Kahramanmaraşspor'da 27 yıl önce Türkiye 1. Futbol Ligi'nde forma giyen Brezilyalı futbolcu "Ökkeş" Paulino Miranda, kent meydanındaki "demokrasi nöbeti"ne destek verdi.


Kahramanmaraşspor'un Türkiye 1. Futbol Ligi'nde mücadele ettiği dönemde formasını giyen ve şimdi ise menajerlik yapan Brezilyalı "Ökkeş" lakaplı Paulino Miranda, transfer görüşmeleri nedeniyle 15 Temmuz'da İstanbul'da kaldığı otelde televizyonlarda darbe girişimini gördü.


Türkiye hayranı Miranda, ellerinde Türk bayraklarıyla vatandaşların caddelere inerek koşuşturmasını görünce otelden çıkıp onların demokrasi mücadelesine destek oldu.


İstanbul'dan, 1989-1991 yıllarında yaşadığı Kahramanmaraş'a gelen Miranda, 27 yıl önce Kahramanmaraşspor formasıyla top koşturduğu arkadaşları Cengiz Berberoğlu, Çetin Canlı ve Ömer İnce'nin FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek amacıyla "demokrasi nöbeti" tuttukları Kent Meydanı'ndaki çadırda onların mücadelesine destek verdi.


Sempatik tavırları nedeniyle takımın taraftarlarınca "Ökkeş" olarak anılan Miranda, darbe girişimine tepki göstererek arkadaşlarıyla hasret giderdi.


"Verdiğim destekten de çok mutlu oldum"


Miranda, 27 yıl önce Kahramanmaraşspor'da oynadığını, Gençlerbirliği ve Avrupa'nın bazı ülkelerinde de top koşturduktan sonra aktif futbol yaşantısını sonlandırarak menajerlik yapmaya başladığını söyledi.


Kahramanmaraş'ta demokrasi nöbetine katılmadan duyduğu mutluluğu dile getiren Miranda, İstanbul'da kaldığı otelde televizyonlardan darbe girişimini öğrendiğinde Türkiye adına çok üzüldüğünü vurguladı.


O gün vatandaşların darbeye karşı direnişine hayran olduğunu ifade eden Miranda, "Vatandaşlar hep sokakta ülkesine sahip çıkıyordu. Ben de Türkiye'yi seven biri olarak onlara destek verdim. Onların, ülkesine sahip çıkmasına destek verdim. Sonra dışarı çıkıp verdiğim destekten de çok mutlu oldum" dedi.


Miranda, Türkiye'nin bu zor günleri atlatıp çok daha ileriye gideceğine inandığını anlattı.


Türkiye'nin büyük bir ülke olduğuna dikkati çeken Miranda, şöyle konuştu:


"İnşallah bu olaylar çözülür, hep beraber kardeş gibi yaşanır. Türkiye benim ikinci vatanım. İnsanları çok iyi, çok güzel. Buranın insanları Brezilyalılara da benziyor çünkü çok sıcaklar. Futbolculuk yaptığım dönemden bu yana Türkiye çok büyüdü. Benim zamanımda Türkiye'de iki televizyon kanalı vardı. Türkiye çok büyüdü. Şu anda bir sürü kanal var. Bu kanallar sayesinde bu olay çözülür inşallah."


Kaynak: AA