Kahramanmaraşspor A.Ş. Başkanı Ferudun Kolat 2,5 yıldır sürdürdüğü görevini bıraktı.



Kahramanmaraşspor kulübü tarafından yapılan açıklamada Ferudun Kolat’ın KMS’de yaptığı çalışmalar neticesinde yorulduğu ve kendi işlerine yeterince vakit ayıramadığı için görevini bıraktığı bildirildi.


KMS’nin son dönemde yaşadığı sorunlardan dolayı Başkan değişikliğinin zaruri hale geldiği belirtilen açıklamada yapılan kan değişikliğe ile kulübe yeni başarılar getireceğine inanıldığı kaydedildi.


Yaptığı çalışmalarla Kolat’ın şehrin gururu olduğu belirtilen açıklamada şunlara yer verildi: “Değerli Kahramanmaraş kamuoyu tarafından bilindiği gibi, kulübümüz yapmış olduğu başarılı çalışmalar ve buna bağlı olarak yapılan yatırımlar neticesinde üst üste iki lig yükselme başarısı göstererek Türk futbol camiasında büyük takdir toplamış ve Maraş halkının da haklı gururuna vesile olmuştur. Yapılan başarılı çalışmalar, Kulüp`ün içinde bulunduğu ekonomik sorunların çözülmesi, her lige uygun kadro kurma konusundaki yoğun mesai neticesinde Sn. Kolat`ın geride bırakılan 2,5 yıllık dönemde yorulmuş ve buna bağlı olarak kendi işlerine de yeterince vakit ayıramamıştır.”


“BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİNİN ZARURİ HALE GELDİĞİ ANLAŞILMIŞTIR”


Son günlerde yaşadığı sıkıntılardan dolayı başkan değişikliğinin kaçınılmaz olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Kahramanmaraş Spor`un içinde bulunduğu bu dönemde ihtiyacı olan dinamizmi yeniden kazanabilmesi ve başarılarına yenilerini ekleyebilmesi amacıyla bir başkan değişikliğinin zaruri hale geldiği anlaşılmıştır. Tüm bu etkenler neticesinde Kahramanmaraş Spor Kulüp başkanlığına Sn. Ufuk Bilgetekin`in seçilmesine karar verilmiştir. Yönetim Kurulu tarafından yapılmış olan toplantı ve alınan karar doğrultusunda bugünden itibaren Kulüp Başkanı Sn. Ufuk Bilgetekin olmuştur ve Sn. Ferudun Kolat, Kulüp`ün yönetim kurulu başkanı olarak faaliyetlerine devam edecektir. Bahsedilen kan değişikliğinin kısa süre içinde Kahramanmaraş Spor`a yeni başarılar getireceğine inancımız tamdır.”


(YORUM GAZETESİ-M. Serhat TOPALCA)