Kahramanmaraşlılar trap sporunda hemşerileri Murat Aras’ın başarıları ile gurur duyuyor. Geçirdiği trafik kazası sonrası çok sevdiği trap sporuna 3 yıl ara vermek zorunda kalan Murat Aras, azmi sayesinde yeniden poligonlara dönerek milli takıma seçildi.

1999 yılında Üniversite eğitimi sırasında trap sporuyla tanışan ve kısa sürede profesyonelliğe adım atarak 2003 yılında Trap Milli Takım aday kadrosuna seçilen Murat Aras, 2004 yılında geçirdiği talihsiz bir trafik kazası sonucu çok sevdiği sporuna ara vermek zorunda kaldı.

Uzun süre sol kolundan tedavi gören milli sporcu, ay-yıldızlı forma hayalleriyle birlikte azmiyle 4 yıl ara vermek zorunda kaldığı trap sporuna döndü. Katıldığı turnuvalarda elde ettiği derecelerle yeniden adından söz ettirmeye başlayan Aras, Milli Takım yetkililerinin dikkatini çekerek yıllar sonra yeniden ay yıldızlı forma için davet aldı.

Aras, çok sevdiği trap sporuna hobi olarak başladığını, sonrasında ise çevresinden aldığı destekle profesyonel olmaya karar verdiğini söyledi. Her zaman milli bir sporcu olarak ülkesine hizmet etmenin hayallerini kurarken, talihsiz bir trafik kazası geçirdiğini anlatan Aras, "Bu kaza sonrası sporu bırakmak zorunda kaldım. Artık 'bu sporu yapamam' diye düşünürken 3 yıl sonra kendimi yeniden poligonlarda buldum. Özellikle turnuvalarda elde ettiğim başarılar bana daha da cesaret verdi" dedi.

Aras, bu cesaretin sonrasında daha bir azimli çalışma gerçekleştirdiğinin altını çizerek, şunları söyledi: "Bu yıl düzenlenen Türkiye şampiyonasında ise 3'ncülük derecesini elde ettim. Şu anda çok mutluyum. İnanın kolumdaki ağrılara rağmen kendimi çok iyi hissediyorum. Şimdi milli takıma seçildim. Sevincim bir kat daha arttı. Kaza öncesi aday kadrodaydım ama şimdi büyük bir başarıya imza attığımı düşünüyorum. Tek hedefim 3 Eylül'de Sırbistan'da yapılacak Dünya Şampiyonasına katılarak derece elde etmek. "

ANAVATAN’DA İL BAŞKANLIĞI YAPTI, İYİ BİR ECZACI

Kahramanmaraş halkı, Bahtiyar Murat Aras’ı (41) kaliteli ve nitelikli bir siyasetçi, mükemmel bir eczacı ve harika bir aile reisi olarak tanır.

Oysa Beşiktaşlı babanın Galatasaraylı oğlu, eski başbakan ve cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal hayranı Murat Aras, bilindiği üzere de trap atıcılıkta üstün başarılara imza atmış bir sporcu.
Geçmişte (2003) Avrupa şampiyonluğu da bunun tescillenmiş örneği.

Çok değil, daha kısa süre önce, bir ay ara ile 2 kez Türkiye üçüncüsü olup, bölgede ilk kez bir üçüncülük çıkartan ve Kahramanmaraş Belediyespor adına yarışan, bu kulübün lisanslı sporcusu olan Aras, bölgede milli takıma seçilen tek trapçı.

Bu sporu hobi olarak seçen ve başarıdan başarıya koşan, kendi imkânları ile iki yıl ara vermesine rağmen (kaza geçirdiğinden) spor aşkından ve performansından bir şey kaybetmeyen bu değerli ve spordaki haklı gurur, şimdi 3 Eylül’de Belgrad’da yapılacak olan dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

YILIN EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN SPORCUSU

Son yapılan iki müsabakada da yılın en iyi çıkış yapan sporcu ünvanını da koruyan ve bu sebeple de milli takıma puan veren tek adam olan Aras, bakın milli takıma seçilmesi ve dünya şampiyonası için neler anlattı:

“Türkiye şampiyonasından önce, Kahramanmaraş’ta grup elemeleri yapıldı. Bunu İstanbul’daki federasyon kupası müsabakaları takip etti. Federasyon kupası, grup elemelerini geçen sporcuların katıldığı bir müsabaka. Bu müsabakada Türkiye üçüncüsü oldum. Kaldı ki bundan bir ay önce de Eskişehir’de Türkiye Şampiyonası olmuştu. Bu müsabakada da tekrar Türkiye üçüncüsü olunca, milli takıma davet edildim. Haziran ayı içerisinde milli takım kampı için Bursa’ya gittik. Bir haftalık kampı ardından, buradaki performansımızdan ötürü İtalya’da hazırlık kampa alındık, bu da bir hafta sürdü. Kampların ardından Slovenya’da, Maribur’daki Dünya Şampiyonasına iştirak ettik. Benim milli olarak katıldığım ilk dünya şampiyonası idi. Dereceye giremedim ama benim açımdan sevindirici yönü şu oldu, Türkiye’de attığım derecenin aynısını orada da attım. Milli takım içinde en yüksek puanı atan bendim. Erkeklerde zaten 3 kişi gitmiştik. Kahramanmaraş’ı ve Belediyesporu temsil ettiğim için çok mutluyum, gurur doluyum!”

TEK DÜŞÜNCESİ ALTIN MADALYA

Başarılı, o kadar da beyefendi, kalender sporcu, Kahramanmaraş’ın traptaki yüz akı Aras’a, geçmişteki Avrupa derecesini hatırlatıyor, bu husustaki yorumunu da istediğimizde, bize; “Tabi milli takımda en iyi dereceyi yapan sporcu olmak benim için de sevindirici oldu. İtalyan teknik direktör de bize iltifat etti, ‘milli takımın en iyisi olmak en büyük derecedir’ diye övgü yağdırdı. Slovenya’daki şampiyona ardından milli takıma tekrar çağırdılar. Bu kez İstanbul’da idik. Bu da dünya şampiyonası için takım seçmesiydi. Takım seçmelerinde de ikinci oldum. Şimdi, 3-10 Eylül tarihlerinde, Belgrad’da yapılacak olan dünya şampiyonasında şehrimi ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içinde olacağım. Tek düşüncem, şehrime ve ülkeme altın madalya getirmek, istiklal marşını okutmak” ifadesini kullandı.

Ve 2003 yılındaki Avrupa Şampiyonasında elde ettiği başarıyı hatırlatınca da, “Trafik kazası geçirmeden önce de çok formdaydım ve milli takım aday kadrosundaydım 2003’de. Yurtdışındaki müsabakalarda çok iyi dereceler elde etmiştim. Bu anlamda da Avrupa’da, Almanya’daki bir şampiyonada birinci olmuştum ki, bu da benim spor hayatımda önemli yeri olan bir başarı ve derecedir. Trafik kazası ardından trapa ara verdik, 2-3 yıl çalışamadık. Şimdi her şey geride kaldı, tek düşüncem, şehrimi ve ülkemi layıkı ile temsil etmek. Sesimi duyurduğunuz için de size ayrıca teşekkür ederim!” dedi. (Kimlik / www.kanal46.com)




YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...