Brezilya’da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası’nda 2. tura yükselen takımlar belli oldu.


Dünya Kupası’nda grup maçları dün gece oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı.
Büyük heyecana sahne olan grup maçlarının ardından 2.tur eşleşmeleri belli olurken, çeyrek finale yükselecek takımların belirleneceği maçlar yarın oynanmaya başlayacak.
A GRUBU
Brezilya, Meksika, Hırvatistan ve Kamerun’un yer aldığı A gurubunda liderliği 7 puan toplayan ev sahibi Brezilya aldı. Brezilya ile aynı puana sahip olan Meksika averajla 2.sırada yer alarak üst tura yükselen takım oldu. Hırvatistan 3 puanla kupaya veda ederken, Kamerun ise Dünya Kupası’nda puan alamadan elendi.
B GRUBU
B grubunda son Dünya Kupası finalisti Hollanda 3’te 3 yaparak zirvenin sahibi oldu. Şili topladığı 6 puanla Hollanda’nın ardından üst tura yükselmeyi başardı. B grubunda 2014 Dünya Kupası’nın en büyük sürprizlerinden biri yaşandı. 2008 ve 2012 Avrupa Şampiyonu ve son Dünya Şampiyonu İspanya grupta oynanan ikinci maçların ardından şampiyonaya veda etti.
Ayrıca, Hollanda ile İspanya arasında oynanan ve Hollanda’nın 5-1 gibi farklı bir skorla galip geldiği maç ise futbol kamuoyunda çok konuşuldu. Grupta kupadan elenen son takım puan toplayamayan Avustralya oldu.
C GRUBU
Kolombiya grupta oynanan maçların ardından 9 puanla grup lideri oldu ve 2.tura yükseldi. Avrupa temsilcilerinden Yunanistan, grupta oynadığı son maçında Fildişi Sahili’ni son dakikada bulduğu penaltı golüyle mağlup etti ve üst tura yükseldi.
Bu grupta kupaya veda eden takımlar Japonya ve Fildişi Sahili oldu.
D GRUBU
Ölüm grubu olarak adlandırılan D grubunda dünya devi İngiltere kupaya erken veda eden takım oldu.
Sadece 1 puan alabilen İngiltere son sırada yer alırken, bir başka dev İtalya da 3.sırayı alarak elendi.
2014 Dünya Kupası’nın en büyük sürprizi olarak değerlendirilen Kosta Rika, topladığı 7 puanla zirvenin sahibi oldu. 6 puan toplayan Uruguay da 2.sırada üst tura çıktı.
E GRUBU
7 puana sahip Fransa ve 6 puan toplayan İsviçre ilk 2 sırada yer alarak üst turda mücadele etmeye hak kazandı.
4 puanlı Ekvador ve puansız Honduras grup aşamalarında Dünya Kupası’ndan elenen takımlar oldu.
F GRUBU
Turnuvanın favorilerinden biri olarak görülen Arjantin, grupta oynadığı 3 maçı da kazandı ve lider olarak üst tıra çıktı. Oldukça heyecanlı geçen ikincilik mücadelesini 4 puanla Nijerya kazandı ve adını 2.tura yazdırdı.
İlk kez Dünya Kupası heyecanı yaşayan Bosna- Hersek 3 puanla elenirken, grup sonuncusu İran ise 1 puanla kupanın dışında kaldı.
G GRUBU
Kupanın bir başka favorisi Almanya grupta sürprize izin vermeyerek zirvede yer aldı. 4’er puanı bulunan ABD ve Portekiz’den averaj üstünlüğü bulunan ABD üst tura yükselen taraf oldu.
Grubun son sırasında yer alan Gana da elendi.
Grupta en çok konuşulan Almanya’nın Portekiz’i 4-0 gibi rahat bir skorla geçtiği karşılaşma oldu.
H GRUBU
Sahip olduğu genç jenerasyonla kupada üst turlara çıkması beklenen Belçika, grubu 9 puanla lider tamamladı. Bir sürprize imza atan Cezayir grubun son maçında dün Rusya ile 1-1 berabere kalmayı başardı ve 4 puanla üst tura yükseldi.
Rusya ve Güney Kore ise kupanın dışında kalan takımlar oldu.
DÜNYA KUPASI’NDA 2.TUR EŞLEŞMELERİ
2014 Dünya Kupası’nda grup maçlarının tamamlanmasının ardından 2.tur eşleşmeleri şu şekilde oldu: 28 HAZİRAN CUMARTESİ
19.00 Brezilya - Şili
23.00 Kolombiya - Uruguay
29 HAZİRAN PAZAR
19.00 Hollanda - Meksika
23.00 Kosta Rika - Yunanistan
30 HAZİRAN PAZARTESİ
19.00 Fransa - Nijerya
23.00 Almanya - Cezayir
1 TEMMUZ SALI
19.00 Arjantin - İsviçre
23.00 Belçika - ABD 
(İHA)