Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine yaklaşık 1 milyon liralık bütçeyle çok sayıda spor tesisi ve altyapı hizmetlerinin kazandırılacağı bildirildi.


Elbistan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Yılmaz, ilçedeki spor yatırımlarına ilişkin olarak bilgiler verdi. Elbistan’ın muhteşem olarak nitelendirilecek spor yatırımlarıyla buluştuğunu kaydeden Yılmaz, bu projelerin etkinliğini ve verimliliğini arttıracak ek uygulama alanları için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını söyledi.


Yılmaz, Oruçoğlu Stadyumu alanına inşa edilen Gençlik Merkezi bünyesindeki spor alanlarının ve sentetik ve doğal çim sahanın altyapı çalışmalarını kapsayacak projelerin yaklaşık 1 milyon lira maliyeti olduğunu belirterek; “İlçemiz, son yıllarda çok önemli ve dev spor yatırımlarına ev sahipliği yapıyor. FIFA standartlarındaki sentetik çim sahamız, hemen yanında bulunan çim sahamız, Gençlik Merkezi’miz ve bünyesindeki spor tesisleri ilçemizi bu alanda çok üst seviyelere çıkardı. İstediğimiz düzeyde kullanışlı alanlara sahip olmayan spor tesislerimiz bugün pırıl pırıl ve gururlandığımız yerler haline geldi” dedi.
Elbistan’ın adım adım spor tesisleri ve gençlik merkezleri ile donatıldığını anlatan Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Yılmaz, tek seferde yapılacak yeni ihale ile ilgili olarak; “Ağustos ayı içerisinde ihalesi yapılacak projelerin başında FIFA standartlarında yapılan sentetik çim sahamızın tribünü ve aydınlatma sistemi var. Yine çim sahamızın rulo çim kaplamasının tamamlanması, koşu parkurunun hazırlanması ve sahanın etrafının tel örgü ile çevrilmesi projesi bulunuyor. Yine Oruçoğlu Stadyumu alanına inşa edilen ve tamamlanma aşamasına gelen Gençlik Merkezi’mizin açık spor tesisleri de bu ihale kapsamında bulunuyor. Gençlik Merkezi’mize 1’er adet olmak üzere sentetik yüzeyli halı saha, tenis kortu ve basketbol sahası yapılacak. Tüm bu projelerin maliyetleri yaklaşık 1 milyon TL olarak hesaplandı” bilgilerini aktardı.


Yılmaz, “Elbistan’a spor alanında bu desteğin verilmesinde başta AK Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Ali İhsan Kabakçı ile Elbistan Kaymakamımız Sayın Tuncay Akkoyun’un büyük katkıları ve çabaları var. Kendilerine bu konudaki destekleri için sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu alandaki yatırımların artarak devam edeceği konusunda da katkılarının devam edeceğine olan inancımız tamdır” şeklinde konuştu.(İHA)