Belçika şampiyonu, şike soruşturmasını fırsat bildi ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmak için harekete geçti.

Genk, Türk takımlarının lige alınmamasını sağlayabilirse, iki ön eleme maçından kurtulup, gruba yükselecek.

Türk futbolunun içinde bulunduğu şike soruşturmasından yararlanmak isteyen Belçika Ligi Şampiyonu Genk, UEFA'ya başvurarak Türkiye'nin, UEFA organizsyonlarından çıkarılmasını isteyecek.

Belçika gazetelerinde dün çıkan haberlere göre UEFA ülke sıralamasında 14. sırada yer alan Genk'in bu isteği yerine getirilirse, Şampiyonlar Ligi'nde play-off oynamak zorunda kalmayacak.

UEFA ülke sıralamasında 1.'den 13. sıraya kadar olan ülkelerin şampiyon takımları Şampiyonlar Ligi'ne, play-off oynamadan gruplarla başlayabiliyor. UEFA sıralamasında 14. olan Belçika'nın şampiyon takımları ise gruplara kalabilmek için önce 3. Ön Eleme Turu'nu, ardından Play-Off aşamasını geçmesi gerekiyor. Genk'in isteği doğrultusunda Türkiye'nin UEFA organizasyonlarından çıkarılması halinde 14. sıradaki ülke olan Belçika'ya sıralama değişeceği için 13. ülke muamelesi yapılacak ve Genk 2 ön eleme turu geçmek yerine Şampiyonlar Ligi'ne gruplardan başlayabilecek.

"Racing Genk, Türkiye'deki şike skandalından kâr edecek" başlığıyla verilen haberlerde UEFA'nın 14 Temmuz'da yapacağı bir toplantıyla Türk takımlarının, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi gibi organizasyonlardan men edilebileceğinin altı çizildi.

Ancak UEFA'nın dün Türk takımlarının listesini onaylaması nedeniyle Genk'in bu konuda geri adım atabileceği öğrenildi.