Aslı Çakır Alptekin: "Sağ tarafımdaki gölgemi rakibim zannettim."



Türkiye'ye olimpiyat oyunları tarihinde atletizm dalında ilk altın madalyayı kazandıran Aslı Çakır Alptekin, olimpiyatta madalya aldıkları ve tarihi başarılara imza attıkları için mutlu olduklarını söyledi.


Aslı Çakır Alptekin, tüm Türkiye'nin dualarının ve desteğinin yanlarında olduğunu bildiklerini belirterek, şöyle devam etti:
"Son turda, bütün Türkiye'nin yüreğinin ve dualarının bizimle olduğunu biliyorduk. Bunu hissettik, bunun sayesinde bacaklarımıza ekstra güç geldi ve bütün rakiplerimizi geride bıraktık."

Piste Gömdük
Rakiplerinin güçlü olduğunu anlatan Alptekin, "Özellike Afrikalılar çok iyiler. Biz bunları geçtik ve piste gömdük diyebilirim. Gamze ile ikimiz bütün dünyaya İstiklal Marşımızı dinleteceğiz. Bunun onuru ve gururu içindeyiz. Bu madalyayı tüm Türkiye'ye armağan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Onların Terbiyesizliği
1500 metrede mücadele eden 2 İngiliz atletin yarış sonrası öndeki sporcular için doping imasında bulunmasıyla ilgili olarak da şampiyon atlet, şunları kaydetti:

"Meyve veren ağaç taşlanır. Bizim nasıl koştuğumuz belli. Her zaman testlere giren sporcularız, devamlı kontrol altındayız. Yarıştan önce ve sonra testlere giriyoruz. Onların terbiyesizliği, çünkü kendi ülkelerinde çok kötü derece elde ettiler. 9 ve 10. oldular, sonra da böyle çamur attılar. Onları kınıyorum. Hiç de aldırmıyorum, ben mutluyum ve şampiyonluğumun keyfini çıkarıyorum."

Basıyorum Basıyorum Benimle Birlikte
Aslı Çakır Alptekin, yarış sırasında başından geçen ilginç bir olayı da şöyle anlattı:

"Gece koştuğumuz için stadın ışıkları yanıyordu. Son 100 metrede 3 gölgem görünüyordu. Sağ tarafımdakini rakibim zannettim. Basıyorum basıyorum benimle birlikte. Gölgemi rakibim zannettim ve hızımı artırdım. Sonra ekrana baktım, ben öndeyim ve biraz rahatladım."

Aslı, yarışın hemen bitiminde Gamze'nin kendisine "Yine aynısı oldu" diye bağırarak Avrupa Şampiyonası'nı hatırlattığını da sözlerine ekledi.

Gamze Bulut: "Türkiye'ye çok güzel anlar yaşattık"
Kadınlar 1500 metre yarışında ikinci sırada yer alıp gümüş madalya kazanan Gamze Bulut ise Türkiye'ye çok güzel anlar yaşattıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Gamze Bulut, 80 bin kişi önünde Türk bayrağı ile tur atmanın çok güzel olduğunu ifade ederek, ''Çok duygulandım, çünkü inanamıyorsunuz, şoktasınız. Kendi kendime diyorum ki ''Biz ne yaptık?'' İnanamadık. O turu attığımızda inandık. Seyircilerin bizi alkışlaması da çok güzeldi'' diye konuştu.

Genç yaşında olimpiyat ikincisi olmanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Gamze, ''Tüm dünyaya İstiklal Marşı'nı Olimpiyat Stadı'nda dinleteceğiz, bunun onuru ve gururunu yaşıyoruz'' dedi.


trthaber