Minik Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonasında Kahramanmaraş Güreş Takımı her zaman olduğu gibi bu yılda şampiyonaya damgasını vurdu.


01-03 Haziran 2016 tarihleri arasında Kocaeli Gebze’ de düzenlenen 12-13 yaş Minik Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonasında Kahramanmaraş Güreş Takımı her zaman olduğu gibi bu yılda bu yaş grubunda başarı damgasını vurdu. Geleceğin Şampiyonları önümüzdeki yıllar için Türk Güreşi Milli Takım adına umut ışıkları oldular.


Türkiye Şampiyonasına 81 İl ve 51 spor kulübünü temsilen 356 güreşçi minderde boy göstermiş kıyasıya geçen müsabakalar neticesinde takım sıralamasında Kahramanmaraş Gençlik Spor Kulübü  Takım halinde Türkiye Şampiyonu olmuştur. Bu başarıyı yakalamada Kahramanmaraş Güreş Eğitim Merkezi ve Göksun Güreş Eğitim Merkezinde kayıtlı spor hayatını burada sürdüren güreşçiler elde etmiştir. Güreşçilerimizi sevgiyle alınlarından öpüyoruz. Ekip halinde planlı programlı disiplinden taviz verilmeden ileriye dönük sürdürülen çalışmaların mimarlarından Antrenörlerimiz Muhsin Akdere, İsmail Demir, Recai Kuruçay, Ali Işık ve Zekeriye Hopur vermiş oldukları emeklerine teşekkür ediyoruz. Bu başarı de yönetici olarak katkı sağlayan İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakçı Bey’ e, Güreş Eğitim Merkezi Müdürleri Ramazan Ayman ve Akif Kıraç’ ı da tebrik ediyoruz. Kendilerine bundan sonraki Şampiyonalarda nice başarılar diliyoruz.


Dereceye giren takım  ve sporcu sıralaması ise şöyle olmuştur:


-TAKIM SIRALAMASI


1. KAHRAMANMARAŞ GENÇLİK SPOR KULÜBÜ 43 PUANLA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLMUŞTUR.


2.İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SPOR KULÜBÜ 42 PUAN


3. AMASYA GENÇLİK SPOR KULÜBÜ 35 PUAN


4.TOKAT GENÇLİK SPOR KULÜBÜ 35 PUAN


-KAHRAMANMARAŞ TAKIMININ İLK ÜÇ DERECE ELDE EDEN GÜREŞÇİLERİ:


29-KG İsmail Söyler 3.


32-KG Batuhan Böke 2.


38-KG Mustafa Kaçmaz 3.


59-KG Harun Söyler 3.


90-KG  Cihan Ayberk Tiyek 1. (Türkiye Şampiyonu)