Genç yaşlarda katıldığı müsabakalarda başarılara imza atan güreşçinin "oğlum olunca güreşçi yapacağım" hayalini, erkek çocuğu olmayınca iki kızı gerçekleştirdi.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Genç yaşlarda katıldığı müsabakalarda başarılara imza atan güreşçinin "oğlum olunca güreşçi yapacağım" hayalini, erkek çocuğu olmayınca iki kızı gerçekleştirdi.


Kahramanmaraş'ta yaşayan Mustafa Pul, 14 yaşında başladığı güreşte çeşitli başarılar elde etti. İlk katıldığı Karakucak Güreş Festivalinde birinci olmasının ardından çeşitli turnuvalarda yer alan Pul, bazılarında şampiyonluğa adını yazdırdı.


Çocuk sahibi olduğunda, "oğlumla güreş tutup, onu şampiyon bir güreşçi yapacağım" şeklinde hayal kuran Pul'un yaptığı evliliğin ardından 3 kızı oldu. Erkek evlat sahibi olamayan Pul'un hayalini ise güreşe başlayan kızları 14 yaşındaki Merve ile 13 yaşındaki Esra Pul gerçekleştirdi. Yetenekleriyle dikkat çeken kız kardeşler, babalarından öğrendikleri taktiklerle Türkiye Yıldızlar Bayanlar Şampiyonası'nda başarılı sonuçlar aldı.


Baba Pul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babası tarafından götürüldüğü karakucak güreşlerinde birinci olduğunu ifade etti.


Daha sonra güreşe ilgisinin arttığını belirten Pul, müsabakalara katılmaya başladığını söyledi.


Uzun yıllar Kahramanmaraş ve çevre illerdeki turnuvalara katıldığını anlatan Pul, şöyle konuştu:


"Bugüne kadar çok sayıda madalya kazandım. Bu süreçte oğlum olursa güreşçi yapmanın hayalini kuruyordum. Fakat Allah erkek evlat nasip etmedi. Ben de evde kızlarımı 'gelin güreşelim' diye sever, güreş tutardım. Bildiğim taktikleri öğretirdim. Bir gün kentte kadın güreş takımının kurulacağını, sporcuların Minikler Türkiye Güreş Şampiyonasına gideceklerini öğrendim. Hemen kızım Merve'nin lisansını çıkartım ancak antrenman yaptırmaya imkan bulmadan şampiyonaya göndermek zorunda kaldım. Kızım da şampiyonada derece elde etti."


Ardından diğer kızı Esra'nın da güreşe başladığını anlatan Pul, "Kızlarım bu yıl 17. Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası'nda üçüncülük elde etti. Allah bana erkek evlat nasip etmedi ancak hayalimi kızlarım sayesinde gerçekleştirdik" dedi.


- Kızların gözü yüksekte


Merve Pul da babasıyla antrenmanlara giderken güreşe karşı ilgi duymaya başladığını belirti. Babasının desteğiyle güreşe başladığını ifade eden Pul, "Önemli turnuvalarda ilk üçe girdim. Hedefim öncelikle Avrupa, ardından da dünya şampiyonu olmak. Bu hayallerimi babamın destekleriyle gerçekleştireceğimi ümit ediyorum" diye konuştu.


Esra Pul ise disiplinli ve çok çalışarak güreşte daha iyi yerlere gelmek istediğini kaydetti.


(AA)