Kahramanmaraş 2. Amatör Küme A Gençler Ligi'nin 2007-2008 Futbol sezonunda ligi ikinci sırada bitiren Fidanspor gelecek sezon Kahramanmaraş 1. Amatör küme A Gençler Liginde mücadele etme hakkını kazandı.

Sezon başında Fidanspor başkanlığına gelen kentin işadamlarından Eshabil Nalbantbaşı ise gençlerin bir üst lige çıkmasından dolayı bir hayli mutlu ve sevinçli olduklarını belirterek, başarı halkalarına bundan sonra yenilerini ekleyeceklerini söyledi.

Kahramanmaraş 2. Amatör Küme'de büyük çekişmeye sahne olan maçlar sonunda ligin son haftasına Fidanspor, Köy Hizmetlerispor ve Fatih Gençlikspor şampiyonluk iddiası ile girdiler.

Ligin son haftasına 15 puanla köy Hizmlerispor'un önünde lider giren Fidanspor, ligin üçüncü sırasında yer alan ve 12 puana sahip Fatih Gençlikspor ile bir üst kümeye çıkabilmek için Cumartesi günü Batıpark Futbol sahasında karşı karşıya geldiler.

Bu maçta Fidanspor'a bir üst kümeye çıkabilmek için 1 puan yeterken Fatih Gençlikspor'un ise bu maçtan mutlaka galip gelmesi gerekiyordu.

Bu atmosferde başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarında Fatih Gençlikspor'un baskılı oyunu vardı. Nitekim karşılaşmanın 28. dakikasında faul atışı kazanan Fatih Gençlik bu atıştan bulduğu golle maçta 1-0 öne geçen taraf oldu.

Yediği golün şokunu üzerinden çabuk atan Yeşil-Sarılı ekip Fidanspor 3 dakika sonra geliştirdiği atakta Fatih Gençlik defansının büyük hatasını affetmedi ve maçta durumu 1-1'e getiren golü attı.

İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya her iki takımda mutlak gol için sahaya çıktılar. Geliştirdikleri ataklarda her iki takımın forvet oyuncuları yakaladıkları gollük pozisyonları cömertçe harcadılar.

Karşılaşmanın 86. dakikasında beklenen gol Fidanspor'dan geldi.

Fidanspor 86. dakikada bulduğu golle karşılaşmadan 2-1 galip ayrılırken bir üst kümeye çıkan taraf oldu.

GÖRÜLMEYE DEĞER BİR SEVİNÇ

Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile büyük sevinç yaşayan Fidanspor'un gençleri bir yumak halinde bir üst kümeye çıkmanın sevincini kutladılar.

Sezon başından bu yana takımını maçlara hazırlayan ve futbolcuları o maçlara motive eden ve takımın bir üst kümeye çıkmasında büyük emeği olan antrenörleri Celal Parmaksız'ı bütün futbolcular havaya atarak bu sevinci doyasıya kutladılar.

Biz de Kanal 46 olarak Fidanspor'un bu başarısından dolayı Kulüp Başkanı Eshabil Nalbantbaşı’nın şansında tüm camiayı kutluyor, bir üst ligde de başarılar diliyoruz. (www.kanal46.tv)