Türkiye 2. Ligi A Kategorisi’ne çıkabilmek için mücadele veren Kahramanmaraşspor, ekstra play-off’a çıkabilmek için hesaplarını son haftaya bıraktı.

Edeler’i Mayıs sıcağı çarptı!

Türkiye 2. Ligi B Kategorisi 5. Grup’ta mücadele eden Kahramanmaraşspor kendi evinde konuk ettiği Adıyamanspor maçında rakibiyle 0-0 berabere kaldı.


KAHRAMANMARAŞSPOR: 0
ADIYAMANSPOR: 0


STAT: Hanefi Mahçiçek

HAKEMLER: Serkan Bal (6), Mehmet Konca (6), Soner Maraş (6)

KAHRAMANMARAŞSPOR: Orhan Altay (7), Zafer (6), Orhan Terzi (6), Osman Bozkurt (6), Veli (6), Hakan (6), Ozan (5), Mustafa Acar (5) (Dk. 71 Engin 5), Bünyamin (5), Ender (7) (Dk. 74 Armağan (4), Ferit (5) (Dk. 63 Ahmet Hamdi (5),

ADIYAMANSPOR: Serhat (6), Bayram (5) (Dk. 62 Ümit (5), Yunus (5), Alper (5), Ali (6), Selim (6), Volkan (5) (Dk. 60 Fuat (5), Cihan (6), Ferdi (7), Emrah (5) (Dk. 86 Kayıhan (?), Hakan (6)

GOL: Yok

SARI KARTLAR: Dk. 12 Orhan Terzi, Dk. 21 Ozan, Dk. 79 Ahmet Hamdi (KMS), Dk. 12 Emrah, Dk. 15 Yunus, Dk. 50 Ferdi, Dk. 79 Fuat, Dk. 83 Serhat (ADIYAMAN)

KIRMIZI KART: Yok


Kahramanmaraşspor play-off şansını zora soktu. 13. Hafta karşılaşmasında Adıyamanspor’u 6 Mayıs Pazar günü konuk eden kırmızı-beyazlılar rakibiyle golsüz berabere kaldı. Bu sonucun ardından puanını 46’ya yükselten Kahramanmaraşspor, son haftaya girilirken play-off şansını iyice tehlikeye soktu ve deplasmanda oynanacak Cizre maçına bıraktı.

Kahramanmaraşspor 90 dakika boyunca vasat bir oyun sergilerken, sezon boyunca belki de kendi evinde oynadığı en kötü futbolu sergiledi. Çok az gol pozisyonuna giren kırmızı-beyazlıların bulduğu 1 golü ise ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.

Öte yandan karşılaşmanın hakemi Serkan Bal’da oldukça kötü bir maç çıkartırken, tribünlerin büyük tepkisini çekti. Karşılaşma boyunca 8 defa kartını kullanan Bal, bunlardan 3’ünü Kahramanmaraşspor, 5’ini ise Adıyamanspor’lu futbolculara gösterdi.

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Adıyaman’ın vuruşuyla başlandı.

Dk. 3 - Adıyamanspor’un kazandığı en direk vuruşta, paslaşmanın ardından Ferdi yaklaşık 30 metreden vurdu, top direğin dibinden auta çıktı.

Dk. 9 – Gelişen evsahibi ekip atağında topla buluşan Bünyamin, müsait durumdaki Mustafa Acar’a çıkarttı, bu futbolcunun sert şutu üstten auta çıktı.

Dk. 13 – Ceza alanı sol çaprazında kazanılan faul atışını Ender kullandı, ortasında Veli kafayı vurdu. Kaleci Serhat’ın çizgiden çıkarttığı top tekrar Veli’ye çarpıp auta çıktı.

Dk. 17 – Kahramanmaraşspor’un bir başka atağında defansın sektirdiği topu Ender yakaladı, pasında topla buluşan Ferit, müsait pozisyondaki Mustafa Acar’a çıkartmak yerine kaleye vurunca, top farklı şekilde auta çıktı.

Dk. 20 – Adıyamanspor’un kazandığı serbest atışı Ferdi kullandı. Sert şutunda top kaleciden döndü, topu takip eden Hakan’ın kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

Dk. 30 – Kahramanmaraşspor’un atağında Ozan soldan ceza alanına girdi, kale önüne çıkardığı topa Bünyamin ayak koydu. Bu pozisyonda top ağlara giderken, ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.

Bu dakikada saha karışırken, oyun yaklaşık 4 dakika durmak zorunda kaldı. Ancak karşılaşmanın hakemi Serkan Bal, devrenin sonuna sadece 3 dakikalık bir uzatma dahil etti.

Dk. 35 – Hazan soldan ceza alanına girdi. Pasında topla buluşan Ferdi sert vurdu, top üst direğe çarparak auta çıktı.

Dk. 39 – Mustafa Acar’ın ortasında topu kontrol eden Ozan sert vurdu, top yan ağlarda kaldı.

İlk yarıda başka bir tehlike yaşanmazken devre 0-0 beraberlikle tamamlandı.

İKİNCİ YARI VE DURMAZ’IN TRİBÜNE GÖNDERİLMESİ

Karşılaşmanın ikinci yarısı için takımların sahaya çıktığı anlarda da bir hayli gerginlik yaşandı. Kahramanmaraşspor ile Adıyamanspor’lu futbolcular bu anlarda sık sık tartışırken olaya müdahil olan Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Abdülkerim Durmaz, karşılaşmanın hakemi Serkan Bal tarafından tribüne gönderildi.

İkinci yarıya Kahramanmaraşspor’un vuruşuyla başlandı.

Dk. 47 – Gelişen Adıyamanspor atağında Hakan ortaladı, Volkan müsait pozisyonda kafayı vurdu, top yandan auta gitti.

Dk. 61 – Kahramanmaraşspor’un kazandığı korneri Ender kullandı, kale alanı önünde oluşan karambolde Orhan indirdi, Veli vurdu defansa çarpan top uzaklaştırıldı.

Dk. 66- Kırmızı-beyazlıların kazandığı korneri yine Ender kullandı, defansın ters vuruşunda top üst direkten döndü, kale alanı içinde topu önünde bulan Orhan’ın vuruşunda top üstten auta çıktı.

Dk. 76- Gelişen bir başka Kahramanmaraşspor atağında Bünyamin’in attığı ara pasa Engin geç kalınca, Adıyamanspor kalecisi Serhat tehlikeyi önledi.

Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde de sık sık tartışmalar yaşanırken, futbol adına güzellikler pek sahaya yansımadı. Özellikle Adıyamanspor’lu futbolcuların, Atatürk’ün ‘Ben sporcunun; zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ sözünün ‘ahlaklı’ bölümünden uzak bir görüntü sergilemesi karşılaşmanın tadını kaçırdı.

Tüm bunlara rağmen kırmızı-beyazlılar kendi evinde mutlak kazanması gereken bir maçta altın değerinde 2 puan kaybederek ekstra play-off şansını zora soktu. Öte yandan en yakın takipçisi İskenderun Demirçelikspor’un deplasmanda Şanlıurfaspor’la 1-1 berabere kalması ile aradaki 1 puanlık fark bu hafta da devam etti. Kahramanmaraşspor grubunda son maçında gelecek hafta Cizrespor’a konuk olacak. Rakibi İskenderun Demirçelikspor ise kendi evinde Siirtspor’u konuk edecek. Kahramanmaraşspor bu zorlu deplasmanı mutlak suretle kazanmak zorunda. Aksi takdirde ekstra play-off bir başka bahara kalacak. (www.kanal46.tv)