Türkiye 2. Ligi’nden geçen sezon küme düşen ve yeni dönemde 3. ligde mücadele verecek olan Kahramanmaraşspor’un yeniden 2. ligli olabilmesi için bir fırsat çıktığı öne sürüldü. Kırmızı-Beyazlı ekibin Gaziantep GASKİspor’un satın alması gündeme geldi. Eğer görüşmeler olumlu sonuçlanır ise Kahramanmaraşspor, yeni sezonda yeniden 2. ligli olacak.

Ajans 46 İstihbarat Servisi’nin elde ettiği bilgilere göre, hayata geçmesi halinde Kahramanmaraşspor taraftarlarını sevindirecek olan satın alma yönündeki gelişmeler şöyle gerçekleşti:

Kulüp Başkanı Ali Sercan Saraylı, Başkan Yardımcısı Arif Ağyar, Basın Sözcüsü İsmail Kahveci ve Futbol Şube Sorumlusu Doğan Tehçi ile Kulüp Genel Koordinatörü ve Başkan Başdanışmanı Muzaffer Çaylı’dan oluşan Kahramanmaraşspor heyeti, geçen hafta içerisinde başkent Ankara’ya gitti. Burada milletvekilleri ile görüşen heyet, Kırmızı-Beyazlı ekip için destek istedi.

TBMM Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı olan AKP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam ile görüşüldüğü sırada içeriye giren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asıl Güzelbey’den GASKİspor’lu iki futbolcunun transferi için yardımcı olması istendi. Bunun üzerine Güzelbey ise; “Gaziantep olarak liglerin bütün kademelerinde takımlarımız mevcut. Ancak en üstteki Gaziantepspor’u güçlü kılabilmek için yoğunluk ve dikkatimizi buraya çevirmek istiyoruz. Bu nedenle size GASKİspor’u devir edelim” teklifinde bulundu. Yapılan bu görüşmenin olumlu ve sıcak bir atmosferde geçmesi üzerine bu Cuma günü Gaziantep’e gidilerek GASKİSPOR Kulüp Başkanı Fahrettin Uslusoy ile görüşülmesi kararlaştırıldı. Bu arada GASKİSpor’dan iki futbolcunun da transfer edildiği öğrenildi. Cuma günü Gaziantep’e gidecek olan Kahramanmaraşspor heyetinin GASKİSpor ile yapacağı görüşmenin olumlu bir şekilde geçerek anlaşma sağlanması halinde GASKİSpor satın alınacak ve ismi değiştirilerek Kahramanmaraşspor yapılacak. Böylece, Kahramanmaraşspor yeniden ikinci ligli olacak.

Bu bilgiler üzerine telefonla görüştüğümüz Kulüp Başkan Yardımcısı Arif Ağyar, gelişmeleri doğrulayarak; “İnşallah Kahramanmaraşsporumuz için hayırlısı ne ise o olur. Cuma günü Gaziantep’e giderek saat 16.00’da GASKİ yöneticileri ile görüşeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan; 24 Mayıs’ta yapılan kongrede seçilen ve kulüp başkan yardımcılığına getirildikten sonra 20 Haziran’da hem başkan yardımcılığından hem de yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden genç işadamı H. Reşit Gümüşer ile sıcak görüşmelerde bulunulduğu ve yeniden dışardan yönetimde yer alarak önemli bir göreve getirilebileceği de öne sürüldü. Ancak şu aşamada Gümüşer'in bu teklife sıcak bakmayacağı ileri sürülüyor.

Şu anda Futbol Şube sorumlusu olarak görev yapan Doğan Tehçi ile yönetim arasında kara kedi girdiği ve önümüzdeki günlerde genç yöneticinin istifa edebileceği de spor kulislerinde konuşulmaya başlandı. (AJANS 46 İSTİHBARAT SERVİSİ ÖZEL HABERİDİR - www.kanal46.com)

COPYRİGHT: KANAL 46

(YASAL UYARI: BU HABER İLE FOTOĞRAFLARIN İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. ANCAK KANAL 46 ADI MAHREÇ GÖSTERİLEREK İKTİBAS EDİLEBİLİR. BU YASAĞA UYMAYANLAR HUKUKİ CEZALARI KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. )