UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu beşinci maçında Belçika temsilcisi Anderlecht'e 2-0 yenilen Galatasaray Avrupa defterini kapattı.


UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Galatasaray, deplasmanda Belçika temsilcisi Anderlech'te 2-0 yenilerek, Avrupa defterini kapattı.


Karşılaşmaya hızlı başlayan Anderlecht karşısında oyunu ilk bölümde kendi yarı alanında kabul eden Galatasaray, savunmanın kritik müdahaleleriyle kalesini gole kapatırken, ardından rakibinin hızını biraz olsun keserek ileriye çıkmaya başladı. Özellikle Bruma ve Telles'in görev yaptığı sol kanattan rakip kaleye gitmeye çabalayan sarı-kırmızılı ekip bir türlü aradığı pozisyonları yakalayamadı. Bu dakikalarda Anderlecht'in hızlı hücumlarında tehlikeler yaşayan "Cim Bom", Mbemba'nın golüyle de 1-0 geriye düştü ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.


Orta sahasını kalabalık tutarak Galatasaray'ın rahat oyun kurmasının önüne geçen Belçika ekibi, rakibinin üzerine geldiği bölümlerde ise savunmanın arkasına attığı toplarla tehlikeler yarattı. İlk yarının son dakikalarında Mbemba ile skoru lehine çeviren Anderlecht, soyunma odasına avantajlı şekilde gitti.


2. dakikada Praet'in sağdan yaptığı ortada, ceza sahası içinde iyi yükselen Mitrovic'in kafa vuruşu sonrası top üsten az farkla auta gitti.


4. dakikada ceza sahası önünde sağ çaprazda topla buluşan Preat'ın bekletmeden yaptığı vuruşta, yerden giden top kaleci Muslera'nın ellerinde kaldı.


29. dakikada Sneijder'in pasıyla soldan hareketlenen Telles'in ortasında, ceza sahası içinde Burak'tan hemen önce araya giren Mbemba, tehlikeyi uzaklaştırdı.


30. dakikada Anderlecht'in ceza sahası dışında sol çaprazda kazandığı serbest atışta topun başına Tielamans'in direkt kaleye yaptığı vuruşta, ön direk dibinde kaleci Muslera uzanarak meşin yuvarlağı çeldi.


34. dakikada ceza sahası önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Sneijder'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.


35. dakikada Anderlecht, Defour'la gole oldukça yaklaştı. Soldan Conte'nin ortasında, savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza yayı sol çaprazında önünde bulan Defour'un bekletmeden vuruşunda, top yan direğe çarparak kale çizgisi üzerinde paralel ilerleyen meşin yuvarlağı Muslera, diğer yan direğin dibinde kontrol ederek önemli bir tehlikeyi önledi.


44. dakikada Anderlecht, Mbemba'nın golüyle 1-0 öne geçti. Soldan Conte'nin yaptığı ortada, ceza sahası önünde Praet'ın kafasıyla geriye aşırdığı topu, kale önünde Mbemba kafayla ağlara gönderdi: 1-0.


Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Belçika ekibinin üstünlüğünde tamamlandı.


İkinci yarı


Maçın ikinci yarısına ilk yarıya oranla daha etkili başlayan Galatasaray, topa sahip olma oranını artırsa da gol yollarında yine etili olamadı. Burak Yılmaz ile yakaladığı önemli bir pozisyonu değerlendiremeyen sarı-kırmızılılar, Selçuk İnan'ın 83. dakikada gördüğü kırmızı kartla da oyunda 10 kişi kaldı. Mbemba'nın ikinci golüne de engel olamayan Galatasaray, Anderlecht karşısında 2-0'lık skora razı oldu. Bu yenilgiyle D Grubu'nu son sırada kalması kesinleşen "Cim Bom", Arsenal ile yapacağı son maç öncesi bu sezon Avrupa hedefini de kaybetmiş oldu.


İlk yarıda yakaladığı 1-0'lık skorla rahatlayan Anderlecht, ikinci yarıda da savunmada hata yapmadan oynadı ve yine Galatasaray kalesinde fırsatlar yakaladı. Mbemba ile ikinci kez sarı-kırmızılı fileleri havalandıran Belçika ekibi, 2-0'lık galibiyetin sahibi oldu. Anderlecht, bu sonuçla grupta 3. sırayı almayı ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmeyi de garantilemiş oldu.


51. dakikada soldan Bruma'nın yaptığı ortada, Burak'tan önce araya savunma girerken, seken topu kaleci Proto yumruklayarak uzaklaştırdı.


54. dakikada ceza sahası dışında sağ çaprazdan Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşta, kaleci Proto köşeye giden topu tokatlayarak tehlikeyi önledi.


58. dakikada soldan Defour'un getirdiği top, savunmanın müdahalesi sonrası Praet'in önüne düşerken, bu oyuncunun ceza sahası içinde vuruşunda, kaleci Muslera meşin yuvarlağı kontrol etti.


59. dakikada ceza sahası dışından Melo'nun vuruşunda Burak Yılmaz'a çarpan top, yine bu oyuncunun önünde kaldı. Burak'ın ceza sahası sağ çaprazından şutunda ise kaleci Proto topu kornere çeldi.


60. dakikada Sneijder'in pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Hamit'in sert vuruşunda, kaleci Proto meşin yuvarlağı yumruklayarak uzaklaştırdı.


62. dakikada Conte'nin sağ çaprazdan yaptığı ortada, ceza sahası içinde iyi yükselen Mitrovic'in kafa vuruşu sonrası top kaleci Muslera'da kaldı.


76. dakikada Galatasaray, Anderlecht karşısındaki en tehlikeli pozisyonunu yakaladı. Selçuk İnan'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Burak Yılmaz'ın vuruşunda, top üst direğe çarparak auta gitti.


86. dakikada Anderlecht, Galatasaray karşısında farkı 2'ye çıkardı. Kljestan'ın ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta kaleci Muslera topu tokatlarken, pozisyonun devamında Mbemba meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0.


Anderlecht, karşılaşmadan 2-0'lık skorla galip ayrıldı.


D grubunda oluşan puna durumu şöyle:


TAKIMLAR O G B M A Y P 1-Borussia Dortmund 5 4 0 1 13 3 12 2-Arsenal 5 3 1 1 11 7 10 3-Anderlecht 5 1 2 2 7 9 5 4-Galatasaray 5 0 1 4 3 15


1


Prandelli: Bizler profesyoneliz ve işimize devam edeceğiz


Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli, maçın ardından yaptığı açıklamada, görevine devam edip etmeyeceğiyle ilgili olarak, "Yolumuza devam edeceğiz. Avrupa'nın dışında kaldığımız için üzgünüz. Bizler profesyoneliz ve işimize devam edeceğiz" dedi.


Sözleşmesinde tazminat maddesi bulunup bulunmadığı konusunda İtalyan teknik adam, "Söylediklerim çok açık ve net. Benim hiçbir şekilde bir tazminatım yok. Sözleşmemle ilgili konuşmak istemiyorum. Maçla ilgili konuşmamız gerekiyor. Mevcut durumla ilgili sorumluluğu üzerime alıyorum. Sözleşmemle ilgili ise isterseniz yöneticilerimize de sorar ve cevapları alırsınız" diye konuştu.


Prandelli, Anderlecht karşısında iyi bir Galatasaray olduğunu savunurken, "Maçın 44. dakikasında şanssız bir şekilde gol yedik ve ilk yarıyı 1-0 geride kapattık. İkinci yarı bastırdık ve organize de oynamamıza rağmen böyle bir şanssızlık oldu" değerlendirmesinde bulundu.


Oyuncuların son maçlarda saha içi tartışmalar yaşadıklarının hatırlatılması üzerine Prandelli, "Gerginlikler olabilir. Futbolcularımız da insan. Sahada her şeylerini ortaya koymak istiyorlar. Böyle zor zamanlarda gerginlikler olabilir" ifadelerini kullandı.


Bir süredir forma vermediği Bruma ve Alex Telles'i bu maçta ilk 11'de sahaya sürmesiyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine Prandelli, "Bruma, Portekiz Ümit Milli Takımı'nda 2 hafta geçirdi ve geçen hafta çarşamba günü döndü. Fiziğini geliştirmesi için güç antrenmanları yaptırıyoruz. Alex Telles için de yine aynı şekilde. Bu maçta oynayacaklarını zaten son bir kaç gündür biliyorlardı" yanıtını verdi.


İtalyan teknik adam, 29 Kasım Cumartesi günü ligde Gaziantepspor'la karşılaşacak olmalarıyla ilgili ise, "Aslında bu büyük bir skandal. Daha önce de söylemiştik. Üç günde bir maç oynama konusuna UEFA'nın da el atması lazım. Sporcu sağlığının düşünülmesi gerekir. Bu durumu önlemeliyiz" diyerek sözlerini tamamladı.


Hasi: "UEFA Avrupa Ligi'nde yolumuza devam edeceğiz"


Anderlecht'te teknik direktör Besnik Hasi de "İkinci tura çıksaydık çok daha iyi olurdu ama UEFA Avrupa Ligi'nde yolumuza devam edeceğiz'' ifadesini kullanarak, bu sonucun tarihi başarı olmadığını, bu seviyelerde şansa da biraz ihtiyaç duyulduğunu söyledi.


Hasi, genç bir teknik adam olduğuna işaret ederek, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki bu sonucun da kendisinin önemli başarıları arasında yer aldığını dile getirdi.


Besnik Hasi, yaptığı oyuncu değişiklikleriyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine, "İlk yarıda Sneijder'e fazla yer bıraktık. Bu durum tehlike yaratıyordu. İkinci yarı Galatasaray riski de alacaktı ve bu nedenle bazı oyuncu değişiklikleri yaparak önlemler almayı tercih ettim" yanıtını verdi.


Takımının UEFA Avrupa Ligi'ndeki hedefiyle ilgili olarak, "Elimizden gelenin en iyisi yapmak" diyen Hasi, Galatasaray'ın oyunuyla ilgili soruları ise karşılıksız bırakarak, sadece kendi takımıyla ilgili konuşabileceğini sözlerine ekledi.


(AA)