Ağırlıklı olarak Kahramanmaraşlı sporcuların oluşturduğu Türkiye Engelliler Yüzme Milli Takımı'nın Slovakya'dan başarılarla dönmesi Vali M. Niyazi Tanılır'ı memnun etti. 5 birincilik, 15 ikincilik ve 1 üçüncülük elde eden sporcuları makamında kabul eden Tanılır, güvenlerinin boşa çıkmadığını söyleyerek, takıma sonuna kadar destek olacaklarının sözünü verdi.

Türkiye Engelliler Yüzme Milli Takımı Slovakya'da 8 ülkeden 100 sporcunun katılımıyla düzenlenen 30'uncu Slovakya Kupası Yüzme Şampiyonası'nda 5 birincilik, 15 ikincilik ve 1 üçüncülük elde etmişti. Slovakya'ya gitmeden önce de Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır'dan büyük destek alan sporcular, turnuvadan başarıyla döneceklerinin sözünü vermişti. Uçak bileti masrafları da Valilik tarafından karşılanan sporcular, Slovakya'dan elde ettikleri başarının ardından Kahramanmaraş Valisi Tanılır'ı makamında ziyaret etti.

Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ve Antrenör Osman Çullu ile birlikte Tanılır'ı ziyaret eden öğrenciler kutlama belgesi ile ödüllendirildi. Engelli sporcuların güvenlerini boşa çıkarmadığı söyleyen Vali Tanılır, alınan başarıların kendilerini sevindirdiğini, bundan sonra da Valilik olarak takıma destek olmaya devam edeceklerini kaydetti. Slovakya'daki başarının da destek anlamında kendilerini teşvik ettiğini dile getiren Tanılır, sporcuların çalışmalarını izleyeceklerini, sıkıntı ve ihtiyaç durumunda da her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti. (Cihan)