Türkiye 2. ligine yükselmesine rağmen geçen cumartesi günü gerçekleştirilen kongrede amigolar tarafından sahip çıkılan Kahramanmaraşspor, 40 yıllık tarihinin en zorlu ve en karanlık günlerini yaşıyor.

Eski başkan Ali Sercan Saraylı’nın yeniden aday olmayarak 4.7 milyon liralık borcu ibra ettirerek tescil ettirdiği kongrenin yankıları sürüyor. Seçimi kazanan listeye isimlerinin kendilerinin haberi olmadan yazıldığını öne süren birçok isim birbiri ardına peş peşe istifa etti. 15 kişilik asil ve 15 kişilik te yedek yönetim kurulu olmak üzere toplam 30 kişiden 22 kişinin istifa ettiği öne sürülüyor. Böylece 30 kişilik yönetim kurulundan geriye 8 kişi kalırken, bir kişinin daha istifası halinde yönetimin düşeceği belirtiliyor. Ancak yine spor kulislerine sızan bilgilere göre; mevcut yönetimin Valiliğe dilekçe vererek yeniden kongre yapılmasını talep ettikleri öne sürülüyor.

KMS’NİN TESİSLERİ BOŞALTMASI İSTENDİ

Öte yandan; Belediye Spor Tesisleri’nde kalmakta olan Kahramanmaraşspor’un tesisleri boşaltması istendi. Belediyeye olan kira borcunun ödenmemesi nedeni ile Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanlığına belediye tarafından bir yazı gönderilerek tesisten çıkmaları istendi.

Başkan adına Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı imzası ile Kahramanmaraşspor Kulübü Başkanlığına gönderilen 26.05.2009 çıkış tarihli ve 26.06.2009 teslim tarihli yazıda aynen şöyle denildi:

Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı
Mali Hizmetler Müdürlüğü

Sayı:
M.46.0.KAH.0.12.00.00/6812
Konu: İşyerini boşaltmanız.

KAHRAMANMARAŞSPOR KULÜBÜ BAŞKANLIĞI’NA
Egemenlik Mahallesi
Hanefi Mahçiçek Sosyal Tesisleri
(Doğrusu Belediye Spor Tesisleri olacak)

KAHRAMANMARAŞ

İlgi: a) 08.01.2009 tarih ve 617 sayılı yazımız.
b) 27.03.2009 tarih ve 4662 sayılı yazımız.

Mülkiyeti Belediyemize ait icarınızda (kiranızda) bulunan işyerinin borçlarınızı taksitlendirerek ödemeniz için ilgi (a) ve (b) yazılarla tebliğ edilmiş, ancak kayıtlarımızın tetkikinde borcunuzu yatırmadığınız ve herhangi bir teminat getirmeyerek taahhütte bulunmadığınız tespit edildiğinden, 07.05.2009 tarih ve 2009/862 sayılı Encümen kararı ile işyeri mükelleflerin kira sözleşmelerinin fesh edilmesine, alacakların icra yolu ile tahsil edilmesine karar verilmiştir.

Söz konusu icarınızda bulunan işyerini, (bu yazının) tebliğ tarihinden itibaren 7 (yedi) gün içinde boşaltarak Belediyemize teslim etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde hakkınızda fuzuli işgal davası açılacağı;

Bilgilerinize rica olunur.

CEVDET KABAKCI
Başkan a.
Başkan Yardımcısı"


PEKİ, ŞİMDİ NE OLACAK?

Söz konusu yazının tebligat tarihine göre Kahramanmaraşspor’dan tesisi boşaltması için verilen süre yarın doluyor. Belediye'ye kira olarak yaklaşık 30 bin lira borcu olduğu tahmin edilen Kırmızı-Beyazlı ekibin tesisten çıkarıldıktan sonra durumunun ne olacağı ise spor ve kent kamuoyu tarafından büyük bir merakla takip ediliyor. (SPOR SERVİSİ - www.kanal46.com)