Bölgesel Amatör Lig (BAL) 5. Grup’ta zirve mücadelesi veren Kahramanmaraş Belediyespor, deplasmanda Elazığ Belediyespor’a 1-0 yenilerek, şampiyonluk yolunda yara aldı.

Kahramanmaraş’tan geçen yıl Amatör Küme Şampiyonu Elbistan Belediyespor ile Amatör Küme İkincisi Kahramanmaraş Belediyespor’un katıldığı ve amatör liglerden profesyonel liglere yükselecek takımların belirleneceği BAL’da heyecan devam ediyor.

Kahramanmaraş Temsilcilerinin yer aldığı 5. Grup’ta 14. hafta maçları dün oynandı. Kahramanmaraş Belediyespor, deplasmanda lider Elazığ Belediyespor’a 88. dakikada Ali Bektaş’ın attığı golle 1-0 mağlup oldu.

Bu arada Elbistan Belediyespor da sahasında Erzin Belediyespor’u 2-0 yenmeyi başardı. Zirve için iddiasını sürdüren Kayseri Şekerspor’un sahasında Osmaniye Önderspor’u 3-0 yendiği 14’üncü haftada yine zirve için iddialı olan Adana Gençlerbirliği ise deplasmanda grubun zayıf takımlarından Malatya Demirspor ile 1-1 berabere aldı. Grupta oynan diğer maçlarda ise Gaziantep İl Özel İdaresispor sahasında Kayseri Yolspor’u 2-0 ile geçerken; Kilis Belediyespor da sahasında Malatya İl Özel İdaresispor’u 4-1 mağlup etmeyi başardı.

Bu sonuçlardan sonra 14’üncü hafta Elazığ Belediyespor 35 puanla lider olarak tamamlarken; Karyesi Şekerspor 30 puanla ikinci ve Adana Gençlerbirliği ise aynı puan ve averajla üçünçü sırada haftayı geride bıraktı. 26 puanlı Kahramanmaraş Belediyespor, 4’üncü sırada yer alırken, Elbistan Belediyespor ise 18 puanla 5’inci sırada yer alıyor. Ligde Osmaniye Önderspor 18, Kayseri Yolspor ve Kilis Belediyespor 16’şar, Malatya İl Özel İdaresispor 14, Erzin Belediyespor 13, Gaziantep İl Özel İdaresispor 12 ve Malatya Demirspor ise 4 puanla sıralanıyorlar.

Ligde 15’inci hafta maçları 13 Şubat 2011 tarihinde oynanacak. Kahramanmaraş Belediyespor, sahasında Malatya Demirspor’u konuk ederken; Elbistan Belediyespor da Osmaniye deplasmanında Önderspor ile karşı karşıya gelecek. Haftanın diğer maçları şöyle: Adana Gençlerbirliği-Kilis Belediyespor, Erzin Belediyespor-Gaziantep İl Özel İdaresispor, Kayseri Yolspor-Elazığ Belediyespor, Malatya İl Özel İdaresispor-Kayseri Şekerspor. (Akşam Postası / www.kanal46.com)