Futbol Federasyonu'nun görevde kalma teklifini kabul ederse Fatih Terim in yıllık geliri 3.4 milyon YTL ye yükselecek. Bilal Meşe'nin özel haberine göre, Futbol Federasyonu’nun, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in maaşına yüzde 100 zam yapmayı planladığı ortaya çıktı.

Federasyonun, ay-yıldızlı ekibin, Avrupa Şampiyonası’nda Almanya ile yaptığı yarı final maçından sonra soyunma odasında futbolcularına, “Hakkınızı helal edin” diyen hemen ardından da, medyaya görevinden ayrılabileceğini açıklayan Terim’in 143 bin YTL olan maaşını iki katına çıkaracağı öğrenildi.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün Hasan Doğan başkanlığında yapacağı olağanüstü toplantıda tecrübeli teknik adamın durumunu tüm yönleriyle masaya yatıracak. Toplantıda, yapılması düşünülen yüzde yüzlük zam oranı kabul edilirse, göreve devam etmesi halinde başarılı hocanın yıllık geliri yaklaşık 3.4 milyon YTL’ye ulaşacak.

Tek patron olacak

Federasyonun yapacağı toplantıda 2010 yılına kadar sözleşmesi olan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in yetkilerinin artırılması da masaya yatırılacak. Federasyon bünyesindeki eğitim dairesinin yanı sıra yeni kurulacak futbol akademileri de büyük olasılıkla Terim’e bağlanacak ve tecrübeli hoca futbolun teknik anlamda tek patronu olacak.

Başta Hasan Doğan olmak üzere federasyonun tüm üyeleri tarafından kalması istenen Fatih Terim’in kısa süre içinde kesin kararını vereceği ifade edildi. Kalması için büyük baskı altına alınan Terim’in, federasyonun yeni teklifini kabul ederek görevine devam edebileceği kaydedildi.

Yardımcılar boşta

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in vereceği karar, yardımcıları Müfit Erkasap, Oğuz Çetin, Metin Tekin ve Eser Özaltındere’nin de geleceğini belirleyecek. Futbol Federasyonu ile olan sözleşmeleri 27 Haziran tarihinde biten yardımcıların şu an boşta oldukları ve büyük bir merakla Terim’in kararını bekledikleri ifade edildi. Fatih Terim, “devam” kararı verirse Erkasap, Çetin, Tekin ve Özaltındere ile sözleşme yenilenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Löw’ü geçemeyecek

Fatih Terim, yıllık geliri yüzde 100 zamla 3.4 milyon YTL’ye (yaklaşık 1.4 milyon euro) yükselirse, Avrupa’nın en çok kazanan teknik direktörleri listesinde üst sıralara tırmanacak. Almanya’nın teknik patronu Joachim Löw, 2.5 milyon euro ile milli takımlar bazında Avrupa’nın en çok kazanan antrenörü durumunda bulunuyor. Portekiz’le yollarını ayırarak Chelsea’nin başına geçen Luis Felipe Scolari, 3 milyon dolar alıyordu. Rusya’nın hocası Guus Hiddink de yılda 3 milyon dolar kazanıyor. İtalya Milli Takımı’ndan ayrılan Roberto Donadoni 1.4 milyon euroluk sözleşmeye imza atmıştı, Fransa’da topun ağzında olan Raymond Domenech ise yılda sadece 500 bin dolar kazanıyor.