Kahramanmaraş Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü bükülmez bilekleri seçmek için,13 Aralık 2014 tarihinde 25 liseden 120 sporcunun katılımıyla “Liseli Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması” düzendi.


     Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü,İlimiz  genelinde gençleri spora teşvik etmek, bir spor dalı olarak fazla bilinmeyen ata sporumuz bilek güreşini gençlere tanıtmak, sevdirmek ve yetenekli sporcuları belirlemek amacıyla, 13 Aralık 2014 Cumartesi günü  Spor Lisesi Kapalı Spor Salonunda 120 liseli gencin katıldığı “Liseli Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması” nı gerçekleştirdi.


   Kulüp başkanı Ahmet Özkul yaptığı açıklamada; ilimizde 25 liseden bileklerine güvenen 120 gencimizin katılımıyla gerçekleştirdikleri bu güzel yarışmadaki amaçlarının, sadece gençleri yarıştırmak değil, sokaklarda amaçsız dolaşan, son dönemlerde gittikçe yaygınlaşan madde bağımlısı gençleri sporun içine çekmek, korumak, gençler arasında sevgi ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirerek onları şiddetten ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu söyledi.


      Özkul, hedeflerinin  Ata sporumuz olan bilek güreşini ilimiz genelinde tanıtmak, her geçen yıl lisanslı sporcu sayısını artırarak,bu sporun gençler arasında sevilerek yapılmasını sağlamak olduğunu iletti.


       Özkul, “Bu yarışmada kilolarında birinci olan,bileği bükülmeyen,bu 16 yiğit gencimizi, 26-27 Aralık 2014 tarihlerinde Ankara’da , İstanbul Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Ankara Asfa Gençlik ve Spor Kulübü ile  Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonunun birlikte düzenleyeceği, “Kulüpler Arası Genç Erkekler Türkiye Bilek Güreşi Yarışması”na götüreceklerini iletti.


      Özkul,Kulüp olarak İlimizde   böyle güzel  organizasyonu gerçekleştirmekten gurur duyuyor, başta Antrenörümüz Hacı Mehmet Nazlı olmak üzere, emeği geçen tüm kulüp üyelerimize , yarışmamıza katılan sporcu kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum dedi.


      Yarışmada kilolarında ilk üçe giren sporculara  madalya verilirken, kilolarında birinci  olan 16 sporcu ayrıca çeyrek altınla ödüllendirildi.