Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kahramanmaraş Şubesi işbirliğiyle düzenlenen C Lisans Futbol Antrenörlük kursu sona erdi.

TÜFAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak, yaptığı açıklamada, 10 gün devam eden kursun başarı ile tamamlandığını söyledi.

Gerçekleştirdikleri kursun Türk sporuna katkı sağlayacağına inandığını belirten Çanak, "Yaklaşık 10 günden bu yana devam eden kursta teorik ve uygulamalı olarak dersler verildi. Derslerin sona ermesinin ardından yapılan sınav sonucunda başarılı olan kursiyerlerimize sertifikalarını verdik" dedi. Çanak, Kahramanmaraş'ta en son 10 yıl önce böylesi bir kursun açıldığını hatırlatan Çanak, uzman eğitmenler tarafından verilen kursun çok başarılı geçtiğini ifade etti.

Öte yandan kursa katılan 31 kişi arasında tek bayan olan Özlem Dağlı, eğitimi başarıyla tamamlayarak Kahramanmaraş'ın ilk bayan futbol antrenörü oldu. Teorik ve uygulamalı derslerin ardından iki aşamalı sınavı başarıyla geçen Dağlı, sertifikasını Çanak'tan aldı.

Dağlı, kursa katılmasındaki amacının bir bayanın da futbol antrenörü olabileceğini ispatlamak olduğunu ifade ederek, bu işi seven fakat bir türlü antrenör ve futbolcu olmaya cesaret edemeyen bayanların önünü açmak istediğini kaydetti. Dağlı, bundan sonra ilk hedefinin bir takımda antrenörlük yapmak olduğunu belirtti.