuşarak yazı yazdığını, elinde belgeler bulunduğunu ifade edince, bu kez araya giren Seyfullah Üçgün ile Vanlı arasında karşılıklı sözlü tartışma yaşandı. Hiç de etik olmayan bir ortam oluştu, 'şerefsiz' sözcükleri havada uçuştu.


Bu tartışmalar sürüp giderken, Abid Vanlı bundan sonra yazılarına ve eleştirilerine devam edeceğini söyleyerek toplantıyı terk etti.


TV YORUMCULUĞUNA DEVAM EDECEĞİM!


KİMLİK Gazetesi sahibi Mehmet Fiskeci de, “Sayın Gezer, biz sizleri senelerdir tanıyoruz. Kariyeriniz ortada. Hem Belediyesporda göreviniz var, hem de televizyonda spor yorumcususunuz. Televizyon yorumculuğunuz devam edecek mi?” şeklindeki sorusuna Gezer şu cevabı verdi;


“Evet, devam ediyorum, edeceğim. Önceliğim televizyon yorumculuğu. Baştan da söylediğim yönetime, arta kalan zamanlarımda Kahramanmaraş Belediyespora yardımcı olmak. Burada mütevazı olmayacağım. Bünyamin Gezer gibi bir adam Bank Asya ve Süper lig dururken, gelip 3. ligde top koşturacak bir takıma geliyor. Bir gün, ünlü sporcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen ile konuşurken, “Ne iş, süper lig senin gibi kariyeri olanları beklerken, Kahramanmaraş ile ne işin var?” manasında sorunca, buralı olduğumu, Kahramanmaraş’ı çok sevdiğimi söyledim ve kararımı bunları düşünerek verdiğimi aktardım. Kimse bizi baltalamasın, belden aşağı vurarak küçük düşürmeye çalışmasın, bunlara fırsat vermeyiz. Takımda köstebek varsa, temizleriz, kimse merak etmesin!”


BELEDİYE VE KAYNAK AKTARIMI!?


Son soruyu Mahmut Beyaz sordu. “Malum, statü gereği belediyelerin bünyesindeki takımlara maddi destek v ermesi diye bir şey yok. Hal böyle olunca, nasıl yürüteceksiniz, nasıl ayakta duracaksınız?”


Bu sorunun cevabını Kulüp Başkanı Mustafa Semerci verdi. Semerci verdiği cevapta; “Doğrudur, yasal çerçevede belediyelerin spor kulüplerine para aktarma şansı yok. Haklısın. Ancak, Gaziantep’teki takım ve diğer illerdeki belediye takımları nasıl yürütüyorsa, biz de o yolu takip edeceğiz” diye konuştu.


Araya giren Bünyamin Gezer, soruya açıklık getirdi; “Benim olduğum yerde bir kuruşun dahi hesabı sorulur, sorulacak. Sanayici ve işadamlarımızın desteği ile bu takım ligde hak ettiği yeri bulacaktır. Ben burada emanetçiyim, emanete ihanet etmem, edilmesine de göz yummam” diyerek sözlerine nokta koyarken, Başkan Semerci de, günün tartışılan ismi Seyfullah Üçgün’e sahip çıktı, Üçgün’ün ancak 4-5 futbolcunun menejerliği görevini üstlendiğini kaydetti, bu takıma Bünyamin Gezer hatırına oyuncuların geldiğini sözlerine ekledi.


 


KAMU ADINA SORGULAMA GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞAN GAZETECİLERDEN BİRİSİ OLAN ABİD VANLI'NIN SİTESİNDEKİ HABERİ:



BELEDİYE SPOR BASIN TOPLANTISINDA ORTALIK KARIŞTI


Belediyespor'un bu sabah yaptığı basın toplantısında Menajer Seyfullah eski yöneticilere hırsız dedi.


Kahramanmaraş Belediye spor bu sabah www.havadismaras.com'da yayınlanan futbolcu alımlarında diplomasız menajer komisyonları ve Belediye spor'dan bu yıl 400-500 bin götürmeliyiz haberleri, üzerine bize açıklama yapmak yerine kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi.



Toplantıda Msutafa Semerci'nin art niyetli kişiler tarafından şu ana kadar hiç bir basında yer almayan ama, sağda solda konuşulduğunu iddia ettiği mal varlığı ile ilgili açıklamasının ardından sözü ele alan Bünyamin Gezer ve akabinde Menajer Seyfullah kendilerini aklamak adına bir takım atraksiyonlara girdiler.

Özellikle, geçtiğimiz yıllarda Kahramanmaraş spor'a aldığı futbolcularla yaşanan sorunlar nedeniyle Maraşspor'un bir şirkete satılmasında büyük payı olan Menajer Seyfullah toplantı sırasında, kulüple hiç bir bağlantısı yok denildiği halde lafa karışarak, geçen yıl görev yapan belediye spor yöneticİlerine hırsız ve onların ağzından haber yapan bizede hırsızlarla işbirliği yapan gazeteci dedi.



SAYIN KULÜPLE ALAKASI OLMADIĞI HALDE KULÜPTEN BABASININ HAYRINA(!) HİÇ AYRILMAYAN MENAJER;


GEÇEN YIL YAPILAN HIRSIZLIK VARSA BİLDİĞİ HALDE AÇIKLAMAYANDA ŞEREFSİZDİR, AÇIKLADIĞIN TAKDİRDE YAZMAYANDA ŞEREFSİZDİR.


 


HAVADİS MARAŞ İSİMLİ SİTEDE 1 EYLÜL'DE YAYIMLANAN HABER İSE ŞÖYLE:


BELEDİYE SPOR’DAN BİZİ RAHAT BIRAKIN TOPLANTISI..

 

Toplantıya Başkan Semerci ile, sportif direktör Gezer, Futbol şubesi sorumlusu İnce ile birlikte kulüpte hiçbir yetkisi olmadığı söylenen Seyfullah Üçgün katıldı.

 

Belediye spor yönetim kurulu üyelerininde hazır bulunduğu,kendisinin marka olduğunu söyleyen eski hakem yeni sportif direktör Bünyamin Gezer, Futbol şube sorumlusu Ömer İnce ve kulüple hiçbir resmi bağlantısı olmadığı söylenen ve herkesin bildiği Bünyamin Gezer’le birlikte futbolcu alımında büyük söz sahibi olan Seyfullah Üçgün’ünde katıldı basın toplantısı dün yapıldı.

Aslında sadece www.havadismaras.com’da çıkan haberler üzerine yapıldığı apaçık ortada olan toplantı, Mustafa Semerci’nin açış konuşması ile başladı.


Daha sonra söz alan Bünyamin Gezer Kahramanmaraş futbolu ile ilgili öğrendiklerin i ve bildiklerini aktardı. Daha sonrada havadismaras’ta çıkan haberlere değinerek konuşmasını bitirdi.


Akabinde kulüpte hiç yetkisi yok denildiği halde toplantıya kulüp başkanı ve sportif direktörün yanında katılan Seyfullah Üçgün, Kahramanmaraş spor kamu oyunda uzun süre konuşulacak talihsiz suçlamasını yaptı.


Üçgün konuşmasında; havadismaras’ı Belediye spor’un geçen yıl görev yapan hırsız yöneticileri ile işbirliği yaparak haber yapmakla suçladı.


Tüm belediye spor ve yönetimi, basın mensupları ve kameralar önünde geçen bu konuşmayı Üçgün inkar etmeyip delikanlılığını sürdürürse açıklamak ve hırsızların kimliğini ortaya koymakla yükümlü oldu.


 

Aksi takdirde toplum önünde kişisel hakaret’ten olayın yargıya intikal edeceği kaçınılmaz.

 

Toplantının büyük bölümünde sadece kendisi konuşan ve kameraları görünce tüm Türkiye’nin o anda kendisini dinlediği havasına giren Bünyamin Gezer, 30 yıllık tecrübesi ile Kahramanmaraş futbolu ayağa kaldırmaya geldiğini ve Şifo Mehmet’ten sonra bir isim çıkmadığını söyleyerek, Kahramanmaraş’taki futbol otoritelerinin hiçbir işe yaramadığı mesajını verdi.


Halbuki; iyi bir hakem futbol taktiklerinden, hangi futbolcunun nerede faydalı olacağından pek fazla anlamaz. 


İyi bir hakem kökeni bulunan Gezer, sadece ismi ile hizmet ettiği takıma iyi futbolcular getirir(Ki; şu ana kadar Belediye spor’da taraftarı tribüne çekecek ünlü bir isim yok).

Bundan dolayıdır ki, Bünyamin Gezer geçmişte getirdiği futbolcularla Kahramanmaraşspor’un sorun yaşamasına kötü günler geçirmesine vesile olan Seyfullah Üçgün’le çalışmakta ısrar etmekte ve onun onayı olmadan futbolcuya okey vermediği söylenmektedir.


(Bünyamin Gezer’in takım adınaanlaştığı ve getirdiği futbolcudan, kulüple hiçbir bağlantısı olmadığı söylenen Seyfullah Üçgün’ün komisyon istediği olaylarını ileride ele alacağız.)

Bünyamin Gezer’in konuşmasından kısa kısa inciler…..


*Futbolda başarı kadar başarısızlıkta var.



*Başaramayacağım işin başına geçmem…

 

*20-30 yıllık tecrübem var..


*Maraş’ı sevdim, teklif üzerine geldim. TRT’den arta kalan zamanlarda Maraş belediye spor’a hizmet etmeye çalışacağım. (Bünyamin gezer haftanın 4 günü Maraş’ta yok. TRT’de spor yorumculuğu yapıyor.)


*Yaz okulları boşa geçirilmiş zaman olmuş, çünkü oradan çıkan futbolcu yok..


*Belediye spor’da geçtiğimiz yıl 70 sporcuya lisans çıkarılmış ama ortada yoklar. Kayıplar, ben bunu takip için buradayım. NOT: Seyfullah Üçgün’ün hırsız dediği yöneticiler bu futbolcuları satmış olmasınlar…


*Şampiyonluğa oynayan en ucuz takımı kurduk.


*İşimi bana mı öğretecekler.


*Bu defa sert kayaya çarptılar.


*Geçen yıl Türkiye liglerinde hocaların % 60’ı değişti, bizde bu değişimin içindeyiz.


*Bizde görev istenmez, verilir.

 ** Seyfullah olmasaydı biz bu takımı kuramazdık.. (Bu da Futbol şube sorumlusu Ömer İnce’den….)


 

ABİD VANLI'NIN YORUMU:

 

Gereksiz kavga...

 

Mehmet Fiskeci;dün Belediye spor geçici tesislerinde yapılan toplantıya bilenmiş, hazırlanmış kavga için gelmiş ve ağzından çıkanı kulağı duymayan, konuşma adabından yoksun 2 kişiyle yaptığım kavgayı gereksiz, olmasa daha iyi olurdu diye yorumlamış.


Doğru..


Olmasa daha olurdu belki ama, göz göre o lafları yiyecek babayiğit varsa buyursun dinlesin, kuyruğunu kıstırarak adamların ağzından çıkan salyaları yutsun çıksın gitsin.



Olayın evveliyatını bilmediği için, ya da gereksiz bir barış elçiliğine soyunmak için, yada hiç ihtimal vermiyorum ama kısaca yalakalık yapmak isteneceği için bu şekilde yorum yapılabilir.


Ama sevgili Fiskeci’nin bu kavga gereksizdi demesi tamamen iyi niyetten kaynaklanıyor.


Şimdi olayı bilmeyenler için baştan aktarmak istiyorum.


Geçtiğimiz haftalar içerisinde Belediye spor’dan 400-500 milyar kaldıracağız lafının ortada dolaştığını ve bunların kim olduğunu ihtiva eden bir kısa haber yaptım. Bu haber üzerine aradan bir kaç gün geçince, Mustafa Semerci beni arayarak haberin devamını yapmadan kendisiyle görüşmemi ve yazacaksam doğruları yazmam gerektiğini ve bu nedenle kendisiyle görüşmemi istedi.


Bu yüzden bayram içerisinde yazacağım yazıyı, bayram sonrasına bıraktım.


Bu arada, diplomasız menajerlik yaptığı söylenen Seyfullah Üçgün’ün benim telefonuma ulaşmaya çalıştığını öğrenince bende fazla zahmet etmesin diyerek telefonumu sitemde 7/24 açık sloganıyla yayınladım.

 

Aradan birkaç gün geçince, Mustafa Semerci saat 22.30 sıralarında, Bünyamin Gezer ve Seyfullah’la birlikte tesislerde oturduklarını söyleyerek oraya çağırdı. Bu saatte gelemeyeceğimi ve mazeretimi söyleyince, Bünyamin hoca seninle tanışmak konuşmak istiyor dedi. Bünyamin Hoca telefonda tanışmak yerine, Erman Toroğlu’nun bile kendisiyle baş edemediğini, 40 bin kişinin kendisini salladığını ama yıkamadığını falan söyleyerek, kendince aba altından sopa gösteren bir tanışma(!) konuşması yaptı.


 

Bu görüşmeden sonra da, dün yapılan basın toplantısında karşılaştık. Benim toplantı yerine varışım daha kapıdan girer girmez kendisine ulaştığı halde, konuşması sırasında, aynı tv’de yorum yaparken takındığı her şeyi bilirim, her şey benden sorulur, ben olmasam Maraş Belediye olmaz, Maraş futbolu batmış bitmiş edasıyla, hakkımızda yazı yazan biri var adı Abid Vanlı mı ne görüşme talebimizden kaçtı nedenini bilmiyoruz, şimdide burada mı acaba diyerek sataşmak gibi bir gaflette bulundu.


İşte gereksiz kavga bundan sonra başladı Sayın Fiskeci.


Bünyamin Gezer’in dediği gibi telefonum 7/24 açık. Çünkü zat-ı şahanelerinin benle konuştuğu saat gecenin yarısına yakın. Neymiş efendim, ben o saatte buluşmaya gelmemişim.


Başka bir emriniz var mıydı sevgili hocam. Yazıyı yazan benim. Benimle görüşmek için beni arayacak ve ayağıma gelecek olan sensin. Ben senin ayağına gitmeyeceğim.


Önce bu tür racon işlerini öğren bence.


BEN BU MEMLEKETİN ÇOCUĞU OLARAK KAHRAMANMARAŞ BELEDİYE SPOR'UN YAŞAMASINI VE EKONOMİDEN SOSYAL YAŞANTIYA KADAR BİR ÇOK ŞEYE FAYDA SAĞLAMASINI BEKLİYORUM.

BU BEKLENTİ İÇERİSİNDE BÜNYAMİN GEZER-SEYFULLAH ÜÇGÜN İKİLİSİNİN BU TAKIMA FAYDA YERİNE ZARAR VERECEĞİNİ ŞAHSİ FİKRİM OLARAK MEDENİCE BEYAN EDİYORUM.


BU SÜTUNLAR EDEPLİCE VERİLECEK HER CEVAP İÇİN HAZIRDIR VE , EMRE AMADEDİR.


BU BÖYLE BİLİNE...


NOT: Sana gelince Seyfullah Üçgün. Biliyorsun ki bu iş burada bitmez. Geçen yıl ki yöneticileri hırsızlıkla suçlarken, şu an ki başkan Mustafa Semerci, Belediye Hukuk danışmanı Avukat Ali Polat gibi halen görevde olanlarda bu hırsız yöneticiler içersinde görünüyor.


Bu hırsızların adını bir an önce açıklamak zorunda olduğunu biliyorsun umarım.



Haa birde Allah rızası için Lisanlı futbolcu temsilci olduğuna dair lisans numaranı söyle; söz, ilk ben yayınlayacağım….(ABİD VANLI)


http://www.havadismaras.com/site/haberdetay.asp?ID=1879